Nem baj, ha nem nasizik?
szerintem is ügyi vagy
Gondolj bele! A mi gyerekkorunkban hányszor kaptál egy héten csokit, chipset? Mi heti egy csokit, kb sport szerelt, és karácsonykor volt max. chips...
szerintem is ügyi vagy :)
én ezt nem monhatom el magamról, minden nap ha szépen eszik, kap valami sósat, azokat szereti. pl. bulata, abonett, kuki :/ de pl. sütit, tortát még nem evett, a szülinapján se volt hajlandó megkóstolni, inkább tojásos szendvicset evett :) ő 21 hónapos
Szia!
Kislányom is 20 hónapos, és mi így jártunk a napokban: itt, ahol lakunk, nagyon ritkán megyünk játszótérre, mert nem ismerünk senkit, nem is szeretjük igazán az itteni játszót (anyuék 10 percre laknak tőlünk, falun, nagy kertes házban, mellette tó és hatalmas játszótér, inkább oda átmegyünk). De egyik délután lementünk. Kistatyóba kulcs, pénz, víz a lányomnak. rajtunk kívül mindenkinél minimum 2 fajta chips, ropi, színes golyók, bigyók, izék...és a gyerekeknek az volt a program, hogy mentek egyik zacskótól a másikig. Persze milyen a gyerek, kislányom nem értette, hogy ő miért nem ehet....Őt is kínálták, elfogadta, ette. Na, mehettem a boltba, nehogy másét együk el, úgyhogy nyuszipufit vettem. Este 6 után haza indultunk, de a délutáni programnak az lett a vége, hogy a kiscsaj nem tudott vacsorázni. Mérges voltam és azóta sem mentem oda...
Persze, kap finomságokat, sütünk itthon sütiket, főzök pudingot, házi tejből rengeteg tejes desszertet lehet készíteni gyümölcsökkel. Persze evett már csokit is :)
Szóval, hozzád hasonlóan én is úgy gondolom, ráér még a mindenféle bolti sz.rokkal.
ha nasi alatt a chipseket és csokikat érted akkor nagyon jó csinálod :-))
felesleges adni neki fog eleget enni majd később úgyis ....
ha adni akarsz neki valami édeset akkor keverj ki túrót gyümivel mazsolával vagy tejfölt kis vaníliával joghurt kefir keksszel
és kit érdekel h ennyi idősen duci ??? hidd el megfog nyúlni különben is szerintem gyereken is jobb ha van egy kis husi .-))) legalább nem érzem úgy h összetörik a dögönyözöm :-P
Szerintem is jól csinálod! Akkor lennél "gonosz", ha a fiad kérné, amit a másik eszik (vagy esetleg ti) és nem adsz neki, mert hogy nincs nasi és kész. Ha nem látja, nem is kéri, te meg nem adsz neki ilyen egészségtelen cuccokat.
Nálam a nasi fogalom a csoki, tejdesszertek, csipszek, nápolyi stb, de pl. egy teljes kiörlésű keksz uzsira gyümölcs mellé, vagy akár a ropi (mondjuk tönkolybúzából), kölesgolyó, ilyenek már nem a nasi kategória.
De ha vendégségben vagyunk, vagy nálunk vannak vendégek, nem tilthatom meg a fiamnak, hogy ő ne vegyen a kínált kekszekből. Pedig mindig rakok ki neki valót is ugyanolyan tálalóra, de neki persze, hogy a csokis karika kell, vagy a szezámos halacska... de ilyenkor ennyi belefér. Ha nincsenek vendégek nem adok neki ilyeneket. Nem adnék, ha mi sem ennénk. Sajnos én édességfüggő vagyok, ezért nálam a túrórudi, tejszelet, joghurt stb. nagyon mennek. Próbálom olyankor enni, mikor a fiam nem látja (alszik, stb) de nyilván mi is hibásak vagyunk, ha előtte akarnánk ilyeneket enni. A párom szokta mondani neki, hogy ilyet nem, ez felnőtt kaja, de ez a "gonoszság" szerintem. (azért sört mégsem itathatunk vele :o))
Azt pedig, hogy duci, majd kinövi, ha nem az édességek miatt duci, (pedig nem azért, ahogy írod) akkor jól raktároz. Mozog eleget, majd hirtelen megnyúlik, már nem is lesz olyan husimusi egyszer csak. Ne aggódj. A gyerekeknek nem kell a nasi, de azért tiltani sem kell őket tőle, mert bajuk nem lesz. Arany középút!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!