Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Idegen engedély nélkül benyúl...

Idegen engedély nélkül benyúl a babakocsiba a gyermekedhez?

Figyelt kérdés

Minap így jártam. Megitattam és tettem volna el hátra az itatópoharát mire felnézek ( esernyő volt a kocsin így nem láttam abból a szögből) és látom, hogy egy öregasszony bent turkál a gyereknél.Nagyon kiakadtam és közöltem vele kissé ideges hangon, hogy látom magát nem tanították meg arra, hogy engedély nélkül nem nyúlunk ahhoz ami nem a miénk. Arrébb toltam a gyereket és még ő volt felháborodva egy másik öregasszonnyal együtt, aki végignézte az egészet.

Jártál már hasonlóan? Hogy reagáltál?

2011. aug. 26. 09:59
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
77%

OFF:

Akkor még nem volt gyerekem csak kutyám.

Mentem melózni az 50 Kg-s németjuhászommal, szájkosár már rajta volt mert a buszmegállóban álltunk, cégfeliratos ruhában, még a vak is láthatta, hogy őrkutya. Öregasszony elkezd nyúlkálni, hogy megsimogassa, aztán meg felháborodott, hogy Alexácska rábaszott a kezére a kosárral.

Micsoda vadállat, meg hasonló beszólásai voltak, és felháborodott, mikor /nem annyira kulturáltan, mint inkább morcosan/ megkérdeztem, hogy mi a f*szért akarja taperolni a kutyát!

2011. aug. 26. 10:18
 12/51 anonim ***** válasza:
42%
Hiba volt a gyerekvállalás, ha ilyen hamar elfogy a türelme valakinek...
2011. aug. 26. 10:18
 13/51 A kérdező kommentje:
Egyébként meg igaza van annak a válaszolónak aki azt írta, hogy előtte meg lehet, hogy kóbor kutyát simogatott. Fogalmam nincs ki az az öregasszony és hol járt korábban a keze. Na meg ennyi idősen a nagy részük nem a higiéniáról híres. Értem ezalatt pl az egyszerű kézmosást.
2011. aug. 26. 10:20
 14/51 A kérdező kommentje:

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:18

Szerintem meg nem kéne egy lapon említeni egy idegen embert a saját gyerekkel. Gondolom arra céloztál, hogy ha ezen felháborodom akkor a gyerek minden kis dolgán is felfogok. Nem, ez nem így van nálam. Nálad lehet.

2011. aug. 26. 10:22
 15/51 anonim ***** válasza:
55%
A mai anyukák mind paramamik????
2011. aug. 26. 10:23
 16/51 anonim ***** válasza:
82%

Hát engem ez nem izgatna ennyire fel.

Mielőtt terhes lettem sok helyen olvastam, meg mondták is,hogy mennyire ki fog majd akasztani,hogy a hasam simogatják majd.

Hát engem nem zavar! Most ezen miért álljak le hisztizni. Nem 10 percekig fogdossák, csak megsimítja egy ismerős.

Nem mondom,hogy imádni fogom,ha gyereket fogdossák, de kiakadni, leordítani főleg egy idős ember fejét ezért biztos nem fogom!

2011. aug. 26. 10:23
 17/51 anonim ***** válasza:
64%

Erre a válaszra gondoltam, kedves kérdező:

"Persze, az első pár alkalommal lehet, hogy türelmes az ember, de egy idő után már elfogy a tolerancia. Kb. ugyanennyire idegesítő, mikor baba születésekor mindenki első kérdése, hogy hány kilóval, centivel született, aztán később, szopik-e még, kisfiú, vagy kislány stb..."

Normális szülő örömmel válaszolgat az ilyenre, nem idegesíti...

2011. aug. 26. 10:25
 18/51 anonim ***** válasza:
28%
Itt nem az a kérdés, hogy tiszta-e a keze vagy sem. Mindenkinek van egy privát szférája, amit illő nem átlépni. Nem ülök bele a buszon egy másik ölébe, a strandon próbálom megtartani a másik plédjétől a távolságot, nem fogdosom más cuccait. Milyen jogon taperol meg bárki egy idegen kisbabát? Övé? Nem. Akkor lehet megszemlézni távol, kérdezgetni az anyukát. Az, hogy én édesnek találok valakit nem abból nyilvánul meg, hogy megtapizom. Bár Brad Pittel kivételt tennék.... :)
2011. aug. 26. 10:30
 19/51 anonim ***** válasza:
73%
Szegény gyerek, milyen lesz neki később, gondolom első gyerekről van szó minden idegbetegnél. Amint el tudja hagyni a helyét, minden szart a szájába vesz majd, amit talál. Morzsát a földről, legyeket, földet, füvet, MINDENT. Figyelhetsz napestig, akkor sem fogod mindet észrevenni és elkerülni. Kismillió fertőzést fog elkapni és ugyanannyin is esik túl, a többségén úgy, hogy meg sem mondod, hogy elkapta. Persze meg lehet próbálni burokban tartani, aminek a gyerek issza meg a levét. Az is "jó" hatással van a gyerekre, ha azt látja, hogy az anyja agresszív a több emberrel, mert a gyerek mindent leutánoz. Ha meg nem akarja, hogy mások nyúljanak a gyerekhez, miért nem figyel jobban? Kifogás mindig van(nem vettem észre, rosszak voltak a fényviszonyok). De ha már bekövetkezett a világkatasztrófa, akkor azt elkönyvelheti az illető a saját figyelmetlenségének, és normális, emberi hangnemben meg lehet kérni az illetőt, hogy ne nyúljon a babához, mert azt hallottad, hogy betegséget kaphat most el, és szeretnéd, ha az illető csak nézné. De fejbe rúgni, meg üvölteni vele. Nem normális, az is biztos, egy haragkezelő terápia minimum ráfér.
2011. aug. 26. 10:31
 20/51 anonim ***** válasza:
86%

Alapból nem zavar. De néha én is szoktam szólni érte, persze csak normálisan, használom a "Kérem!" és "Köszönöm!" szavakat. Nem bunkózok le rögtön mindenkit.

Mondjuk ha megsimogatja a térdét, vagy a hasát, azért nem is szólok. Akkor szoktam, ha a kezét vagy az arcát akarják fogdosni.

Mondjuk gondolj már bele, hogy egy mostani "öregasszony" mikor volt fiatal anyuka! Akkoriban még baromira nem foglalkoztak ennyire a higiéniával. Úgymond divat volt, hogy egy baba kézről kézre járt.

Szóval úgy gondolom, ha zavar, akkor is meg lehet mondani kulturáltan, nem kell a nénit rögtök elküldeni melegebb éghajlatra!

2011. aug. 26. 10:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!