Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Idegen engedély nélkül benyúl...

Idegen engedély nélkül benyúl a babakocsiba a gyermekedhez?

Figyelt kérdés

Minap így jártam. Megitattam és tettem volna el hátra az itatópoharát mire felnézek ( esernyő volt a kocsin így nem láttam abból a szögből) és látom, hogy egy öregasszony bent turkál a gyereknél.Nagyon kiakadtam és közöltem vele kissé ideges hangon, hogy látom magát nem tanították meg arra, hogy engedély nélkül nem nyúlunk ahhoz ami nem a miénk. Arrébb toltam a gyereket és még ő volt felháborodva egy másik öregasszonnyal együtt, aki végignézte az egészet.

Jártál már hasonlóan? Hogy reagáltál?

2011. aug. 26. 09:59
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
88%
Na de ez azért nem akkora probléma, hogy ideges legyen valaki, meg kiakadjon... Normálisan is el lehet mondani, hogy te ezt nem szereted.
2011. aug. 26. 10:33
 22/51 anonim ***** válasza:
11%
A 76%-os kötekedő válaszolónak még tuti nincs gyereke, vagy elszeparáltan él ahol nem találkozik ilyen tolakodó emberekkel.
2011. aug. 26. 10:33
 23/51 anonim ***** válasza:
77%
...vagy normális, nem úgy, mint te.
2011. aug. 26. 10:35
 24/51 anonim ***** válasza:
73%

Egyik nap ismerőseink lépcsőházukban az egyik ember be volt rúgva és benyúlt szó nélkül a kocsiba!Szerintem ez az igazán felháborító!

Úgy ledöbbentem,hogy meg sem tudtam szólalni!

Alapból utálom ha valaki alkoholista de ha a pár hetes lányom közelébe jön.....

2011. aug. 26. 10:36
 25/51 anonim ***** válasza:
58%
76%-os vagyok én is. Két gyerekem van. De nem engedtem, hogy nyúlkáljanak a babakocsiba, sőt mikor nagyobb volt a lányom (derékig érő hosszú haja van most is) rászóltam egy fickóra aki simogatta a haját a buszon....
2011. aug. 26. 10:38
 26/51 anonim ***** válasza:
75%

Meg az is milyen már, ha valakit idegesítenek a "Mennyivel született? Hány kiló? Szopizik-e?" kérdések, az minek vállalt gyereket? Gondolta, hogy soha senki nem fog ilyesmit kérdezni?

Az emberek kedvességből vagy udvariasságból megkérdezik, erre az okos anyuka rögtön tolakodásnak veszi!

Én szeretem, amikor boltban, tanácsadóban, az utcán kérdezgetnek a babámról. Jó beszélgetni más emberekkel, jó "dicsekedni" kicsit a babával.

Akinek ez probléma, az meg ne menjen emberek közé, zárja magára az ajtót, és akkor nem kérdezik meg, "Mennyivel született?"!!

2011. aug. 26. 10:39
 27/51 anonim ***** válasza:
83%
Hát tévedtél. Van gyerekem és egy kis "fóbiám", fogalmazzunk így, ami miatt évekig pszichoterápiára is jártam, nem sok sikerrel. Nem bírom az idegenek érintését. Nagyon nem. Sőt, néha még a közeli hozzátartozóimét sem, ide értve a partneremet és a gyerekemet is. Képzeld, mégsem voltam bunkó soha senkivel, aki hozzám, vagy a gyerekemhez ért kérdezés nélkül, hanem szépen, kulturáltan elmondtam, hogy én ezt nem szeretem, kérem ne csinálja. Ha én képes voltam/vagyok rá, hogy normálisan mondjam el ilyenkor a véleményemet -a pánikroham tünetei mellett- akkor egy átlagembernek is kellene hogy sikerüljön.
2011. aug. 26. 10:40
 28/51 anonim ***** válasza:
58%
Én eddig mindenkinek megengedtem aki MEGKÉRDEZTE kint az utcán hogy megnézheti e a babát. De csak ugy bemászni egy babakocsiba szerintem is rohadt nagy pofátlanság.Az meg a halálom amikor a kezeiket puszilgatják-fogdossák. Azt még én sem teszem meg kint az utcán. Amugy meg a sok háborgónak üzenem,hogy nem mindegy hogy egy pár hónapos immunrendszerrel még nem rendelkező csecsemőről van szó,vagy pedig egy nagyobbacskáról,aki már amugy is tücsköt bogarat összeszed,és van valami féle ellenálló képessége is... A minap amikor egy barátnőmmel volt lent két éves kislányom a játszótéren,egy "aranyos néni" egy nyalókát nyomott a gyerek kezébe.A bar-tnőm elvette a kislánytól,volt nagy sirás rivás,néni megsértődött,és felhozta a nyalókát...kicsit volt csak használt...ki tudja lehet hogy előtte a macskájával nyalatta.
2011. aug. 26. 10:42
 29/51 anonim ***** válasza:
63%

Nincs gyerekem, de soha nem nyúlnék engedély nélkül más gyerekéhez. Olyannak érezném, mintha a táskájában turkálnék.

Olyan volt, hogy odarohant hozzám egy gyerek, netán összetévesztette a lábamat az anyjáéval és ráfonódott. Olyankor megfogom a kezét és megkérdezem hol az anyukája, vagy körbenézek. Majd kézenfogva visszaviszem a szülőhöz, aki utána vagy megengedi, hogy foglalkozzak még a gyerekkel, vagy nem. Mondjuk kézenfogva is azért viszem, mert út mellett én is félnék, hogy ahogy hozzám odanyargalt, a kocsik közé is kirohan.

2011. aug. 26. 10:44
 30/51 A kérdező kommentje:

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:31

Ódákat zengsz arról, hogy dolgokat szépen is lehet közölni. Akkor neked miért nem megy? Idegbetegnek titulálsz másokat, mert azok nem szeretik, ha idegenek nyúlnak a gyerekhez. Kulturált jelző ám ez is.

Sajnálom, hogy nehéz elfogadni, hogy valóban csak egy percre fordultam el. Az itatót a hátsó zsebben tartom, ott be tudom akasztani, mert ha eldől akkor kifolyik az ital. És mivel a nap tűzött ezért kocsiesernyő volt a gyerek felett-előtt. Nem láttam oda, hogy benyúl csak mikor felegyenesedtem. De ahogy olvasom a soraid te bizonyára még nyitott szemmel is alszol hisz lehetetlen nem látni a gyereket fél pillanatra.

Alapvető nevelés, hogy nem tapizunk ismeretleneket. Sajnálom, hogy ezt sokaknak nem tanították meg. Valószínű ezért nem értik ők sem miről van szó.

2011. aug. 26. 10:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!