Mikortól lehet látogatókat fogadni kisbaba mellett? Itt alvós látogatókra gondolok.
Hát, ezzel jó kellemetlen helyzetbe hoznak téged. Azért, ő is anyuka, tudnia kellene, hogy ilyenkor nagy nyugalomra van szükséged. Na meg az, hogy gyerekekkel mennek, ami önmagában, ha nincs kisbaba is sok türelmet igényel.
Lehet, hogy jó szándékkal tennék, mert úgy gondolják, hogy hátha segíthetnének neked, ezért elég necces megmondani nekik. De saját magatok érdekében valahogy akkor is meg kell. Na meg a betegség vonzó időjárás és ez a H1N1...
Amúgy most én is ezen filózom. A napokban fogok szülni és tudom, hogy az egész rokonség csődülni fog, pedig jobb lenne pár hét nyugi. Az okoskodó asszony rokonokról nem is beszélve...
Kívánom, hogy ügyesen el tudd intézni a dolgokat.
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Én is úgy gondolom, ahogy ti. A férjemmel is beszéltem, eleve ő már akkor dolgozni fog, mert már lejár addigra a szabija, és mondtam neki, hogy egyedül nem tudok főzni is meg arra is figyelni, hogy ki mit csinál a babával...
Egyedül még el tudom látni hármunkra a házi teendőket, míg a férjem a papírokat intézi, de mégse plusz 5 emberről kell gondoskodnom. Amúgy nagyon szeretem őket, a gyerekek is jól neveltek, ezzel nincsen semmi gond, mert ha azt mondja az anyjuk, hogy nem, akkor nem teszik azt, amit gondolnak éppen, de fő az óvatosság. A babám 3-4 óránként szopizik, már a kórházban sem szopott 2 óránként, hiába erőltették a csecsemősök.
A férjem is egyetért velem, mondta is hogy beszél velük, a karácsonyról vagy a tavaszi szünetről. Elég jól vagyok már így szülés után, persze muszáj is, mert ketten vagyunk, nincs segítség, de azért nem annyira, hogy egy egész plusz családot ellássak.
Egyébként panelban lakunk 1+fél szobásban.
1+fél szobába hova akarnak menni öten ottalvósra???
Mégha ti a fél szobában el is vagytok, az egész nagyszoba csatatér lesz? Nekünk is panel, bár két szoba van, a nappaliban max két ember tud aludni a kihúzható kanapén.
Még ha nem gyerekekről lenne szó, meg egy pici bébiről, hanem egy házibuli után aludnának ott 10-en akár, biztos elférnétek :o)) ... de így?
Én mondjuk még azt sem szeretném (lehet, hogy anyáéktól ezt szoktam meg) hogy úgy jönnek vendégek (a család női és férfi tagja is) hogy a párom nincs itthon, és nem tud velük foglalkozni. Mert akármilyen közeli is, de egy "férfivel" csak ő tud jobban társalogni... Szóval kicsit furán is érezném magam a helyedben, ráadásul még nem is vettük azt az időt, amikor neked a babával kell törődni. És addig a "vendégek" mit csinálnak? Tv-znek? Vagy segítenek takaraítani? Vagy mit? Vagy elmennek addig kirándulni, várost nézni? Nem értem.
Most egy más szemszögből írtam le a véleményem, mert korábban már világosan leírták/leírtuk a babás részét.
(én voltam, aki a kétgenerációs házat emlegette :o))
Pár éve még emlékeztek rá a rokonok, hogy gyerekágyas!asszonyhoz nem megyünk. C hét! Csak tényleg a legközelibbek, segíteni inkább.Nagyszülő.
Utánna se illik, csak félórácskára, míg kicsi a csecsemő. A szoptatós anyukának, és a kicsi gyermeknek nem hiányzik akkora vendégjárás! kis udvariassági látogatás, aztán el! Még így is megeshet, hogy véletlenül egy nap ketten zavarják, s felborul az egész napjuk. Eleinte inkább hagyni illene a szoptatásra-gondozásra hagyni koncentrálni, míg beáll, és megy magától! Ez hónapokat is jelenthet, vannak nyűgösebb bébik is!
Én nem is értem, ezt miért nem lehet tudni a vendégeknek?!
Karácsonykor egy fél órás látogatás, tavaszi szünetben majd meglátjátok.
Esetleg kivehetnek egy szobát a közelben, vagy egy elutazó baráti család kölcsönadná a kecóját.Húsvétkor!
Hány kilóméterre laknak?
A szüleim Békéscsabáról Győrbe egy nap alatt megfordulnak vonattal! Pár órára eljönnek. Ők is 90%-kal utaznak vonattal, nyugodtan eljöhetnek karácsonykor egy órára. Ha nem akar(kisgyerekkel azért butaság is lenne) akkor beszéltek interneten, videótelefonon megnézhetik a babát a gyerekek. Küldjenek neki csomagot, rajzoljanak, varrjanak bábot! Hogy meglegyen az élmény nekik is.
Bátyám is ilyen hülye, szól anyám szilveszter reggel, hogy Gyuriék meg mennek hozzátok Szilveszterre! Három gyerekkel az ország másik végéből! De- mondom,-Mama!
Hát nálunk senki nem lesz otthon! 4-en három felé megyünk. Be se tudnak menni! S majdnem megsértődtek. Hogy a gyerekek hetek óta erre készülnek, s mért nem mondom le a programom! De hát nekünk elfelejtettek szólni!
Még jó, hogy még akkor indultak, itt állt volna három gyerekkel éjjel a fagyban, s vissza se tud fordulni. Meglepetést terveztek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!