Nagy nehezen találtam melót! Szeretnék gyermeket. Eddig 130 ledolgozott napom van ha jól tudom 180 nap kell ahhoz hogy támogatást kapjak. Amint megvan a 180nap szeretnék teherbe esni. Na de mit szolnának a melóhelyen? Kirugnának?
1 éves szerződést kötöttek velem 3 hós próbaidőre.
Nagyon jó munkahely, igaz csak 70et kapok, de szeretem és nem akarom hogy elküldjenek! 2 hete dolgozom ott:)
Nézd..elvileg nem rúghatnak ki... ELVILEG.
Viszont megtehetik úgy, hogy a kirúgás okát ráhúzzák bármi másra.
Egyik bnőmmel közölték, hogy csak akkor veszik fel, ha még 5 évig nem szül gyereket...
Azért ez elég borzasztó, viszont a munkahely nagyon nagyon jó...szuperul fizet és nem megterhelő.
Nagynéném viszont nagyon nehezen esett teherbe, és 3 hósan el is ment betegszabira.. Nem dolgozott kb 3 évig. Mikor 2 és fél éves volt a pici, akkor ment vissza, és tárt karokkal fogadták a munkahelyén...
Szóval.. bármi lehet.
üdv.
Az 5 évből eddig 1 év telt el.
És mit csinálsz ha beüt valami és azonnal veszélyeztetett terhes leszel és nem dolgozhatsz?
Már bocsi, de ha babát tervezel nem ártana kicsit előre gondolkodni és félresöpörni a lila ködöt.
Nem hiszem, hogy ez most ilyen sürgős lenne.
Bárhol olvastad a 180 napot, rosszat olvastál, uyganis ahhoz, hogy ne az alanyi jogon járó gyest kapd (25 ezer kézbe) 365 biztosításban töltött nap kell.
A 180 elég régi feltétel, már 2009-ben megváltoztatták a vonatkozó jogszabályt, és a 2010 májusában született gyerekek esetében alkalmazták is.
Ha eddig 130 napod van, akkor már csak 235 szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!