Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nagyon őszinték akarunk...

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, miért nem fogadjuk be a 4- nél több gyerekes Anyukákat?

Figyelt kérdés
És most ténylég kérek mindenkit, hogy nézzen magéba: mi a baja a nagycsaládosokkal? Én még nem vagyok az. de az utálkozást és a kirekesztlst tapasztalom a játszón is...
2011. aug. 4. 15:44
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
90%

13.46.-nak

Igen, sok mindenben igazad van, esélyt adni, előítéletek etc, csak úgy érzem, hogy Te csak távolról ismersz romákat. Nekem nem voltak előítéleteim kb. 20 éves koromig, aztán a sorozatos rossz tapasztalatok miatt lettek. Ha 10-ből 8 esetben baj van, nehéz újra optimistán esélyt adni. Párom munkáltatóként sokat foglalkoztatott, és csak azért nem írom le a tapasztalatokat, mert nem erre irányul a kérdés. De sajnos már sokszor a 8-10 éves, elvileg ártatlan gyermekek is olyan dolgokra vannak szocializálva, ami dermesztő. Tisztelet a kivételnek, mert van azért.

2011. aug. 6. 18:16
 22/41 anonim ***** válasza:
81%
Én olyan településen élek, ahol nagyon sok a kisebbség, és látom, hogy az asszonyok évente szülnek babát, a segélyekért! Csak azért. És nem tudják felnevelni a gyerekeket. Nagyon szegények, nagyon soványak a gyerekek, nincs rendes ruhájuk, télen megszakad a szívem értük. A nagyobbak 8-9 évestől rondán beszélnek, leköpnek, pedig nem láttak még, cigi van a kezükbe, és sokszor látom egész kicsiket dűlöngélni az úton. Ja, és nagyon sok közülük, értelmi fogyatékos. Tehát én ezt nem értem meg az ilyen gondolkodást, felelőtlenséget. Ezzel, bajom van igen. Viszont ha egy olyan szül, aki fel tudja nevelni, egyetemre fogja tudni járatni mind a 4 gyerekét, azzal nincs semmmi bajom. Én sem akarok megállni 3 gyerekig, viszont a párommal biztonságban fel tudjuk nevelni őket. Egyedül lehet nem tudnám óvónői fizetésből, de ketten együtt, mivel vannak földjeink is, fel fogjuk tudni nevelni őket.
2011. aug. 6. 20:51
 23/41 anonim ***** válasza:
62%

Nagycsaládosok vagyunk. 3 gyerekünk van, majd szeretnénk még egy negyediket is talán pár év múlva. Én is tapasztalom ezt amit a kérdező ír.

Két oldalról is rossz a vélemény, egyik ez amit előttem taglaltak hogy minek ennyi gyerek, biztos nem jut elég pénz-odafigyelés-törődés ennyi gyereknek.

A másik amit én saját bőrömön tapasztalok, hogy persze mert ti megtehetitek...és akkor már az irigység miatt vagyunk "nem kedveltek".

Sokan mondják beszélgetés közben hogy így úgy milyen rosszul állnak bezzeg nekünk milyen jó hisz úgy felvet a pénz hogy eltartunk 3 gyereket...(holott nem látnak a pénztárcánkba egyrészt, másrészt keményen tanultunk, dolgoztunk, főleg a férjem hajt nagyon mostanában).

Én úgy látom, bármi miatt térsz el a "normától" (2 gyerek), ki leszel kezdve.

Szerencsére már csak a hozzánk közel állók, és a barátaim véleménye érdekel.

2012. máj. 23. 15:52
 24/41 anonim ***** válasza:
82%
Nekem 4 gyerekem van,de ezt még nem tapasztaltam.
2012. máj. 24. 07:54
 25/41 anonim ***** válasza:
38%
Nem tudom, én is nagycsaládos vagyok 6 meglévő csajszival és 3-mal a pocakban, hadd ne soroljam mikkel találkozok, az utcán, játszótéren, orvosnál vagy akárhol. Csak a negatív megjegyzések mennek, meg a sugdolózások, igazából már régóta nem figyelek rá, mert mindenkinek joga van eldöntetni hány gyereket vállal. Bár mi nem élünk rossz körülmények között, és úgy döntöttünk inkább gyerekekre költjük, mint 6 BMW-re, mégis folyton megszólnak, hogy nem tán kell a pénz, meg hasnló kis kedvességek, máig nem értem miért.
2012. okt. 3. 16:14
 26/41 anonim ***** válasza:
75%
Azt hittem nem vagyok előítéletes, bár talán nem is az. De most kikerekedett a szemem az utolsó válaszra. 6 gyerek és még 3 úton?? Én soha nem értettem, hogy lehet ennyi gyerek között igazságosan megosztani a szülők idejét. Valamelyik gyermek(ek)re biztosan kevesebb idő jut. Nagykorukban meg nem biztos, hogy az adidas cipő hiányát fogják sajnálni, hanem azt, hogy anya csak neki meséljen, ne üljön az ágyában még rajta kívül 3 testvér.
2012. okt. 3. 23:53
 27/41 anonim ***** válasza:
36%
A testvérek is tudnak rengeteg szeretetet adni egymásnak.
2012. okt. 4. 00:15
 28/41 xStefix ***** válasza:
54%
Hármasikrek? Tyűha, nem semmi, gratulálok! Nálatok aztán igen mozgalmas lehet az élet. :)
2012. okt. 4. 09:52
 29/41 anonim ***** válasza:
36%
Nem tudom, lehet másoknál más a helyzet, de én nem tapasztaltam olyat, hogy a lányaim rosszul éreznék magukat, mert van testvérük. Nem akarok ebbe belebonyolódni, mivel senki sem ismer, nem lát bele a mindennapjainkba. A lányok nagyon szeretik egymást és várják a tesókat, ebbe nőttek fel, nyilván ezt szeretik. A gratulációkat pedig nagyon szépen köszönjük! A 9 lányos anyuka
2012. okt. 4. 22:22
 30/41 xStefix ***** válasza:
54%
Hű, a mindenit, apa igazi hercegnek érezheti magát nálatok! Dejó! :)
2012. okt. 5. 11:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!