Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nagyon őszinték akarunk...

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, miért nem fogadjuk be a 4- nél több gyerekes Anyukákat?

Figyelt kérdés
És most ténylég kérek mindenkit, hogy nézzen magéba: mi a baja a nagycsaládosokkal? Én még nem vagyok az. de az utálkozást és a kirekesztlst tapasztalom a játszón is...
2011. aug. 4. 15:44
1 2 3 4 5
 11/41 xStefix ***** válasza:
62%
Én tisztelem őket, mert nagyon bátrak (és a bátorság mögé én nem hülyeséget meg felelőtlenséget szoktam gondolni, hanem határozottságot és tudatosságot). Legalábbis ismeretlenül senkit sem ítélek el, de még ismerve sem.
2011. aug. 4. 17:04
 12/41 anonim ***** válasza:
82%
Nekem csak azokkal a nagycsaládosokkal van bajom, akik azért pottyantanak egy csomó gyereket, mert ebből akarnak megélni. Gondolom tudjátok, mire gondolok. Viszont, akik őszintén akarnak sok gyermeket, és ez az életük, azok előtt le a kalappal.
2011. aug. 4. 17:12
 13/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok őszinte véleményt és tapasztalatot!

Kérdésemnek az szolgált alapjául, hogy eddig még nem tapasztalt dologra lettem figyelmes egy olyan játszón, ahová nem rendszeresen járunk. Bejött egy Anyuka, három gyerek mellette, kettő babakocsiban, és köszönt, meg minden, de úgy a foguk között mormogtak neki csak valami válaszfélét a többiek. Amikor mi megjöttünk, nekem mindeni azonnal köszönt. Hm... akkor elgondolkodtam ezen, látszólag tök normálisak, tiszták (magyarok) voltak, csak mégis kilógnak közülünk.

azóta sem tudom a dolgot elfelejteni...

2011. aug. 4. 20:40
 14/41 anonim ***** válasza:
42%
És ez az egy eset miatt írtad ki ezt a kérdést, hogy "NEM FOGADJUK BE"...
2011. aug. 4. 20:59
 15/41 anonim ***** válasza:
14%
Visszakérdezek, nézz magadba: mi a bajod a nagycsaládosokkal?
2011. aug. 4. 21:00
 16/41 A kérdező kommentje:
Akármennyire is kötekedsz, nem kérem ki magamnak - pont arról van szó, azt próbáltam az előbb érzékeltetni, hogy a saját véleményemmel sem vagyok egyelőre tisztában. Ezért gondolkodtatott el a téma. Mert konkréten nincs bajom a nagycsaládosokkal, de nem tudnám megmondani, miért - nem érzem közel őket magamhoz. Valahogy úgy kilógnak.
2011. aug. 4. 21:05
 17/41 anonim ***** válasza:
65%

Nekünk egyelőre csak egy gyerekünk van, most várjuk a másodikat, de ha megtehetjük, akkor mi is négyet szeretnénk majd! :) Ezt azért szögezem le, mert amit most mondani fogok, nem a nagycsaládosok ellen irányul, csak egy megfigyelés.

Szóval azt vettem észre, hogy néhány nagycsaládos szülő azt hiszi, hogy a gyermeke bántalmazására és elhanyagolására megfelelő indok az, hogy dehát neki sok van. Nem anyagi okokból szülő, magyar családokról beszélek. Kezdve azzal, hogy nem szoptatja meg éjszaka az újszülöttjét, mert neki helyt kell állnia napközben is, majd később folytatva azzal, hogy értsem meg, hogy 4-5 gyereket a testi fenyítés következetes alkalmazása (vessző, fakanál stb) nélkül nem lehet kordában tartani. Emlékszem, olyan 8 éves lehettem, amikor felhívtam a barátnőmet, akik öten voltak tesók, és az anyja azt mondta, nem tudja, itthon van-e a kislány, mindjárt megnézi. Azért szerintem durva, ha valaki nem tudja, merre jár a 8 éves gyereke.

Ezt soha nem értettem. Úgy gondolom, senki nem kényszeríti a szülőket arra, hogy több gyereket vállaljanak, mint amennyit bírnak. Minden tiszteletem azoké, akik szépen, figyelemmel tudnak nevelni sok gyereket, és itt nem csak az anyagiakra gondolok. De aki nem adja meg a minimális törődést nekik, és csak úgy bír kezdeni velük, ha püföli őket, az inkább megvetést érdemel.

Láttátok az 56 pizsama című origós filmsorozatot? Abban mondja a 11 gyerekes anyuka, hogy az egyik gyereke rákos volt, és a gyerek azóta is visszasírja azt az időt, mert akkor legalább foglalkoztak vele a szülei. Ez azért riasztó.

2011. aug. 5. 11:25
 18/41 A kérdező kommentje:

Egyetértek abban, hogy a figyelem megoszlása nem szabadna, hogy a gyerekek rovására menjen, és az sem helyes, ha a testi fenyítést a nagy gyerekszám miatt érzik megengedettnek.

Az 56 pizsamában viszont nem azt mondta az anyuka, hogy akkor tudtak ráfigyelni a kis leukémiás kisfiúra, mikor beteg volt, hanem, hogy akkor CSAK RÁ figyeltek, csak vele volt egész nap, azért emlékszik vissza szíveen e kisfiú arra az időszakra.

2011. aug. 5. 11:38
 19/41 anonim ***** válasza:
45%

Nekem semmi bajom a többgyermekesekkel, nekem 2 van, ha anyagilag lehetne 4 gyermeket szeretnék, de azt hiszem nálunk a 3 lesz a plafon.

Megértem azokat a válaszolókat akik írták, hogy azokat nem tudják elfogadni ahol sok gyerek van, de nem jut pénz semmire.

OFF:

Én csak azt nem értem, miért tettek ezek a válaszolók egyenlőség jelet a romák és a sok gyerek, nem tudják eltartani őket szülők közé.

Nem vagyok roma, de úgy gondolom a bőrszín semmit nem jelent, egy roma anyuka is ugyanúgy szereti a babáját, akár a 6. is, mint egy nem roma, és egy nem roma is bele tudja dobni a kukába az újszülöttjét.

Sok roma azért él segélyeken, és úgy ahogy, mert olyan emberek közt élnek, akik már a bőrszínük, etnikai hovatartozásuk miatt elítélik őket, anélkül hogy ismernék. Így nem adnak nekik állást, lenézik, lekezelik őket.

Ha a társadalom nagyrésze magába nézne, és leszállna a magas lóról, a romák is tudnának változni, mert szerintem nagy része szeretne, csak a folyamatos kudarcok miatt feladja.

2011. aug. 6. 13:46
 20/41 anonim ***** válasza:
69%

Barátaink most várják a hatodikat.

Nekünk kettő van, de anyagilag ők állnak jobban.

Hamarosan megyünk együtt nyaralni, és nem kizárt, hogy ők fogják kiegészíteni a szállásra valót.

Tisztességesen dolgozó emberek. És szeretetben nevelnek. Erre születni kell! Én tudom, hogy mi nem bírnánk ennyit (első sorban nem anyagilag, hanem lelkileg és fizikailag), még egyet mi is szeretnénk. Reméljük, 1012-ben érkezik majd.

2011. aug. 6. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!