Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltatok az első 6 hétben?

Mit csináltatok az első 6 hétben?

Figyelt kérdés

Természetes, hogy pelenkáztatok, öltöztettétek, fürdettétek, altattátok, etettétek, DE! ezen kívül?!

Milyen napi 'programok' voltak még? Mennyit tudtatok pihenni?

Védőnőm szerint a túlélésről szól az egész. Van benne valami, de nem hinném, hogy 6 hét kell ahhoz, hogy összeszokjak a picurral. Vagy igen???

2011. júl. 1. 13:51
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
Szerintem a vedonod nagyon jol fogalmazott en is inkabb tuleltem az elso 6 hetet. Hulla faradt voltam a kisfiam 2 orankent szopizott es alig fejezodott be a szopi mar kezdhettem is elolrol... Nalla nem volt ejszaka, sem nappal. De ezen kivul persze csinaltam mast is. Az elso 4 napba pl. csak heveresztem a haloszobaba, mellettem a baba, tv-t neztem, dvd-t, olvastam es aludtam. A ferjem nagyon rendes volt o volt a szakacs es tett vett korulottunk neha odabujt o is pihenni. Utanna mar en is belekezdtem a napi teendokbe de meg mindig nagyon faradt voltam. Sokszor fekudtem a kisfiam melle a nagyagyra es pihentunk. A melkasomra tettem ha nyugos volt es ott edesen aludt en meg nezten valamit a tv-be. Nekunk nagyon sokat segitett a hinta mert ebbe egesz jol elvolt igy el tudtam latni a napi teendoket. En oszinten irom, hogy az elso 6 hetben nem aggodtam a fozesen, takaritason... Csak a babaval foglalkoztam es pihentem. Ferjem neha proszivozott de elotte jo alaposan ki volt takaritva. 3 hetet volt otthon velunk a ferjem es utanna jott 3 hetre anyum. Igy gyakorlatilag nem volt olyan szornyu az elso 6 het mert volt segitseg el tudtam nyulni neha a kadba amig atvettek a babat, le tudtam ulni normalisan enni, babanaplot keszitettem... A kihivas ezutan kezdodott amikro egyedul maradtam reggel 7-tol delutan 4-ig. :) De ez mar nem az elso 6 het.
2011. júl. 1. 14:06
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg a túlélésről szól!!!Bár nekem az első 3 hónap vaolt nagyon gáz.Nincs aolyan ,hogy napi program,csak peluscsere,szopi(ami 1-másfél órát is igénybe vehet)és ugye szinte 3 óránként eszik,alig fejezed be az egyiket már ott a másik.Próbálsz rájönni,hogy vajon mi lehet a baja ha sír.Tanakodsz,hogy elég e ruha ami rajta van nem túl sok e?Közben vagy szorulásod van vagy hasmenésed,de a gyerek "letehetetlen",tudod hogy enned kellene a szopi miatt,de hulla vagy és nem vagy éhes,mert egész éjszaka fent voltál,azaz 48 órája talpon vagy,a hajad csomókban áll és viszket mint állat,de nincs idő megmosni.A melledhez képest 2 görögdinnye kutyafasza,és még le is akar robbanni a helyéről.Mire zuhanyzás után megtörölközöl,már kezdhetnéd is előröl az egészet,mert a bokádig csorog a tej.

Most hírtelen ezek jutottak eszembe az első 6 hétről,ami nekem 3 hónap volt:).

De megfizethetetlen az a boldogság,amit a babád ad!

Most 1 éves a lányom ,minden áldott éjszaka 4x6x ébred,Reggel 5.20-tól este 7-ig pörög ,de nem adnám semmi pénzért!!!!

2011. júl. 1. 14:08
 13/46 anonim ***** válasza:

Nekem a túlélés az elsőkét hét volt, a 3. héten már a Városligetben sétáltunk, minden este cukiba jártunk itt a kertvárosban (júliusi baba volt), 6. héten már a szülés olyan messzinek tűnt hogy csak na.

Szerintem mivel minden baba más, ezért nem mindenkinél a 6 hét a durva. Pedig én babám is sírós volt, keveset aludt és fájt a gátsebem mint a fene de nem voltam hajlandó "megadni" magam a fáradtságnak, mert nem akartam rossz emlékeket a szülés körül. Nem is maradtak :)

2011. júl. 1. 14:09
 14/46 anonim ***** válasza:

Igazat adok én is a védőnőnek. :) Tényleg iszonyat nehéz, bár ő mondta, hogy majd a 6-dik héttől könnyebb, hát könnyebb, de ugyanúgy nehéz. Én sok esetben a 6. hét után sem érettem, hogy most épp miért sír/nyűgös, nem lett ez varázsütésszerűen megoldódva.

Nekem nem volt segítségem, csak kötekedő anyósom és az ő anyja, akik szerint persze semmit nem csináltam jól. Nappal alig tudtam aludni, éjszaka még annyit sem, amíg 2 hét után nem költöztettük át másik szobába a babust. Aztán már a nagyobb séták, mivel tavaszi baba javítottak a helyzeten. De nehéz, előre is kitartás! :)

2011. júl. 1. 14:09
 15/46 anonim ***** válasza:
Akinek van már gyereke, nem csak egy újszülött, akkor rájön, hogy nem csak a pihenésről szól a dolog. Ahogy hazajöttünk, játszottam a naggyal, amikor nem a kicsivel foglalkoztam.
2011. júl. 1. 14:10
 16/46 anonim ***** válasza:
Sétáltunk, vásroltunk, elmentünk hétvégén valahova.
2011. júl. 1. 14:11
 17/46 anonim ***** válasza:

Nekem az első 1hét szólt atúlélésről, a pici kiszáradt..csecsemőosztály, 1hétig voltunk benn, legszívesebben kiugrottam volna a hetedikről:)

Aztán 1hétig anyu itthon volt velem, kipihentem magamat:)

Aztán az uána lévő 4hét maga a csoda volt, angyon élveztem:):):):):)

ne keseregg, lehet szép és jüó lesz

2011. júl. 1. 14:13
 18/46 anonim ***** válasza:
Minden ugyanúgy volt mint előtte, csak azt hittem belepusztulok a fáradtságba. Itthon volt a 2 éves dacolóm is, aki azonnal pelenkás lett újra. Kettőt pelenkáztam egymás után, 3 óránként etettem, tápszeres volt még azt is kellett készíteni, Főzni mindig kellett mert a nagy 9 db E-re volt allergiás, így minden napra jutott..nem volt számomra gyermekágyas időszak. 5 nap után a férjemnek vissza kellett menni dolgozni, ennyi volt a segítségem. Kora tavasz volt, begyújtanom is kellett. De a lényeg TÚLÉLTÜK, amit nem hittem volna.
2011. júl. 1. 14:31
 19/46 anonim ***** válasza:

tényleg a túlélésről szólt:)Mondjuk összeszedtem egy vírust miután hazaértünk a kórházból, így egy jópár napig 39 fokos lázzal kellett éjszakáznom...gáz volt:)Azt hittem soha nem lesz vége az első 6 hétnek, nem értettem miért mondták, hogy "hamar elrepül".De visszanézve(most 8 hónapos) nem tűnik hosszúnak.

És tényleg babától függ!!!!Fiam este könnyen elaludt, viszont a 10 órás szopi után kelt 1 körül, majd 3-4 körül, és onnantól nem aludtunk, akkor jött rá a hasfájás :S

Ja és volt 2 éjszaka, amikor konkrétan hajnal 1-hajnal6 ig ordított(szó szerint)mire rájöttünk, hogy nem kéne estére paradicsomost ennem....kemény 2 éjszaka volt:)

VISZONT barátnőm kisfia kb 3 hetes korától aludt este 9-10től hajnal 3-4ig, ami nagyon jó, és utána is egyből visszaaludt 7ig, majd 9ig!Szóval nekik nem volt olyan nehéz.

De fel kell kötni a gatyát az biztos:)

2011. júl. 1. 14:36
 20/46 anonim ***** válasza:
32%
Ahogy kijöttem a kicsivel a kórházból (most 8 hetes), másnap a nagylány került be a gyerekosztályra. A terveimnek, hogy fekszem, babázok, anyu majd főz, stb. (együtt lakunk), így lőttek, mert ő minden nap bent volt a kórházban. Szóval babáztam, meg főztem, mostam, takarítottam... És rohadtul elegem volt, ráadásul még aggódtam a nagylányért is, szegényem... Meg még sírtam is, mikor vele beszéltem, mert úgy megduzzadtak a nyirokmirigyei egy vírus miatt, hogy alig tudott beszélni. Én nem értem azokat, akik pl. ezen az oldalon is azt hajtogatják, hogy nem kell nekik segítség, mert majd ők aztán mindent megcsinálnak, meg mindenki más csak útban lenne, rájuk ne főzzön, mosson, takarítson senki. Ja, ők mind az 1. gyereket várják....
2011. júl. 1. 14:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!