Mi a fenét csináljak, már megőrjítenek!?! Családom túlságosan félti a babámat, de így nem hagyják fejlődni, megismerni a világot!?
Már 6 hónaposan adhattál volna neki darabos ételt. Attól pedig nem szabad félteniu,hogy elesik. Megkell tanulnia esni. Ha mindentől féltitek,akkor soha nem lesz belőle önálló kisgyerek.
Ezt értesd meg a pároddal is. Anyósod pedig ne szóljon bele a nevelésébe.
Elolvastam amit írtál, és a pulzusom felszaladt az idegtől. :D Rettentő mód sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, hallottam és tapasztaltam hasonlókat, szörnyű, mikor az ember nem akarja megbántani a másikat, de zavarja, amit a másik csinál.
Nekem 10 hónapos a babám, anyu is folyton frászt kap, mikor babám úgy néz ki, pl. elborul (stabilan ül, sose borult el, mégis a legkisebb kilengése anyum a szívéhez kap és felsikolt). Babám meg néz, hogy most meg mi van. Szerencsére ilyenkor megjelenik apum, és leszereli, hogy túlaggódik mindent, így megpróbál csendben maradni. Ez a jobbik eset. :D
Az már gáz, hogy a férjed is ilyen aggódós, hát volt kitől örökölnie. :) Előbb talán vele kellene megbeszélned ezt az egészet, és aztán ő közvetíthetné anyukája felé. Tényleg nem jó a gyereknek ez a nagy stressz, nem hagyják kibontakozni, és félős lesz, meg bátortalan. De ha te ilyen belevaló vagy, és amúgy hagyod érvényesülni a kicsit, akkor nem lesz semmi baj. :) Te vagy az anyukája, téged fog másolni, nem a nagyit, szerencsére. :)
Kitartás! :)
10 foggal pedig nem értem miért nem értik meg, hogy már tud rágcsálni a kicsi, nem fogatlan kisbaba, mint az enyém, neki még tényleg pépes kell.
De nem szeretem az ilyen sopánkodó embereket, visszafogják a másikat... Osztálykiránduláskor anyu nem engedte, hogy sétarepülőzzek a többiekkel, mert Ő félt volna... Vidámparkban sem ültem semmire, mert Ő nem mert volna. Hagyjuk mennyi mindenből kimaradtam miatta. Most nem hagyom, az én gyerekemet is bekorlátozza a saját rögeszméi miatt. Egy hídon nem mer átmenni. Én még ejtőernyőzni is mennék, ha lenne lehetőségem. :D
Szóval maradj csak ilyen laza, ez a jó! :) Bocs, hogy ennyit írtam...
Köszi lányok a biztatást! :) Igyekszem tartani magam... sosem voltam az az aggódós fajta. Mert szerintem túlzásba lehet vinni és az már inkább ártalmas a babára nézve. Összezavarhatja.
A kedves 01:07-es válaszolónak meg üzenem, hogy köszönöm a nyelvtani gyorstalpalót, tisztában vagyok vele, hogy valóban nem volt nyelvtanilag helyes, de az éjjel közepén, kissé zaklatottan, nem erre figyeltem! És ismételten megjegyezném, ez nem irodalmi fórum!! Rajtad kívül ez senkit nem zavar! Húzd le magad!
Szia!
Ne foglalkozz velük, az én anyósom is ilyen a pogácsából akkora falatot adott a gyereknek, hogy egy hangyának is kicsi lett volna.
Szerencsére az én férjem letolja ha így csinál...
A múltkor azon akadtam ki, hogy a 18 hónapos gyerek beleült az elektromos kisautóba (távirányítóval irányítják)és ő fogta a gyerek kezét mert szerinte félt.
Azt nem értem miért kell félőssé tennie a gyereket.
Mond nekik hogy ne lógjanak a gyerek fenekében ha sétál mert meg kell tanulnia elesni és felállni magától.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!