Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes babának nincs kaki,...

Anyatejes babának nincs kaki, eddig miért volt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 3 hónapos lesz a gyermekem, eddig mindennap volt napi 3-4 kakis pelenka is. Most viszont 3.napja semmi,csak sok puki jön tőle. Facebookos szoptatással kapcsolatos csoportban olvastam sokat,és azt írták illetve Google is azt olvasom,hogy 100%anyatejes babáknál teljesen normális ha 10 napig sincs mert felhasználja mindet a szervezete. Viszont nem értem,hogy akkor eddig miért volt kaki ha utána hirtelen egyáltalán nincs? Eddig nem használt fel mindent ,vagy mi lehet?

Anyatejet kap kizárólag, semmi mást. Pisis pelenka sok van, mióta nincs kaki azóta reggelre mindig annyira pisis,hogy átázik a pelus és a nap többi részében is mindig teli pisis pelusok vannak.

Nem szeretnék beleavatkozni a folyamatba neki tehát nem tervezem szélcsövezni, lázmérőzni de mégis idegesít,hogy egyik pillanatról a másikra nincs kaki. Mit gondoltok erről,hogy azért nincs anyatejes babáknál mert a szervezet felhasználja és nem keletkezik salakanyag?

jan. 24. 22:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Erre én sem tudok magyarázatot adni, de nálunk is ez van, meg a kisfiammal is így volt.

Egyszer naponta volt kaki, akár több is, maskor meg 8-10-12 napig semmi. A rekord az 13 nap volt. És egyáltalán nem fájt sem a kisfiam hasa, sem most a kislányomé. Vígan elvan, olyanokat rotyogtat, hogy kiesem az ágyból, de nem görcsöl, nem sír.

jan. 24. 22:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Most így vagyunk mi is. 5 hetes a pici, már 4 napja nem kakilt. Mindhárom gyerekemnél ez volt, de nem fájt a hasuk és könnyen kakiltak sok nap után is.
jan. 24. 23:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló volt, de hogy miért, nem tudom. Az elején mindkét (anyatejes) babánál kakis volt szinte minden pelenka, aztán jött egy ritkán kakilós időszak. Az elsőnél jobban emlékszem erre, nála 4 hónapos kora körül kezdődött egy olyan időszak, amikor előfordult, hogy minden nap kakilt, aztán simán volt egy 7-8 napos szünet, aztán megint kaki, megint szünet... ő mondjuk sírt, ha már rég volt széklete. Nála tényleg múlhatott az emésztés hatékonyságán is ez, mert az első hónapokban, amikor minden pelenka kakis volt, nagyon híg volt a széklete. Mondták, hogy krémes állagúnak kell lennie, ez meg olyan híg cifrafosás állagú volt. Amikor jött ez a ritkán kakilós időszak, akkor lett csak krémes állagú, pedig 6 hónaposan kezdtük csak a hozzátáplálást.
jan. 24. 23:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Napi 10 és 10 naponta egy is teljesen normális.
jan. 25. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!