Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagy nehezen találtam melót!...

Nagy nehezen találtam melót! Szeretnék gyermeket. Eddig 130 ledolgozott napom van ha jól tudom 180 nap kell ahhoz hogy támogatást kapjak. Amint megvan a 180nap szeretnék teherbe esni. Na de mit szolnának a melóhelyen? Kirugnának?

Figyelt kérdés

1 éves szerződést kötöttek velem 3 hós próbaidőre.

Nagyon jó munkahely, igaz csak 70et kapok, de szeretem és nem akarom hogy elküldjenek! 2 hete dolgozom ott:)

2011. ápr. 20. 17:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
jaja, nem elég a 180 nap...
2011. ápr. 20. 18:07
 12/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Azt sem ártana figyelembe venned, hogy ha egy évre szól a szerződésed, akkor hamarabb megszűnik, minthogy szülnél. Ha fél év után teherbe esel, egész egyszerűen nem fogják a szerződésedet meghosszabbítani.

Ahhoz hogy így is normális(abb) pénzt kapj, el kell menned a munkaviszony megszűnése után álláskeresésire, de ahhoz 365 munkanap (nem is elég a biztosításban töltött nap) kell!

Amúgy a próbaidő után nem rúghat ki, ha terhes vagy rád is vonatkozik a felmondási védelem.

És olyan nincs, hogy másra hivatkozva elküldhet, mert ezt sem teheti, amíg terhes vagy a rendes felmondás abszolút kizárt, bármilyen indokot talál is.

2011. ápr. 20. 18:09
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem teheti, de megteszik.

Nem szabad olyan naivnak lenni, hogy elhiszed, hogy nem küldhetnek el.

Rengeteg ilyen eset van az országban.

Aki el akar küldeni az el is fog.

2011. ápr. 20. 18:20
 14/17 anonim ***** válasza:

"A GYED-re való jogosultság megszerzéséhez a szülést megelőző két éven belül legalább 365 nap biztosítási idő kell."

[link]

2011. ápr. 20. 18:26
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a kommenteket, de hozzánk 3 éve jött egy csajszi, ahogy elhelyezkedett, egyből terhes lett, majd elment szülni. Most jelezte, hogy jön vissza. A nagyfőnök már meg is íratta a felmondást, visszaveszik, majd a kötelező 15 vagy 30 nap tilalmi idő lejártával kézhez is kapja. A nagyfőnök annak idején nagyon haragudott, hogy ugródeszkának használta ezt a munkát. Pedig nagyon jó hely, a fizetés sem kevés.

Ezt csak azért írtam, mert nem biztos, hogy szerencsés, ha rögtön mégy is szülni.

2011. ápr. 20. 19:05
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, ne haragudj, hogy megjegyzem, de talán szólnod kellene a nagyfőnöknek, hogy munkaügyi per elé néz, ha most kirúgja a kolléganőt.

Ugyanis a felmondási védelem a gyerek 3 éves koráig jár, vagyis rendes felmondással NEM küldheti el, a rendkívüli felmondásra meg nem fog indokot találni, erősen meg fogja ütni a bokáját, ha ezt véghezviszi.

(bárhogy is számolom, de ha a kolléganőd 3 éve lett terhes, akkor matematikailag kizárt, hogy már 3 éves legyen a gyereke. És az általad említett 15 vagy 30 (amúgy 30) nap türelmi idő csak akkor kezdődik munkábaállástól, ha a gyerek 3. születésnapja után megy vissza dolgozni az anyuka.

2011. ápr. 20. 19:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor elég a 180 nap ha diplomás vagy. Vagyis frissen jöttél az egyetemről mert az egyetemi x éved 180 napnak felel meg tehát ehhez még ennyi kell nagyjából, igazából 185 kell és úgy jön ki a 365 nap. Szerintem valami ilyen kérdést olvastál.
2011. ápr. 20. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!