Idegen engedély nélkül benyúl a babakocsiba a gyermekedhez?
Minap így jártam. Megitattam és tettem volna el hátra az itatópoharát mire felnézek ( esernyő volt a kocsin így nem láttam abból a szögből) és látom, hogy egy öregasszony bent turkál a gyereknél.Nagyon kiakadtam és közöltem vele kissé ideges hangon, hogy látom magát nem tanították meg arra, hogy engedély nélkül nem nyúlunk ahhoz ami nem a miénk. Arrébb toltam a gyereket és még ő volt felháborodva egy másik öregasszonnyal együtt, aki végignézte az egészet.
Jártál már hasonlóan? Hogy reagáltál?
"Ütnék a kezére, hogy mit képzel!!!
fúú, én lefejelném a vénasszonyt, de minimum úgy kiosztanám, hogy még az utca túloldalán is hallanák.
Azt hiszen leüvölteném a fejét"
Csupa normálisnak tűnő ember, akikre nem illik az idegbeteg jelző. :))
Volt pár hónapja egy kérdés, hogy kedves anyukák, titeket mi idegesít a babátokkal kapcsolatban? Ezek a válaszok érkeztek (kb. 60 komment volt)
Hány centi és hány kiló?
MIt eszik?
Anyatejes?
Fiú vagy lány?
Jé, hogy hasonlít apukájára!
Tiszta anyja!
Nem fázik? Nincs melege?
Hú de nagy baba
Jaj, milyen kicsi baba
Szopizik még?
Mit adsz neki enni?
Jó baba?
Mennyit alszik?
Van napirendje?
Megfoghatom?
Anyós soha nem fogja meg
Anyós mindig fogdossa
Anyósék csak kéthetente mennek
Anyósék mindig ott ülnek
Anyuka állandóan tanácsot ad
Anyuka nem segít semmiben
Sógornő csokit ad neki
Sógornő nem ad szegény gyereknek semmit.
Anyós mindig vigyázni akar rá
Anyósnál sosem lehet lerakni pár órára
MIkor megy oviba?
Lesz bölcsis?
Terveztek kistesót?
Beszél már?
Miket mond?
Miket eszik?
Iszik vizet?
Jaj, ne adj neki még almát, még korai
Jaj, adj már neki valamit, már rég kellett volna
stb.
Én is első gyermekes anyuka vagyok, de azért az a kérdés és a rá adott válaszok rendesen elgondolkodtattak, hogy bakker, én is ilyen rigolyamami vagyok? Hogy bármit mondanak, kérdeznek, tesznek a gyerekemmel az baj? Az zavar? Idegesít?
A kérdezőnek a válasz: vannak dolgok amik idegesítenek, de attól még én tisztelettel igyekszem beszélni, nekem is nyúltak már be babakocsiba, nem csináltam semmi extrát, megköszöntem hogy megdícsérte a gyereket, és mikor odébbállt, megtöröltem a kicsi kezét (ha azt fogták meg).
Többször úgysem találkozom azzal a nénivel, akkor nem mindegy?
Úgy veszem észre, sok anyukát csak az nem idegesít, ha ilyet hallana:
"jé, a te gyereket mennyivel ügyesebb mint az enyém!"
:)
Ez van. Ha az emberek, főleg az idősek meglátnak egy édi kisbabát, mindjárt meg kell fogdosni. Mivel a gyerek nem tud tiltakozni, azt hiszik ezt szabad. Biztos jó a gyereknek is, ha egy vadidegen rossz szagú, gyászkeretes körmű néni bemászik a babakocsiba. Létezik privát szféra, és ez vonatkozik a kisgyerekekre is.
Én attól mászok a falra, hogy a környékbeli gyerekek azt hiszik, hogy az én kisfiam játékbaba, akit lehet húzni-vonni. A piszkos kis mancsukkal másznak be a tiszta babakocsiba, fogdosni akarják a rongyiját, a pelenkáját, takaróját, a cumiját, inni akarnak a cumisüvegéből.
5 hónapos múlt, majd eljön az ideje annak is, hogy tücsköt-bogarat összeszedjen, de az még nem most van.
Kedves utolsó!
Most hiába tolom a babakocsit úgy,hogy látom a gyereket,ha a zseb a feje mögött van...
Erre nem gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!