Csak mert ezt olvasni: "A legfrissebb orvosi álláspont, hogy a szájpenészt nem kell feltétlen kezelni, ugyanis kezelés nélkül is magától elmúlik. De természetesen előfordulhat, hogy a babánál súlyosabb Candida fertőzésről van szó."
A 2 hónapos babámnak is szájpenésze van, írt is fel rá ecsetelőt az orvos, de nem múlott el teljesen, aztán mostmár lejárt az ecsetelő (felbontás után 2 hétig jó elvileg) és most újra ugyanannyira olyan, mint az elején. De igazából szerencsére semmi panaszt nem okoz a babámnál, legalábbis nem venni rajta észre, ugyanúgy tud szopizni meg minden, nem zavarja. Szerintetek írassak fel még ecsetelőt vagy ha úgyis elmúlik előbb utóbb magától akkor felesleges? Volt akinél elmúlt magától? Ha igen kb mennyi idő után?
Persze, csak Mo.-n divat, hogy mindenre egybol felirni valamit - aminek az is az oka, hogy a szulo akkor nem hisztizik, hogy elmentem az orvoshoz, es nem csinalt semmit.
jan. 24. 11:23
2/5 anonim válasza:
Nálunk mind két gyereknél az vált be(orvos javaslata volt), hogy friss citrom levével átitattam gézlapot,körbetekertem az ujjamon és óvatosan “ledörzsöltem” vele a szájpenészt. Napi 3-4x megcsináltam és kb 3-4 nap alatt már sokkal jobb lett a helyzet. Később ha visszajött akkor ugyanezt eljátszottam pár napig és eltűnt teljesen. Illetve szoptatás előtt és után a mellemet is átmostam vízzel, volt hogy azt is átkentem citromlével, mert sajnos előfordult, hogy nekem is viszketett tőle a mellem. Ha pedig az nem volt elég, akkor canestent kentem a mellemre és szoptatás előtt lemostam. Nálunk ez így teljes mértékben bevált és nem kellett ecsetelő sem neki.
jan. 24. 13:08
3/5 anonim válasza:
Textilpelenka ugyanúgy jó a gézlap helyett!
Ez lemaradt az előbb. 😊
jan. 24. 13:09
4/5 anonim válasza:
Nem is egyszer. Figyeltem azért, de szépen elkopott magától, a pelenkakiütést kellett kezelni, amit okozott pluszban.
jan. 24. 16:12
5/5 anonim válasza:
Én megjártam azzal, hogy első körben nekünk is csak C vitamonos dörzsölgetést javasoltak, mert a gyerek szája szépen gyógyult, viszont a mellbimbómra ráhúzódott, na azt a kínt senkinek nem kívánom (kb. olyan érzés volt, mintha belülről kötőtűkkel böködnék). Utána pedig lassan múlt el, eleinte csak ecseteltük, az ő szája már rég rendbe jött, de az én bimbóm nem, végül már Canestennel kellett kenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!