Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos korában küldték...

Hány hónapos korában küldték a babátokat Korai Fejlesztőbe és mi volt az oka?

Figyelt kérdés
2011. szept. 29. 09:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

kedves kérdező, akkor nálatok sem úgy van hogy beviszed a fejlesztőbe a babát? bár mondjuk ami nálunk van az Alapítványi, és bárki aki úgy tapasztalja babája el van maradva, bemehet oda.

Nektek nem mondták hogy próbáljátok meg a félkezes ültetést? nekünk a koragondozóban mondták mikor 8 hónapos volt a lányom. Tehát ártani nem árt. ő így kéztámasszal ült fel és utána mászott csak.

2011. szept. 29. 14:13
 12/17 anonim ***** válasza:
Azért, mert itt nincs kimondottan Korai Fejlesztő Központ.A Szakértői Bizottságnak kellett címeznem a kérelmet, ők eldöntik, hogy akarják -e vizsgálni a gyereket, vagy elég a beadott dokumentáció, és ezek után irányítanak minket konduktorhoz egy iskola tornatermébe, vagy HRG-re, vagy amit megállapítanak neki.
2011. szept. 29. 14:17
 13/17 anonim ***** válasza:

jaj, mostmár értem :(

hát remélem kiírnak mindent ami ingyenesen kiírható. hiszen az sem mindegy hogy a babúszás összege a zsebedben marad...drukkolok :)

2011. szept. 29. 21:52
 14/17 anonim ***** válasza:
Köszi!Hát én is remélem.És HRG-n egyénileg foglalkoznának vele, speciálisan, az ő kis gondjával.Nagyon várom már, hogy csörögjön a telefon..köszi a jó kívánságokat!
2011. szept. 30. 07:15
 15/17 A kérdező kommentje:
Bocsi, nem voltam rég itt fent.A helyzet az, hogy komplikációk voltak a születésénél, császárral szültem és hirtelen légzéshiány lépett fel nála + előzőleg benyelte a mekóniumos magzatvizet, de ennek nem lett következménye, de sajna a légzéshiánynak igen, mert 24 órán belül újszülöttkori görcsöt kapott, keze-lába megmerevedett, sürgősen átszállították az intenzív osztályra, hogy megfigyeljék.1 hétig volt bent, közben kivizsgálták, nem találtak nála semmi rendelleneset, viszont felhívták a figyelmünket a neurológus vizsgálatokra időszakosan.A házi orvosunk vette észre rajta, hogy mégmindig kicsit görcsös a felsőteste, a lábaival semmi gond, inkább csak a kezével, hogy még mindig nagyon gyakran van ökölben neki és szabályosan szorítja, itthon szoktuk masszírozni neki, de már kiváncsi vok, mit mond a neurológus, most 21-én viszem vissza hozzá.A múltor azt mondta, hogy kissé szétszórt a figyelme, és néha dekoncentrált pont emiatt, ez igaz is volt, de mostanság mintha javult volna etéren.Rengeteget foglalkozunk vele, remélem már ezzel is sokat segítünk neki...
2011. okt. 5. 10:20
 16/17 anonim ***** válasza:

szia, akkor időben vagytok :) hátha a fejlesztőben lesz nektek is Dévény vagy valami más spec. torna a babának :)

én holnap viszem a lányomat egyéáni foglalkozásra...nagyon várom már, bár ő márcsak picit van lemaradva, ugye ő korababa lett.

jobbulást nektek.

2011. okt. 5. 11:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező és korababás Anyuka!Első vagyok.Ma kaptam meg a papírt, egy hónap után, hogy kislányom megkaphatja a heti 2 alkalom korai fejlesztést, lehetőség szerint HRG terapeuta közreműködésével, úgyhogy most örülök.Kíváncsi vagyok,mikorra lesz ebből valami.Azóta rengeteget ügyesedett, már kapaszkodva feláll mindenhol. Ha fogom a hónalja alatt, akkor lépeget oldalra is, előre is.viszont még mindig nem ül támasztás nélkül.Úgyhogy indokolt..De ahogy a papírra írták: "sajátos nevelési igényű gyermek"..hát, köszi szépen!
2011. okt. 17. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!