Hogy szóljak a "látogatókra", hogy NE PUSZILGASSA a babámat és MOSSON KEZET!?
Sziasztok!
Szóval már nagyon elegem van abból,hogy mikor jönnek látogatni a 2 hónapos kislányomat,nem az az első(de még csak az utolsó sem),hogy kezet mosnak mikor bejönnek a lakásba!És fogdossák a koszok kezükkel és össze vissza puszilgatják!!Arról nem beszélve,hogy nekik otthon állataik vannak,amiket ha eljönnek otthonról(tudom),hogy megsimogatják!Engem a víz ver le minden alkalommal!!!
A legrosszabb,hogy a saját anyósomnak nincs ennyi esze!
De hogy szóljak a gyerekem "nagymamájára",hogy ne legyen sértődés,mert egyébként hajlamos a sértődésre igencsak!Neki a kedvence a pici kezét puszilgatni össze-vissza!Pedig ugyebár a kicsi tömködi a kezét a saját szájába és ezért vagyok ki ezen!!!Rosszul vagyok már előre ha jönnek!
(fili)
A lányom kitett a fürdőszobába egy fertőtlenítő kézmosót és közölte aki belép a lakásba oda menjen be először kezet mosni ennyi.
Lehet , hogy nem vagy elég határozott, én is ilyen voltam aztán mikor megszülettek a gyerekeim, de utána megtanultam kiállni az érdekükben.
Nem jó ha félénk vagy és nem látják a határozottságot.
Megértik ők is, hogy a baba érdekeit képviseled és gondolom ők is a legjobbat akarják neki.
Ha rendesen leülsz és megbeszéled az anyósoddal ugymond beavatod az aggodalmaidba lehet, hogy még jól is esik neki.
Ha még csak 2 hónapos a babád, de már agyonaggódtad magad a látogatók miatt, akkor miért nem kéred meg őket, hogy kicsit halasszák el a bablátogatást?
Ezt is megérthetik, hogy ha neked nem fér bele a napirendedbe a vendégek fogadás. És ha lelkileg nem állsz készen rá. A babád se fog semmiről lemaradni, ha az első pár hónapban csak a szülőkkel és a nagyikkal találkozik. Ha pedig gyakran tásaságba viszed, akkor ne csodálkozz, hogy mindenféle emberrel találkozol. És azon se csodálkozz, ha kicsit furán néznek rád, ha minden újabb embernek elmondod, hogy ne puszilgassa, ne nyúljon hozzá. Egyszerűbb otthon maradni, majd megy még eleget az életben. És az ismerősök is meg fogják ismerni, ha először csak fél-egy évesen találkoznak vele.
10:50-es!
Ezt nagyon félre értetted!
Nem csodálkoznék ha így lenne,de nem így van!
Azért írtam,hogy viszem emberek közé,mert nem vagyok az aki bezárja a picit a lakásba és minden egyes bacitól félti!
Nyilván egy vad idegen ember nem nyúl hozzá,miért is tenné?
Pont arról van szó,hogy anyóséknak nincs ennyi eszük!
Anyósékról van szó főként,nem vad idegen emberekről egy bevásárló központban!Semmi ilyesmit nem írtam...
Nagyon tuti ötlet a házirend! Ha kellően puccos papírra nyomtatod, és be is keretezed, nem gondolják majd, hogy csak a te aggályaid, hanem igenis létező jelenségről van szó. Pl:
Házirend
-Használd a papucsot. Ami most a talpadon van, hamarosan a számba kerül.
-Moss kezet. Ami neked csak egy latin nyelvtörő, nekem két hét hányás és hasmenés.
-Nem vagyok ehető. Ha mégis muszáj a szádat használnod, olyan területemen tedd, amit én nem érek el a számmal.
-A szüleim közelségén kívül nem vágyom különösebb testiségre. Ne gyomrozz jobban mint bármely más rokonodat.
Más zavaró dolog nem jutott eszembe hirtelen, ugyanis még szülés előtt állok. Gondolom szülés után egy perc alatt ki fogom tudni egészíteni 20 másik ponttal...
Azért ezt jófej módon is el lehet intézni, nem értem, hogy miért kell felhúzni ezen magát az embernek... Megjön, megmutatod rögtön, hogy ott a fürdőszoba, ahol kezet moshatsz, mielőtt a gyerekhez mész. Olyan természetesen kell mondani, mintha egyértelmű lenne, nem idegbeteg módjára kioktatni meg durván felhívni a figyelmét "ha nem tudná"...
Ha meg puszilgatni akarja a kezét akkor normálisan féltőn megmondod neki, hogy a szájába veszi és nem szokott még hozzá az idegen baktériumokhoz.
Nem téged jönnek támadni, hanem meglátogatni... csak gondolom vagy nincs vagy rég volt baba náluk. Ha bunkó vagy, majd nem jönnek többet, pedig aztán később összeteszed majd a kezed, ha anyós átjön vigyázni kicsit rá...
Te vagy az Anyukaja es az lesz amit te akarsz. Az en kisfiam 9 honapos. Ha jott valaki mar eleve elmondtam szappant es torolkozot hol talal miutan levette a cipojet...volt aki siman ment es bemosakodott volt aki visszaszolt, hogy o ezt tudja!!!!!De en mindig azt valaszoltam, hogy ok. de nem mindenkinek vilagos az ilyesmi es en csak biztos akarok lenni abban, hogy ha babazni akar a kezei es miegyebe tisztak....2 es fel honaposan csak benyaltuk az RSV virust es mi meg eleg konnyen megusztuk egy par korhazi latogatassal a surgosegin...de azt Apjuktol kapta el es nagyon nem direkt volt. Szajpeneszt meg a mult honapban...passz hogy hogyan!
Szoval akit nem lattam szemelyesen kezet mosni arra is raszoltam - a ferjemre is! - ellentmondast nem turo hangon, hogy kezet mosott-e?
Anyam szerint egy kicsit durva is voltam de nincs emiatt lelkiismeretfurdalasom es a barataink sem leptek le emiatt.
Van egy macskája? De jó neked! Az én anyósomnak HÁROM macskája van!!!!Ebből egy perzsa! :S
És hiába van nekik marha nagy lakásuk,nincs helyiség,ahová ne mehetnének be!
Az a három macska mindenhová felugrik,felmászik, a konyha pulton alszanak!!!!Ha anyós eljön hozzánk nincs olyan,hogy ne legyen csupa macskaszőr a ruhája!
Szóval már eleve ettől is rosszul vagyok.
Azóta már lett szólva,de nem jut el az agyáig!Szerintem elfelejtette,vagy csak nem fogja fel!
Azt mondta,"dehát megmostam a kezem mielőtt jöttem!"
NORMÁLIS???????NEM!
Azt hozzá tenném,hogy a szomszéd utcában lakik,szóval naponta 20x érkezik,természetesen bejelentés nélkül és megy az unokázás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!