Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól lehet látogatókat...

Mikortól lehet látogatókat fogadni kisbaba mellett? Itt alvós látogatókra gondolok.

Figyelt kérdés
1 hetes a kisbabám. A férjem húga bejelentette, hogy eljönnének az őszi szünetben, 3gyerek (az egyik még nincs 1éves, a másik kettő 6 és 11évesek) és a 2szülő. Akkor lesz a babám 3hetes. Szerintem sok ennyi ember a baba körül egy hétvégére, főleg, hogy itt a hűvös, ami ugye hozza a megfázást és hasonló gondokat. És persze a 2nagyobb nyúzná az én babámat. Tudom, mert a saját testvérükkel is ezt csinálják. Mit csinálnátok a helyemben?Segítsetek, mert első baba és tapasztalatlan vagyok ilyen dolgokban.
2009. okt. 12. 02:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Egy újszülött baba mellett millió a tennivaló, még te is segítségre szorulnál, nemhogy ottalvós látogatókat fogadjatok...

Egy kisbabát 2 óránként etetni kell, tisztába tenni, éjszaka sem tudtok aludni rendesen, tuti nem hiányozna még a tetejébe +5 ember, akik ott ricsajoznak, akikre főzni kell és mosogatni.

Ráadásul VILÁGJÁRVÁNY van, nektek jobb lenne mostanában mindenkit messze elkerülni!!!

Én biztosan lepattintanám őket : sértődjenek meg, ha akarnak (legalább ritkábban jönnek), de pár hetes babával nehogymár rátok csődüljenek napokra?!

Jöjjenek el 1 órára maximum, vagy majd 4-5 hónap múlva (ha mindenképpen ott akarnak aludni).

2009. okt. 12. 02:57
 2/15 anonim ***** válasza:

Á, hogy jutott eszükbe?

Elvileg hat hetes koráig csak a legszűkebbeknek illene amúgy is jönni(mama) de ennyi gyerekkel azután is maximum fél órára.

Ne fogadd őket, még a tejed is elapadhatna, ennyigondtól, zajtól, stb. akár milyen aranyosak. Nektek nyugalom kell, neked is, nem csak a babának. Az az első, hogy szoptatni tudd, nem a vendégjárás.

Udvariasan utasítsátok vissza! Hülyeséget talált ki. Mondjátok, hogy jövőre. (leghamarabb a nyári szünetben)

Nem baj az se, ha megsértődnek, semmiképp ne fogadd! Beszéld meg aférjeddel, érezze, hogy szereted ahugát stb. csak most te semmiképp nem tudod vállalni, és egyébként is érezze, hogy ez egy buta ötlet volt. Ha semmi nem hat, fogd a H'N'-re.

6 hetes kor alatt, vagyis gyerekágyban nem is illik még meglátogatni sem, ekkora kompániával. Ha ez alól kivételt teszünk, max félórára, de csak két szülő, nem gyereksereggel.A babádat gyerek egyelőre(még 3-4 hónapig) elég, ha messziről megnézi, esetleg megsimogatja egy ujjal a talpacskáját! nem a kezét!

Én nagyon laza vendégjárós, nem tisztaságmániás nő vagyok, de a nagynéni butaságot talált ki.

Egyáltalán nme sértő, ha megmondod, hogy még nem fogadtok vendégeket.

Nem is a fertőzés(az is) hanem a nyugalom miatt.

NE BESZÉLJENEK RÁ!!!!!

2009. okt. 12. 05:43
 3/15 anonim ***** válasza:
55%

Mondjátok nekik,hogy inkább a karácsonyi szünetben jöjjenek.Addigra nálatok is beáll a rend,és a babád is nagyobb lesz.Nem az 5 fővel van a legnagyobb gond,hanem a sógornőd pici gyerekével.A 6 és 11 évesnek már meglehet mondani,hogy a picihez nem szabad közelmenni,legfeljebb,amikor éppen tisztába teszed.(Már ha értenek a szóból).Ezt nekik is meg kell érteni.

Az előttem szólókkal kapcsolatban.a babádat nem KELL 2 óránként szoptatni,hanem legalább ennyi időnek kell eltelni két szopi között.Az igényszerinti szoptatás nem azt jelenti,hogy ha a baba megnyikkan,akkor azonnal mellre kell tenni.Lehet két szopás között akár 3-4 órahossza is,ha a baba alszik ennyit,nem kell felkelteni.Azért van a sok hasfájós baba,mert a két szopi között nincs elég ideje a gyomrának feldolgozni a tejecskét.A baba gyomrának is kell a pihenés.Ha állandóan szopiztatod,akkor később sem tudsz rendszert vinni az életetekbe.Tapasztalatból írom 3 gyerek után.

2009. okt. 12. 07:14
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szó sem lehet róla, míg a 6 htes szurit meg nem kapta. Ennyi. Ezt szépen mondd meg a sógornődnek. Ha tiltakozik vagy értetlenkedik, akkor mondd meg neki, hogy akkor jöhet, ha ő garantálni tudja, hogy egyik gyerekében sem bújkál semmi betegség, a legkisebb megfázás sem.

Állj ki légyszives a babád érdeke mellett és ne engedjed. Látogatni se kellene még jönni nekik, 3 hetes babához. Majd karácsonyra jöjjenek, mindjárt azt is mondhatod.

2009. okt. 12. 07:19
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én sem engedném, hogy beköltözzenek napokra. Néhány óra még elmegy, de hogy ott is aludjanak az már nem. Mivel a párod húgáról van szó, szerintem jobb lenne ha a párod beszélné meg velük a dolgot.

Minden jót!

2009. okt. 12. 07:31
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólokhoz. Nem is értem, hogy egy háromgyerekes anyukának hogy jut ilyen az eszébe, hogy egy 3 hetes babához odaállítanának 5-en, ráadásul napokra...

Max akkor engedném, ha kétgenerációs házban laktok, ahol teljesen el tudsz különülni a babával nyugalomban, kényelmesen, de akkor meg gondolom abból lenne sértődés, hogy csak a férjed foglalkozik a vendégekkel... És te sem lennél nyugodt, még így sem...

Úgyhogy Ne engedd, finoman mondjátok meg nekik. Babalátogatásra jöhetnek, de csak a felnőttek gyerkőcök nélkül, és nem ottalvósra. Mégis csak a férjed huga... na de ilyet?

2009. okt. 12. 09:47
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem is annyira a babát viselné meg, hanem Téged... 5 embert elviselni, neadjisten ellátni 3-4 héttel szülés után?? Pfff... Örültem, hogy élek...
2009. okt. 12. 10:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én azt sem értem, hogy egyáltalán minek alaudnának ott pereputtyostól????? Tök mindegy, hogy mennyi idős a baba, miért kell ott aludni? Elmennek, ott lesznek egy órácskát, aztán hazafelé!! Szerintem aki ezt másképp gondolja, annak baj van a fejével.
2009. okt. 12. 10:29
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg nekik, hogy felejtsék el de nagyon gyorsan! Amúgy normális a sógornőd? Ezt mégis hogy gondolta? Ilyenkor még 5 percre beugrani is meggondolandó, nem még ott aludni 3 "vírusgazda" gyerekkel! Hát én ki lennék készülve a helyedben még az ötlettől is fel vagyok háborodva!
2009. okt. 12. 10:35
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy vagyok vele, hogy a szívem akarná, de az eszem nem. Én nagyon szeretem a nyüzsgést, a sok embert, de tudnám, hogy nagyon le is terhelne ez a rengeteg ember a pici baba mellett. Szóval én megkérném őket, hogy inkább máskor jöjjenek, még nagyon kicsi ehhez a gyerek, neked is még nyugi kell a szülés után, hiszen még nektek is össze kell szokni.
2009. okt. 12. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!