Mi lesz így az anyakönyvezésnél? Kérlek titeket, aki tapasztalt ebben a dologban segítsen! Többi lent.
Debrecenben kérték az anyakönyvi kivonatot.
De szerintem a te irataidat mindenképpen jó lenne átíratni.
A TAJ és adó kártya ingyenes, a személyi és a lakcímkártya 2000 Ft.
Szia!
Legjobb tudomásom szerint csak az útlevélért és a jogosítványért kell fizetni, a többi igazolványért (taj, adó, szig, lakcímkártya) nem kell fizetni.
Egyébként pedig a lakcímkártyát muszáj lerendezned, mert azt is le kell adni (mivel a te lakcímedre fogják a kicsit is írni).
A szüléshez vinned kell egy 100 napnál nem régebbi hitelesített házassági anyakönyvi kivonat másolatot, amit ingyen ki kell adnia annak a jegyzőnek ahol házasodtatok.
Ez alapján kapja a nevét a picu.
Én úgy tudom, hogy házasság esetén egyszer ingyenes a névváltoztatás miatti igazolványcsere, válásnál kell már csak fizetni.
De szerintem kérdezd meg az okmányirodában, hogy hogyan is megy, illetve az anyakönyvvezetőnél és a kórházban, hogy mi lesz így a picivel, kinek milyen névre fogják anyakönyvvezni. Az a legbiztosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!