Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz evő babák anyukái ti...

Rossz evő babák anyukái ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
1éves kis fiam az utóbbi időben borzasztó rosszul eszik megmakacsolja magát nem nyitja a száját elmászik ,feláll az etetőszélbe asztalnál nem hajlandó enni,úgy tudom nagy nehezen megetetni ha szaladgálok utána,vagy játékokat elöveszek ,vagy épp fürdés közben,vqagy az asztal tetején.Lehet most sokan elitéltek és azt gondoljátok hogy nevelés kérdése ,de higgyétek el borzalmas ez az egész a számomra kikészít teljesen hogy nem eszik,én is mindig kinevettem sógornőm mikor így etette a gyereket de most salyát börömön tapasztalom milyen is ez ezért megkérnélek benneteket hogy ne hurrogjatok le csak normális válaszokra vagyok kíváncsi előre is köszönöm:)
2011. júl. 25. 21:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Az én lányom is mindig attól félt, éhezni fog. Hidd el, te jobban fogsz izgulni, csak 2-3 napig bírd ki, megkínálod, nem eszik, hagyod. Következő etetés, kínálás, nem eszik, hagyod. Nagyon okosak ezek a picik, hamar rá fog jönni a kisfiad, ha nem eszik, éhen marad, ergo: legközelebb enni fog. Próbáld ki!
2011. júl. 25. 21:42
 12/23 A kérdező kommentje:
Megfogadom köszönöm:)))mert már lassan idegorvosnál kötök ki:)
2011. júl. 25. 21:52
 13/23 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 16 hós ő is rossz evő.Ebédből is pár kanállal eszik csak.Ő inkább többször keveset eszik egy nap.De még ő is felkel éjjel is enni.
2011. júl. 25. 21:56
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nekem két sajátom van (3 és 1.5 évesek), de az unokahugomat is én neveltem felű(most 16 éves) + gimis koromtól folyamatosan bébiszitterkedtem, és kisgyerkekgondozói-nevelői végzettségem is van (meg tanítói is, bár ez nem tartozik ide).

Szóval sok-sok gyerekkel volt már dolgom, és megtapasztaltam, hogy amelyik gyerek ÉHES, az eszik is!

Úgyhogy no para, ne csinálj túl nagy fesztivált az etetésből. Minél inkább cirkuszolsz a kajálás miatt, annál jobban élvezi a gyerek az így kicsikart pluszfigyelmet. Ez bizony pszichológiai tény, és a gyakorlati tapasztalatok is egyaránt alátámasztják. Úgyhogy a ti esetekben a megoldás az, ha erőt veszel magadon, és bizony nem fél napig, nem is egy napig, hanem KÖVETKEZETESEN kitartasz. Egyáltalán nem rossz szándékból írom, hanem mert ez most kizárólag rajtad múlik, és bizony igenis ezt jelenti a szoktatás. TE VAGY A FŐNÖK! Te alakítsd ki a szokásokat! Még nem késő változtatni, úgyhogy hajrá...

Kínáld meg főétkezéssel, de ne tukmáld. Ha egyértelműen jelzi, hogy nem kéri, vedd el a kaját és hagyd. Ne kínálgasd többfélével az adott étkezéskor. Főétkezések között CSAK nyers gyümölcsöt kapjon és vizet (vagy hígított gyümilevet). SEMMI cukros ital, étel, rágcsa, csak pár szem keksz szegénynek mert hogy fogja kibírni ebédig stb. SEMMI!

Pláne NE ROHANGÁLJ utána a kajával! Üljön le, legyen egy normális menete az étkezésnek, ha nem hajlandó nyugton maradni, akkor így járt, majd legközelebb eszik.

Ne CSINÁLJ játékot az evésből. Az evés az evés, nem bolhacirkusz. Nem kell bohóccá vedlened csak mert neki így tetszik!

És ha csak falatot eszik, akkor annyit. Ne tukmáld, ne keríts nagy feneket az étkezéseknek!

Huncutok ám, ne hagyd bepalizni magadat.

Ha éhes lesz, hidd el, hogy fog enni. Én még nem találkoztam olyan gyerekekkel, aki éhezett volna ha lehetősége volt enni...

Tudják ám ők, hogy mikor mennyi kell nekik, ne aggódj.

És csak nyugi. Vissza fogod kapni a jólevő gyerekedet, ha most összekapod magadat.

Kitartást, és sok türelmet kívánok. :-)

2011. júl. 25. 21:57
 15/23 anonim ***** válasza:

Én nagyon átérzem a helyzeted, nálunk is elég gáz az evés 1 éves kisfiammal... Egyszerűen nincs elég türelme addig ülni az etetőszékben, amíg jól nem lakik. Ha már evett valamennyit, "elcsapta az éhségét", elkezd dobálózni, hisztizni. Próbálom egy kicsit szórakoztatni, de ha nem megy, és már nem akar enni, azonnal kiveszem a székből, kézmosás és mehet játszani. Van, hogy egy órával később már megint éhes... Mert amúgy étvágya az van.

Arra is igyekszem figyelni, hogy csak akkor viszem enni, ha ő jelzi, hogy éhes. (Mondjuk ha nem éhes, nem is hajlandó beülni az etetőszékbe :)) Tartom magam következetesen ahhoz, hogy csak etetőszékben ehet, szerintem nagyon fontos, hogy ezt szokja meg. Ezzel biztosan Te is egyetértesz, de kétségbeesésedben már mindent megpróbálsz, csak egyen. Nyugi, igaza van az előzőeknek, nem fog éhenhalni. Ne adj neki nasit, se cukros innivalót. És szerezz egy biztonságos etetőszéket, amiben nem tud felállni. Légy erős, és tarts ki, ne engedj a hisztiknek, ha eszik, eszik, ha nem, éhes marad. 1 éves babák már nagyon okosak, a lényeg, hogy ne engedd át neki az irányítást.

2011. júl. 25. 21:58
 16/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon is megértelek az én fiam is pont ilyen most 13 hónapos, de nagyon rossz evő. Egyszerüen nincs ideje enni. Ha nem pakolok játékokat vagy más tárgyakat amivel játszhat az etetőszékbe, akkor nem akar enni. Ráadásul csak 8250 gramm volt 1 évesen, szóval azért is figyelek, hogy egyen rendesen, hogy hizzon.

2011. júl. 25. 22:05
 17/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat megfogadom tanácsaitokat hisz azért kértem a véleményetket :))a súlyával nincs probléma egy hete múlt egy éves és 13 ,5kg igazi kis vasgyúró mikor nem eszik mindíg az jut eszembe el fog fogyni a kis vaskos combija:))
2011. júl. 25. 22:29
 18/23 anonim ***** válasza:

az igen jó súlyba van.Az én fiam magas és csak 11kg 2 évesen,de doki szerint nem vékony...bocs a kitérőért.Na akkor engem is le lehet hurrogni mert én is rohanglok utána vagy bekötöm a hintaszékbe és addig nem veszem ki mig nem eszik valamennyit.Próbáltuk mi ezt a nemkapsz enni majd eszel de mikor azt látom hogy 2 falat reggeli,nulla ebéd akkor már elborul az agyam és nem hagyombékén a vacsiva.rdekes 2,5 szelet kenyeret megevett...akkor mégse volt éhes???

Vannak sajnos ilyen gyerekek mint az én fiam is aki nem hajlandó megülni 2 percnél tovább.Kisebb korába mindig valamivel elvete a figyelmét(játék,bohóckodás...stb)most hogy nagyobbés leköti a mese így azzal "zsarolom"ha nemeszik kikapcsolom a tv-t(ne tudjátok meg egyszer tönkre megy a tv-nk a sok ki-be kapcsolgatástól:))

Az akinek nem volt ilyen gyermeke az nem tudja milyen rossz ez.Azok adnak olyan tanácsot hogy hagyd majd eszik...stb.

Volt hogy a fiam a joghurton,krémtúrón kívül semmit nem evett,hagytam de milyen rosszul tettem,elrontottam vele aztán jöttek ezek a módszerek.Nem csak azt kell megenni ami a fogának való.Én se tömö rágcsálni valókkal,csokival.Napi egy túrórudi vagy tejszeletet kap uzsira vagy tízóraira mert nálunk az sincs.Naponta 3x eszik csak már nagyon kicsi kora óta.Nem sokáig volt az hogy reggeli,tízórai,ebéd,uzsonna,vacsi vagyis az 5x étkezés mert nem kellett neki....ma is kész procedúra volt a vacsora de megegyeztünk hogy utána ég játszunk a vonatokkal így elkezdett magától enni.Mindent vess be ne hagyd magad te vagy a felnőt.Ezért lesznek a sok finnyás felnőttek mert nem kell???akkor ne egyél alapon nem lehet nevelni szerintem.

Bocsi hogy hosszúra sikeredett!!!

2011. júl. 25. 22:43
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod:)igen én is így vagyok ezzel 2 falat reggeli, semmi ebéd és durran az agyam aki nem tapasztalta az el sem hiszi hogy egész nap nem enne ha nem tömném elélne tápszeren ,nasit ő sem kap vagy egy rudi vagy egy túrókrém most hogy nem eszik még azt sem kap mert az is elnyomja az étvágyát(azt a 2faltnyit):)
2011. júl. 25. 22:48
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Te tényleg buta vagy.

Tanulj már meg magyarul.

Nem salyát hanem saját.

Nem salnya hanem sajna.

Amúgy meg röhejes,hogy egyes embereknek mennyire nem való a gyereknevelés.

2011. júl. 26. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!