Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Idegen engedély nélkül benyúl...

Idegen engedély nélkül benyúl a babakocsiba a gyermekedhez?

Figyelt kérdés

Minap így jártam. Megitattam és tettem volna el hátra az itatópoharát mire felnézek ( esernyő volt a kocsin így nem láttam abból a szögből) és látom, hogy egy öregasszony bent turkál a gyereknél.Nagyon kiakadtam és közöltem vele kissé ideges hangon, hogy látom magát nem tanították meg arra, hogy engedély nélkül nem nyúlunk ahhoz ami nem a miénk. Arrébb toltam a gyereket és még ő volt felháborodva egy másik öregasszonnyal együtt, aki végignézte az egészet.

Jártál már hasonlóan? Hogy reagáltál?

2011. aug. 26. 09:59
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
84%
Biztos nem utte meg vagy barmi.Ilyesmin kiakadni????????hat lehidalok.
2011. aug. 26. 11:41
 42/51 anonim ***** válasza:
66%

Velem még nem fordult elő,hogy bárki benyúlt volna a kocsiba,így nem tudom,hogyan reagálnék rá.De biztos nem tetszene.Alapból azt is utálom,mikor após puszit ad a gyerekemnek a "jól ápolt" bajszával.Undorító tud lenni,hát még ha idegen kezdi el csókolgatni a kezét,az arcát.

Most idős vagy sem,azért még lehet gondolkodni.

bírom mikor védik az időseket,hogy adjuk át a helyet blablabla.De ők az elsők,akik berontanak a boltba vagy járókerettel megy,de ha buszra szálláshoz érünk rohan,hogy leülhessen.Most lehet lehurrogni és tisztelet a kivételnek,de a mai tinik után ők a legpofátlanabbak.Azt hiszik,hogy nekik mindent lehet.

És mielőtt azt hinnétek,hogy szívtelen vagyok,át szoktam adni a helyemet az idősnek is és gyereknek is.Terhesen is átadtam.Előre is szoktam engedni őket.

2011. aug. 26. 11:50
 43/51 anonim ***** válasza:
84%

Én is csak irigyelni tudom az ilyen Anyukákat,akiknek ez a legégetőbb problémájuk, hogy valaki hozzáért a gyerekükhöz. Ilyenkor egy picit le kéne ülni, lehiggadni, és végig gondolni: most mi is a bajom ezzel, miért csinálok belőle ügyet, miért jogosít ez fel arra, hogy tiszteletlen, sőt, bunkó legyek valakivel.

Az ilyen viselkedést a gyereked is hamar eltanulja, és Ő is feljogosítva fogja érezni magát, hogy indokolatlanul türelmetlen és tiszteletlen legyen másokkal, Nem mellesleg az ilyen nemberek miatt ilyen lelkileg sivár és kiüresedett ez a társadalom, senki nem mer nyitni a másik felé, mindenki begubózik.

Ha annyira félsz bármi fertőzéstől, amint elment a néni letörölheted a gyereket, de előtte ne mutasd ki, hogy undorodsz tőle, mert ez téged minősít!!! Szánalmas, kicsinyes, korlátolt magatartás.

Nekem egyszer még egy enyhén szólva csövesnek kinéző bácsi is megsimizte a babám lábát, nem küldtem el sehová, , nem bántottam meg - látszott, hogy ez jól esett neki, hogy Őt is emberszámba veszi valaki - pár méterrel arrébb megtörölgettem és kész

2011. aug. 26. 11:54
 44/51 A kérdező kommentje:

Szóval szerintetek az nem tiszteletlenség ha szó nélkül megfogja a gyereket? Érdekes.

Legalább tudjuk, hogy az arcátlanul fogdosók tábora továbbra is meglesz, mert ha ez tök természetes dolog szerintetek akkor ti lesztek a következő ilyen öregasszonyok. Nagyszerű.

Az meg szerintem nem dicséretre méltó, hogy még egy csövesnek is engeded fogdosni a gyereked kedves utolsó. Tanítsd csak arra, hogy mindent engedjen meg az idegenek ami azoknak jól esik. Főleg ha lányod van (: Ő is biztos élvezni fogja majd. Én nem fogom és ettől tarthattok szánalmasnak stb, én meg az ilyen felfogást tartom annak amit ti képviseltek szóval felesleges ezzel dobálózni úgy gondolom.

2011. aug. 26. 12:18
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig a kommenteket, mert láttam elkezdődött az egymás szapulása. Nekem 9 hónapos a fiam, ha a lábát megsimizi valaki akkor nem szoktam szólni, ahogy arrébb megyünk, nedves törlővel áttörlöm és megyek tovább. A kezéhez nem szeretem, ha hozzányúlnak, de akkor is szépen szoktam kérni, hogy ne tegyék. Általában mindig az jut eszembe, hogy milyen lenne, ha az anyukám tenne valami olyat ami miatt egy vadidegen leordítja a fejét. Nyilván nem nyúlna be egy idegen babakocsiba, de sok olyan dolog van amire nem úgy reagálnak az emberek ahogy várnánk, lásd ez is, valakinél ez nem probléma, valaki lepofozná vagy mit írtak. Értem én, hogy valakinek ez probléma, hogy hozzáérnek a gyerekéhez ezzel nincs is semmi gond, hisz különbözőek vagyunk, de miért kell agresszívnek lenni? Ezt nem értem.
2011. aug. 26. 12:26
 46/51 anonim ***** válasza:
81%
nem tudom, ha pl. belegondolok, hogy a túlbuzgó nagymamámnak ordítja le így a fejét valaki, amikor csak kedves akart lenni (bár nem tudja a határokat), akkor rosszul esne. vagy amikor majd a gyereked fejét ordítja le egy felnőtt, mert illetlen volt. biztos lesz ilyen, neked is rosszul fog esni.
2011. aug. 26. 12:29
 47/51 anonim ***** válasza:
80%

Biztos a hormonok dolgoznak még mindig ezerrel, Te kedves kérdező mindjárt szétrobbansz...

Ezzel nem azt "tanítja" a Picinek, hogy engedjen mindent, szerintem.

Szimplán egy közvetlen, barátságos, nyugodt gyermeket nevel belőle, nyilván ha itt lesz az ideje, meg fogja tanítani, kivel ne legyen az, de nem hinném, hogy az öreg nénik veszélyesek lennének. :D:D

Azzal a módszerrel, ahogy egyesek írták (üvöltözés stb...), csak öntelt, flegma, rideg és agresszív gyereket neveltek a Piciből, hiszen valóban Anya modorát, stílusát tanulja a Babó.

2011. aug. 26. 12:29
 48/51 anonim ***** válasza:
75%
Nem fogod fel, hogy a gáz az volt, hogy bunkó és tiszteletlen voltál?
2011. aug. 26. 12:53
 49/51 anonim ***** válasza:
75%
Ez egy kicsit durva volt szerintem is ahogy a néninek leordítottad a fejét. Ha az én nagymamámmal csinálná ezt valaki adnék neki. Kedves anyuka. Ha ennyire félted a picit, akkor ne tedd bele babakocsiba. Miért is? Mert ha jobban bele gondolsz hol van a pici feje? A kocsik kipufogójával egy szinten ahol a picit különböző gázok, és ólom éri.Ez nem káros?
2011. aug. 26. 13:05
 50/51 anonim ***** válasza:
96%

Valóban így van rendjén, hogy nem szereted ha a babádhoz nyúlnak.Ki szereti?Senki.De két fajta ember van.A toleránsabb, aki finomabban,de tapintatosabban közli, hogy megkéri ne nyuljon a gyermekéhez, mert az a gyenge pontja,és van az a fajta, aki flegmatikusan kioktat.

Korábban én is türelmetlenebb,tiszteletlenebb voltam az emberekkel.De az anyaság megváltoztatott.Ebben is próbálok példát mutatni gyermekemnek:)...

Amúgy teljesen érthető a kirohanásod, mert teljesen más, amikor egy néhány hetes vagy hónapos csecsemőhöz nyúlnak(pont a fejletlen immunrendszer miatt)és más amikor egy kisgyermekhez.Pont a napokban csodálkoztam el, hogy milyen toleránsan viseltem, amikor az idős bácsi kézenfogta 17 hónapos gyermekemet és együtt sétáltak.Valószínűleg pont azért, mert már kicsit megedződött a kislányom:)

Meg persze azon is múlik a beszédstílusod, hogy éppen milyen pillanatodban van.Feszültebb,ingerlékenyebb vagy, vagy nyugodt.

Semmi gond a kirohanásoddal, és megérthető, ha nem minden esetben ilyen agresszíven reagálod le, lehet, hogy téged is abban a pillanatban rosszabbul érintett, mint egyébként.

Csak akkor ítélném el ezt a lereagálást,ha rendszeresen így történik:)Mert ugye Anyák vagyunk, most a fő feladatunk, hogy gyermekünket tisztességesen nevelgessük, és ehhez hozzátartozik a példakövető magatartás.Attól, hogy 1-2 ilyen attrocitást lát majd a gyerek nem lesz semmi baja, a hangsúly azon van, hogy ne ez legyen számára a követendő magatartás.

Na de gyorsan válaszolok a konkrét kérdésedre is:)Igen, nagyon sokszor jártam így.Ha pont azt láttam, hogy a lábát simogatta meg, vagy pocakját, nem szóltam érte.

Akkor voltam mérges kicsit, amikor a cumijához nyúltak, vagy a kezéhez.Akkor rövidre zártam a beszélgetést, és finom célzást tettem, hogy a babámak a kezét nem szabad simogatni, mert egyfolytában a szájába veszi, és amíg ilyen pindurka a széltől is óvom:)De mindenki megértette, szerintem nem bántottam meg vele senkit.

Ilyen esetekben sokszor átröppen az agyamon, hogy milyen szarul tud esni, hogy eltudják rontani az egész napomat egy flegma beszólással:)

2011. aug. 26. 13:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!