Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos korában küldték...

Hány hónapos korában küldték a babátokat Korai Fejlesztőbe és mi volt az oka?

Figyelt kérdés
2011. szept. 29. 09:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Az egy éves statuson mondta a védőnő, hogy ültessem rá a mérlegre, így kezdődött.Én mondtam, az nem fog menni, mert nem ül még.Akkor ő nyugtatgatott, hogy az ő lánya 13 hónaposan ült fel, és 17 volt, mire elindult, de kezdjük meg a korai fejlesztését.Sírva jöttem haza, mert ez a szó, hogy korai fejlesztés..a hideg ráz tőle.A gyerekorvostól kértem javaslatot hozzá, beadtam a kérelmet, és most arra várok, hogy elbírálják, és kaphasson ingyen tornát.Fél éves kora óta jártunk Dévény tornára, mert picit lazább az izomzata.A gond ott kezdődik, hogy későn vittem el, de okom se volt gyanakodni, mert addig mindent időben csinált, és a doki se talált nála izomzat problémát.És csak havi egyszer tudott fogadni a gyógytornász.8 hónaposan kúszni, 11 hónaposan mászni kezdett.Nem hagyott ki semmit, csak később csinálta az izmai miatt.Hétfőn elvittem babaúszásra, hogy amíg várunk az elbírálásra, addig se maradjon torna nélkül .( egyébként minden nap tornáztatom itthon) Már az úszás napján feltérdelt, tegnap már mindenhol feltérdelt, és térdelve pakolt ki a fiókból, és tegnap először fel is állt, egy héttel az egy éves szülinapja után.Lehet ő állásból fog leülni, hallottam már ilyet.Egyre bátrabban mászik, és rengeteget fejlődött, úgyhogy mire oda jutunk, lehet, nem is lesz rá szükség.Jövő héten is viszem úszni, mert a víz úgy megdobta a mozgását, mint a golyó.
2011. szept. 29. 09:15
 2/17 A kérdező kommentje:
De jó, hogy leírtad, az érdekes az a dologban, hogy az én babám 7 hónapos és kúszni ugyan nem akar ( szerintem lustaságból, pedig amúgy mozgékony ), viszont már most próbálgatja az ülést oldalvást, amikor fekszik, a doktornőnk már most korai fejlesztőbe akarta küldeni, de ott csakis a neurológus véleménye alapján fogadják el a beutalót, de a neurológusunk egyenlőre nem látja indokoltnak a tornát, és magát a terápiát, majd egy hónap múlva dől el, mennie kell-e, ha megyünk hozzá vissza kontrollra.Remélem, hogy aggodalomra valóban nincs okom....
2011. szept. 29. 09:50
 3/17 anonim ***** válasza:
10 hónapos korában javasolták mert lányom is hypoton és kicsit később csinált mindent!Most 1.5 éves nem bánom hogy járunk,ártani nem árt,hetente kétszer járunk két különböző fejlesztőhöz,nagyon kedvesek,tanácsokat adnak!Nem kell megijedni a fejlesztés szótól,csak segítenek ha ezt indokoltnak tartják:)
2011. szept. 29. 10:12
 4/17 anonim ***** válasza:

bocs az offért...

szia első, még mindig nem kaptátok meg a papírt? (én vagyok a korababás anyuka)

én jövőhéten fogom vinni 14 hónaposomat. koraszülött és súlyosan hypotón volt. 4 hónapos korától járunk dévényre, 8 hónaptól hRG vizi gyógytornára. két hete voltunk a fejlesztőbe és jövőhéten lesz az első foglalkozás.a vizi gyógytonrás ajánlotta nekünk, eredetileg a Down központ nyitotta meg. ott azt mondták azzal a két hónappal van lemaradva amivel hamarabb született. Én igyekszem mindenhová vinni a lányomat ahová csak lehet, főleg ha ingyen van.

2011. szept. 29. 12:43
 5/17 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Múlt szerdán adtam fel, minden orvosi igazolással együtt, meg is kapták, azt mondták, mivel 18 hónap alatti a kicsi, lehet, nem is kell bizottság elé vinnem, ha szerencsénk van, megkapja a beadott papírok alapján.Odaírtam azt is , hogy nagyon szeretnénk vízi tornát. (HRG) Sajnos azóta nincs válasz, lassan működnek nálunk a dolgok.De addig sem hagyom békén, hétfőn megint megyünk babauszira, amit élvez is.Olyan szempontból is jó, hogy szokja a közösséget, más babák társaságát, én is ismerkedem.Elég rosszul állunk anyagilag most, de a föld alól is előteremtem azt a pénzt, ami ehhez kell.Egyetlen babaúszás többet ért, mint az összes Dévény torna eddig..( bár azzal is csak az volt a gond, hogy hetente kellett volna) Remélem minél hamarabb megkapja a fejlesztést, és én is viszem, ahová csak lehet.
2011. szept. 29. 12:56
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, elég fura nekem, amit írtok, hogy bizottság dönti el a dolgokat, nálunk ilyen nem merült egyenlőre fel, csupán a neurológus asszisztense méltatlankodott, hogy nem érti, miért lenne szükség a fejlesztésre vinni, amikor 1 hónap múlva lesz kontroll, ugye akkor lesz 8 hónapos.
2011. szept. 29. 13:12
 7/17 anonim ***** válasza:
Nekem meg az a fura, hogy minket egyszer sem küldtek neurológushoz.Legalább 6-szor szóba hoztam a gyerekorvosnak a lemaradást.És még most sem, amikor javaslatért mentem a fejlesztéshez, és panaszkodtam, hogy nem ül, még most sem adott beutalót neurológushoz.Azt mondta, kisebb súllyal született babáknál ez belefér.Ráadásul a gyógytornász is azt mondta, hogy semmi nem indokolja a neurológiát, és a védőnő szerint sincs rá szüksége...Szerintem ha neurológus mondta nektek, hogy semmi gond, akkor hidd el, mert az úgy van!!
2011. szept. 29. 13:15
 8/17 anonim ***** válasza:

3 honaposan, mert ugy feszitette magat, szinte C betuben, es utanaolvastam, hogy miert is.. a fiamnak nehol laza, nehol feszes volt az izomzata, meg betett neki a 12 oras szules is.

10 honapos koraig jartunk.

elsonek a neurologiara vittem, mert a haziorvos azt mondta, ott mondta a doktorno, hogy napi 4x tornaztassam.

biztos ami biztos, elvittem a deveny alapitvanyhoz is, deveny anna egy tunder no, szemelyesen nezi meg a jelentkezoket, meg ugyel mindent, szoval total ki volt akadva, hogy mit javasolt a doki.

nem szepitem, vegiguvoltotte a tornakat, a varos masik vegen volt, nekem eleg macera volt egyedul vinni, DE hat honaposan kuszott, het honaposan allt, 9 honaposan ment, es tiz honaposan szaladt.

(azota se allt meg :)))

2011. szept. 29. 13:41
 9/17 anonim ***** válasza:
Szerintem igaza van a neurológusnak. Nincs annyira lemaradva az ülésben, főleg ha már próbálgatja oldalt. Amúgy ez a módszer a nehezebb. Az én lányom is így csinálta, és két hét múlva már ült egyedül pár percet, igaz ő akkor 5 hónapos volt, de 7 hónaposan sem késő. Ez még nem nagy baj. Mi is jártunk Dévény tornára de ez a forgás miatt volt 4 hónaposan. Sem a háziorvos, sem a védőnő nem vette észre, hogy merev a vállizma, én erősködtem, hogy baj van, ezért kaptuk a beutalót.Neurológushoz nem küldtek. 1 hónapig jártunk, és nagyon látványos volt a javulás. A felüléshez nem is kellett már a gyógytornász segítsége. Ha vártunk volna rosszabbul jártunk volna.
2011. szept. 29. 14:09
 10/17 anonim ***** válasza:

elsőnek:

hogyhogy postán kell feladni a papírokat? én elvittem a lányomat, beszélgettünk több mint egy órát, nézték őt közben, volt két feladat neki, meséltem róla. Jövőhéten lesz az első foglalkozás. Nem az a jó ha személyesen nézik meg a babát?

itt is van HRG vizi gyógytorna. ez úgy ingyenes hogy magamnak kell venni jegyet 500Ft-*ért. de még ez is kevesebb mint egy sima babaúszás. Nekünk hihetetlen jót tett a víz. egyrészt az én izületemnek amivel jártam fizikóra, uh masszázsra. és ami fontos: a lányom onnantól nagyon gyorsan fejlődött, minden hónapra jutott egy mozgás :))

2011. szept. 29. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!