Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szóljak a "látogatókra",...

Hogy szóljak a "látogatókra", hogy NE PUSZILGASSA a babámat és MOSSON KEZET!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval már nagyon elegem van abból,hogy mikor jönnek látogatni a 2 hónapos kislányomat,nem az az első(de még csak az utolsó sem),hogy kezet mosnak mikor bejönnek a lakásba!És fogdossák a koszok kezükkel és össze vissza puszilgatják!!Arról nem beszélve,hogy nekik otthon állataik vannak,amiket ha eljönnek otthonról(tudom),hogy megsimogatják!Engem a víz ver le minden alkalommal!!!

A legrosszabb,hogy a saját anyósomnak nincs ennyi esze!

De hogy szóljak a gyerekem "nagymamájára",hogy ne legyen sértődés,mert egyébként hajlamos a sértődésre igencsak!Neki a kedvence a pici kezét puszilgatni össze-vissza!Pedig ugyebár a kicsi tömködi a kezét a saját szájába és ezért vagyok ki ezen!!!Rosszul vagyok már előre ha jönnek!

2011. júl. 31. 08:39
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
82%

Mikor megjöttek a nem túl értelmes vendégeim, álltam a fürdőszobaajtóban és mutattam, hogy itt tudtok kezet mosni. Végig figyeltem, szappant is használnak-e.

A másik, hogy az egyetlen szobánkban csúszik-mászik a baba, és a neveletlen rokonok betrappolnak ciőstül. Mondjuk én letojom megsértődik vagy sem, papucsot kiteszem és határozottan szólok, hogy itt vannak a papucsok. Néha felhúzzák a szemöldöküket, de nem izgat.

2011. júl. 31. 10:38
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

"Légy szíves először is moss kezet, és ne puszilgasd a babát."

Aki ezen megsértődik, az menjen haza :-) Ne legyen lelkifurdalásod, van akinek igenis szólni kell, mert magától nincs tisztában a higiéniával. Ami szomorú. Egy kisbaba meg nem plüssmaci, akit gyömöszölni kell, nem kell mindenkinek puszilgatnia. Én szerintem legalábbis.

2011. júl. 31. 13:50
 13/51 anonim ***** válasza:
100%

Első gyereknél én is idegbajos voltam, másodiknál meg örültem, hogy van, aki kiveszi a kezemből és nem csak rajtam lóg. De a kézpuszilgatástól rosszul vagyok. Meg mindenféle puszilgatástól.

Ha nem érti meg valaki, hogy a vendégpapucs neki szól, akkor muszáj neki szólni. Én már volt, hogy elővettem a felmosószettet, mert a gyerek még csak kúszni tudott, az illető meg behordta a koszt, pont esős idő volt. Akkor észbe kapott.

2011. júl. 31. 13:53
 14/51 anonim ***** válasza:
100%
Ja és mondd meg nyugodtan, hogy még kicsi, később lesz alkalmuk még játszani vele.
2011. júl. 31. 13:54
 15/51 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek!Csak annyira rossz,hogy már előre rosszul vagyok,ha jönnek!És érzem magamon végig,hogy iszonyatosan feszült vagyok!A saját otthonomban!:(
2011. júl. 31. 20:19
 16/51 anonim ***** válasza:
80%
Ismerősöm úgy oldja meg, hogy vett nagy kiszerelésű fertőtlenítő gélt, és mindenkinek az az első, hogy köszönés után a kezébe adja, és azt is hozzáteszi, hogy a baba kezét, lábát ne puszilgassa senki, mert valamelyik mindig a szájában van, és nem kér plusz bacilust. Senki nem sértődött meg rá emiatt.
2011. júl. 31. 23:57
 17/51 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező.Sajna nálunk ugyanez a helyzet és mi már 6 hónaposak vagyunk.Engem is idegesít az anyós és ez nem lesz jobb,sőt én már mindenért rászólok mert egyszerűen érthetetlen.Újra meg újra ugyanazt játsza el és már idegbajos vagyok tőle,nem tudom mi lesz a vége.Kitartás!Szerintem állj ki a babádért ő a legfontosabb.
2011. aug. 2. 09:45
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is ilyen vagyok, megértelek, főleg első babánál jellemző ez szerintem. Nem féltem túl, nem sterilizáltam semmit, de azt nagyon utáltam, ha nem mostak kezet, ill. már én is előre idegeskedtem, ha jött valaki. Mostmár nagyobb, de még mindig nem szeretem, ha puszilgatják, az utcán benyúlnak a babakocsiba, úgyhogy tényleg muszáj szólni. Nálunk abból volt a sértődés, hogy anyóséknak azért szóltam, hogy ha kimennek rágyújtani, utána is mossanak kezet, hát nem tetszett nekik. Ez van, vállalni kell, hogy nem leszel mindig népszerű. És ne idegeskedj, attól nem lesz jobb, csak állj a sarkadra! Sok sikert:)!

2011. aug. 2. 09:52
 19/51 A kérdező kommentje:

Hát a népszerűség már így is elmarad pont ezek a dolgok miatt,mert nem értünk egyet a higiénia kérdésekben,már régebben is voltak különbözések...

De ez most más téma!!!

Ennek most nagy jelentősége van és a legfontosabb számomra!

Amúgy én sem féltem túl,viszem társaságba már most,emberek közé,szóval nem is ez a baj,hanem ez az idegesítő nyaggatás,puszilgatás!

Egyáltalán miért kell puszilgatni egy csecsemőt "idegeneknek"???

Miféle hülye szokás ez?

Tényleg nem bánom,ha emiatt megharagszik bárki is!

Ha "hülye"leszek azért mert féltem az egyszem lányom egészségét,hát az leszek.

Ja?Hát ha cigizés után bejönnének,és hozzá akarnának érni,szerintem kikelnék magamból,mint valami fél őrült!!! :))

2011. aug. 2. 10:01
 20/51 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok! A látogatások előtt már napokkal ver a víz és a gyomrom görcsben van. Szerintem teljesen természetes - főleg első babánál - hogy nem akarod mások kezébe adni, vagy hogy puszilgassák pláne ha mocskos a kezük. Biztos mindenki felkapja ezen egy kicsit a vizet, de egyértelmű, hogy meg kell mosni a kezüket. Én is mindig teszek ki türcsit, meg 2 kézmosó közül is választhatnak, na meg idejekorán beszereztem azokat a szép színes vendégpapucsokat, használja is mindenki. Valahogy így vannak a dolgok kódolva...engem is csak a szüleimtől nem ráz ki a hideg, nekik szívesen kézbe adom a 4 hónapos kisfiam, de a másik oldalnál nem engedek!!!Te se tedd!!!
2011. aug. 2. 10:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!