Kb. havi mennyi ezer kell egy kisbaba felnevelésére?
a babakellékek 10 ezer alatt megvannak -
kis fésü, kencék törölköző
elinduláshoz kb. 150.000,- alap és mindig legyen mihez nyúlni
szóval havi szinten kell ez az.
igen az ovi suli drága...
az állam ad:
gyes: állandó 26.000,-
anyasági -egyszeri- 62.000,-
ha volt munkaviszonyod gyed. tgyás ... fizufüggő.
terhesként a táppénz aktuális szabályai szerint kapsz
utánna gyedet ha volt munkád elötte ha nem csak gyest .
nem fizetésfüggő ha megértél rá és szeretnél babát akkor nyugodtan vállalj.
a lányom anno negyedmillió ft volt kezdésnek
Nekem a két éves lányom havi szinten 6-7 ezer ft- játékok szórakozás -
az etetése minőségtől függ elég sokba van hetente kell a hütőt telepakolni.
a kistesó 70.000,- - második baba -
Nekem nincs állásom mégis merek, hisz 30 vagyok, tovább nem akarok várni a csodára.
Férjem sem keres jól, albérletben vagyunk, de a gyerek fontosabb attól, hogy az anyagiak miatt lemondjak róla.
Fel lehet nevelni gyereket úgy is, hogy turkálóból, vateráról veszed a ruhákat, felszerelést, később elvan ő százmillió játék és ilyen-olyan különóra nélkül is, csak szeressétek.
Sok sikert!
A párod nem keres? Egyedül ne vállalj gyereket!
A költség pedig attól függ,hogy olcsóbb vagy drágább holmikat veszel. Szoptatod,vagy tápszert veszel neki,vagy anyáink módszerével eteted.
Ez minden családban más költséget jelent.
Ez nem lehet kérdés.
Egy gyerek felnevelése nem csak pénz kérdése. (Persze az is kell hozzá, ha te magad is éheznél, nem tudnád ellátni, de erről gondolom szó sincs.)
első v.
turizok én is szinte mindent amit lehet ez plusz költség de nem havi szinten .. elég random alkalmanként 2000,- körül. havonta kétszer tudok menni.
Ha van az ismerőseid közt olyan akinek már nagyobb a babája és már nem akar gyereket tőlük is ellehet kérni,vagy megbeszélni egy baráti árat, a babafelszerelésekért. Ha újonnan kell megvenni akkor nagyon sokba van.
Amikor már megvan a baba, akkor is változó, h mennyi. Leírom nálunk ez h alakul:
15 hós koráig szopizott addig nem kellett tápszer, mostmár 1 hónapja eszik ez havi szinten(2x kap egy nap)kb. 5000 ft, de egy csecsemőnél ez kb. 15000
Pelenka olcsó nem márkás, de jó minőségű kb. 5000/hó
baba étel(joghurt, szalámi, gyümölcs, zöldség) kb. 3-4 ezer
ruha turiban veszek, ha veszek, de a ruhák 90%-át kapjuk rokontól
fürdetőszer 500 /hó
időnként játék
Ha beteg gyógyszer(szerencsére ez nem gyakori nálunk).
Még ha nem is költesz feleslegesen akkor is min. 15-20 ezer kell a gyerekre és még nem jár oviba .
indulónak (babakocsi, kiságy, törölközők, újszülöttruhák, hordozó, kenguru) mi kb. 100.000-ből megúsztuk, de a 150 a maximum. persze ez 9 hónap alatt, így már nem is olyan nagy az összeg:) minden turis, bolha- és lomipiacos, nekünk erre telt. szoptattam, 6 hónapos kora után a gyümölcs, zöldség, joghurt, mostmár husi, stb. szerintem minimum egy tízessel megdobja a nagybevásárlást. moshatós pelust használunk, csak éjszaka adok rá eldobhatót. a ruhákat folyamatosan turizom, ahogy nő és szoktunk kapni is. játékok úgyszintén. az államra ne nagyon számíts...
mi kb. 180 ezerből élünk hárman+építkezünk, de mindig van mit enni és tiszta, rendes ruha is akad.
Természetesen csak a GYED-et kapod+családit.
Magyarországon sajnos ez a helyzet, akinek van csepp esze, menekül nyugatra, ebben az országban a magyarnak nincs jövő!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!