Ha egy kisbaba vashiányos, kialakulhat emiatt valami betegség, vagy fejlődési lemaradás?
Figyelt kérdés
Babám vashiányos, egy éves, születése után is kellett szednie vasat. Nem aggódtam különösebben emiatt, de most olvastam valahol, hogy például tanulási nehézségek is lehetnek a jövőben emiatt. Ez igaz, vagy valaki megint csak TÚL okos volt?2011. aug. 2. 21:58
1/4 anonim válasza:
Kiskoromtól kezdve vashiányos vagyok, mégis kitűnő tanuló voltam, most orvosira járok, szóval az agyam, köszöni szépen, jól van :) Viszont sokkal fehérebb a bőröm, mint egy átlag embernek.
2/4 A kérdező kommentje:
megnyugtattál! :D
2011. aug. 2. 22:24
3/4 anonim válasza:
Még valami: hála a vashiánynak, és az ebből adódó vérszegénységnek, fáradékonyabb vagyok. Ez egészen egyetemig nem jelentett gondot (mindig is könnyen tanultam, nem kellett sok időt rászánni), ugyanis, ha itt egy másfél órás előadást kell végigkoncentrálni, akkor ásítozom, és megfájdul a fejem. Szóval érdemes majd rászoktatni, hogy bizonyos koncentrálás után pihenjen egy kicsit (nem kell aludni, féléves korom óta én délután sem aludtam, mert nem voltam álmos), csak rajzolgatni stb. tehát nyugisabb játékot játszani, ami picit kikapcsol :)
4/4 anonim válasza:
Az én kisfiamnál is 2 hónaposan derült ki, hogy súlyosan vashiányos volt, vérátömlesztéssel is fenyegettek bennünket. Pár havi gyógyszerezés után tökéletesek lettek az eredményei. Egyébként nála semmi tünet nem volt meg, evett és hízott is szépen, nem volt sem fáradékony, sem aluszékony, csak egy "szerencsés" véletlen folytán derült róla ki a betegség.
2 éves lesz most, egyelőre szép barna bőrű (főleg most nyáron). Semmi lemaradást nem tapasztaltunk nála, 8 hónaposan már a bútorok mellett járkált, 1 évesen már szaladt.
Szerintem ne aggódj egyelőre ilyeneken, ha időben észrevették nálatok is és kezelve van a babád, biztosan nem lesz később sem semmi gond.
Annyi még, hogy én télen olyan multivitamint adtam neki, ami vasat is tartalaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!