Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a fenét csináljak, már...

Mi a fenét csináljak, már megőrjítenek!?! Családom túlságosan félti a babámat, de így nem hagyják fejlődni, megismerni a világot!?

Figyelt kérdés
Családom már teljesen kiborít! Állandóan, iszonyatosan féltik a kicsit! Kisfiam, aki 1 éves múlt, mostanában (3-4 hete) kezdett önállóan darabos táplálékot fogyasztani, tehát pl.: alma darabokban, kenyér, babapiskóta, stb. Gyönyörűen eszi, teszi a szájába, majszolja,nem nyeli félre, nincsen semmi gond. Már van 10 foga, megy minden. De ők (párom és anyósom) folyamatosan hisztiznek, aggódnak, hogy úristen minek adom neki így darabosan, jézus félre fog nyelni és megfullad...! Vagy pl. ahogy lépeget a bútorok mellett, biztosan el fog esni, összetöri magát...jaj magára borítja és hasonlók! Folyton ott állnak mögötte, felkiáltanak, a frászt hozzák a gyerekre is meg egymásra! Kipakolták a fél szobát, hogy ne legyen bent az asztal, ha arra megy anyósom utána ugrik és elteszi onnan a gyereket! Ma is összevesztünk ezen, hogy mondtam, fejezzék ezt azonnal abba, mert semmi értelme! Én egész nap a kicsivel vagyok, figyelem, látom, tudom, hogy mit tud, mit lehet és mit nem! Eddig egyszer ütötte meg magát az asztalba, akkor is épp anyósom vigyázott rá! Eddig 1x nyelt félre, pont amikor anyósom átjött, igaz nem ő etette, de ahogy meglátta a kicsi, akkor történt. Mintha érezné.... Képes a 13 hónapos gyereknek lereszelni az almát meg mindent összeturmixoltatni, ha egyben adom, hisztizik, kiborul és kirohan a szobából!! Én meg pont nem ez a túlzottan aggódós anyuka típus vagyok, hanem a lazább. Már remegek az idegességtől ha átjön, vagy párom itthon van. Kérlek adjatok tanácsot vagy csak nyugtassatok meg, hogy ez elmúlik, vagy nem vagyunk egyedül. De még sorolhatnám, rengeteg hasonló eset van. Anyósom amúgy 3 fiút nevelt fel. :)
2010. júl. 10. 00:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az én anyósom ugyanilyen:) Csak még azzal is tetézi, hogy elvesz valamit a gyerektől, hogy nem szabad, majd amikor szépen néz rá, visszaadja:(

Én azt csináltam, hogy amikor a gyerek aludt, leültettem, és elmagyaráztam neki, miért ne csinálja, amit csinál. Hogy a gyerek most tanulja az életet, és nem lesz mindig mellette valaki, hogy elkapja, mielőtt elesik. Most még közel van a földhöz, nem üti meg magát, és ha megtanulja az esést, nagykorára stabil lesz. És nekem az a legfontosabb, hogy életrevaló felnőttet neveljek a gyerekből. És megkérdeztem mi a véleménye erről. Azt mondta, érti, és megérti, visszavesz. Azóta javult a helyzet, bár még mindig nem az igazi:) Talán nálatok jobban beválik a beszélgetés, ha nem, akkor ritkítsd a találkozásokat. Kitartás!

2010. júl. 10. 09:05
 12/14 A kérdező kommentje:

Ő is ezt csinálja, kikapja a kezéből a játékokat meg mittudom én még mit, hogy jajj lenyelheti és hasonlók!!

Amúgy ő minidg ilyen volt, 20 évesen fogta a fiai kezét az úttesten és 23 évesen is bevitte nekik a kaját, felvágva!!!! Tiszta beteg! De a gond hogy rettentő sértődékeny, gonosz ember, ne szeretnék ebből komoly családi vitát :( Pláne mert egyébként szeretem.

Csak piszok nehéz, mert úgy érzem, hogy ő rossz, felelőtlen anyának tart amiért nem tartom burokban a gyereket, amiért hagyom hogy feltérképezze a környezetét, maga ismerje meg a világot, persze ésszerű és biztonságos keretek közt.

2010. júl. 10. 10:39
 13/14 anonim ***** válasza:
Egyszerűen mond meg anyósodnak, hogy ne szóljon bele,mert ez a te gyerkőcöd és neked így jó. Párodnak is persze.
2010. júl. 10. 10:59
 14/14 anonim ***** válasza:
kicsit ismerős a helyzet. a darabos étel elkezdésénél anyám és a férjem hasonlóan lármáztak. Sőt anyukám odaig ment, hogy amikor szerinte nagyobb falatot vett a szájába a gyerekem (9hós volt) beletúrt a szájába és kivette. én akkorát bődültem, hogy zengett a ház és megfenyegettem anyámat ha ezt még egyszer megcsinálja én is kiveszem az ő szájából az ételt. beletúrok és kiveszem.
2010. júl. 10. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!