Anyakönyvezésnél vajon mit szólnának ehhez?
A minap eszünkbe jutott egy abszurd ötlet. Törvényileg lehetséges lenne-e, hogy 2 testvérnek ugyanazt a vezeték és keresztnevet adják a szülők?
Tudom, ez eléggé képtelenség és ha a jövőben lesz is gyerekem nem tervezem ezt a megoldást :D
Csak érdekelne az igazság. Néztem sok oldalt, amin főként az anyakönyvezés menete van fenn, de a szabályok nem.
Szerintem meg kell, hogy engedjék, mivel eleve is sok ember él a földön akiknek a teljes nevük megegyezik. Bár az anyja neve rovat már húzósabb, de akár erre is lehetne példa.
Vélemény? Leginkább a pontos törvényi szabályozás érdekelne, de szívesen olvasom az észrevételeket is.
Előre is köszönöm.
Én úgy tudom, hogy ha azonos az apa és az anya, akkor nem lehet ugyanaz a neve két testvérnek.
De ha csak az apa azonos, az anya más, akkor a két gyereknek lehet ugyanaz a neve.
Törvényileg fogalmam sincs.
Szia!
Én úgy tudom- javítson ki vki ha tévedek- hogy azonos anyától és apától származó gyermekeknek nem lehet ugyanaz a vezeték ill. keresztnevűk, akkor sem ha ikertestvérek (jobban írva, pláne akkor)
Ha az anya/apa új kapcsolatából születik új gyermek, akkor viszont lehet, nemcsak a keresztnevet illetőleg. Vmi így rémlik.
Az én gyermekeimnek is ugyanaz a neve, pontosabban: az egyik a másik önállósult becézett alakja :DDDD
Egyébként szerintem törvényileg lehet. Olyan létezik (ismerem), hogy a tesóknak 2-2 keresztnevük van, és ebből az egyik ugyanaz!!! Elég gáz :P
Én ismerek olyat hogy a gyerek Imre volt de hat hetesen meghalt aztán született egy tesója és ő is Imre.
Vagy egy másik példa az egyik gyerek Kis László Géza a másik meg Kis Géza László.
Ez is kreatív!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!