Hogy zajlik egy külföldi baba örökbefogadása? Pl mongol kisbaba? Van valamilyen oldal ahol utána tudok részletesebben olvasni?
Azért, mert hosszú évekig tart itthon az örökbefogadás, olyan mérhetetlenül bonyolult az egész folyamat, annyi tanfolyamot, engedélyt, stb. kell megcsináltatni, és utána bekerülsz a várólista legaljára, ahol csak vársz és vársz évekig, és közben nem történik semmi....
Hát ezért.
Nyilván megvan a személyes oka (, mint már írták, itthon nagyon nehéz az örökbefogadás, mert nagyon kevés gyerek örökbe adható, hiszen 3 havonta egy képeslap már kapcsolattartásnak számít, ill. a szülők nem mondanak le a gyerekekről.)
Találtam neked valakit, aki leírja a saját tapasztalatát:
"Többször beszéltem a Minisztériummal, írtam nekik, elutasították, felebeztem, de hiába, nem sikerülhet. Olyan országokból lehetne örökbe fogadni amely részese a Hágai Egyezménynek(egyes afrikai államok is részesei ennek). Ha mindemellett olyan helyről szeretnél örökbe fogadni amely ország nem részese ennek az egyezménynek, ebben az esetben saját magadnak kell intézkedni, kiutazással, ügyvéddel, tolmáccsal, és sokáig kint tartózkodni. Mivel én az egyezményben szereplő valamely afrikai államból szerettem volna örökbe fogadni, erre a Minisztériumtól olyan választ kaptam, hogy ez is mindhiába, mivel a jelen esetben egy ilyen ügyük van, amelyre még válaszolni sem voltak hajlandóak Afrikából, hét év alatt válaszra sem méltatták őket. Valószínű azért, mert a harmadik világbeli országokból nem is válaszolnak a megkereséseinkre. Vannak ugyanis olyan Nyugat-Európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada, amelyeknek polgárai több száz, esetenként ezer fölötti számban fogadnak örökbe gyermekeket egy-egy harmadik világbeli országból kirendeltségeiken keresztül. Ezek mellett a harmadik világbeli országok nem alakítanak ki kapcsolatot Magyarországgal néhány örökbefogadás érdekében. " [link]
Minden esetben az adott ország helyi képviseletét kell felkeresned(e-mail, telefon, esetleg személyesen).Mongólia Nagykövetsége - Budapest
Cím: 1022 Budapest, Bogár u. 14/C.
Telefon: 212-4579
Fax: 212-5731
E-mail: mnk@mail.matavnet.hu
Én is szeretnék majd örökbe fogadni (is), annak ellenére, hogy eddig teljesen egészséges, babakihordásra és szülésre alkalmas fiatal nő vagyok. De nekem meg se fordult a fejemben külföldi poronty, inkább a "saját véremen" segítek elsőként.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!