Ha nagyon őszinték akarunk lenni, miért nem fogadjuk be a 4- nél több gyerekes Anyukákat?
13.46.-nak
Igen, sok mindenben igazad van, esélyt adni, előítéletek etc, csak úgy érzem, hogy Te csak távolról ismersz romákat. Nekem nem voltak előítéleteim kb. 20 éves koromig, aztán a sorozatos rossz tapasztalatok miatt lettek. Ha 10-ből 8 esetben baj van, nehéz újra optimistán esélyt adni. Párom munkáltatóként sokat foglalkoztatott, és csak azért nem írom le a tapasztalatokat, mert nem erre irányul a kérdés. De sajnos már sokszor a 8-10 éves, elvileg ártatlan gyermekek is olyan dolgokra vannak szocializálva, ami dermesztő. Tisztelet a kivételnek, mert van azért.
Nagycsaládosok vagyunk. 3 gyerekünk van, majd szeretnénk még egy negyediket is talán pár év múlva. Én is tapasztalom ezt amit a kérdező ír.
Két oldalról is rossz a vélemény, egyik ez amit előttem taglaltak hogy minek ennyi gyerek, biztos nem jut elég pénz-odafigyelés-törődés ennyi gyereknek.
A másik amit én saját bőrömön tapasztalok, hogy persze mert ti megtehetitek...és akkor már az irigység miatt vagyunk "nem kedveltek".
Sokan mondják beszélgetés közben hogy így úgy milyen rosszul állnak bezzeg nekünk milyen jó hisz úgy felvet a pénz hogy eltartunk 3 gyereket...(holott nem látnak a pénztárcánkba egyrészt, másrészt keményen tanultunk, dolgoztunk, főleg a férjem hajt nagyon mostanában).
Én úgy látom, bármi miatt térsz el a "normától" (2 gyerek), ki leszel kezdve.
Szerencsére már csak a hozzánk közel állók, és a barátaim véleménye érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!