Miért ad olyan sok Anyuka üveges bébiételt a babájának?
A környezetembe szinte mindenkinél azt látom, hogy üveges kaját ad....
Jó, értem én hogy sok idő és pepecs főzni, de a gyümölcsöt lereszelni vagy turmixolni kb 5 perc.
Meg ha lefőz az ember egy nagyobb adagot fagyasztani is tudja.
Barátnőm nem tudott rá választ adni, egyszerűen megsértődött rám. :S
Nem értem mi a fenéért kell ezen a témán annyit lovagolni?
Mindenkinek a saját dolga mit ad a babájának. Örülj neki h Te főzöl a babádnak és kész,ennyi!
Ebből még itt nagy vita lesz! Lavinát indítasz azt tudod?
Egyébként lányom 6 hós koráig kizárólag csak üveges kaját evett. Még az almát is :) 3,5 hósan kezdtük a hozzátáplálást és nem volt kedvem 1-2 kanálnyi ételért pepecselni. 6 hósan már megevett 1 üveg ételt, akkor kezdtem el neki főzni. Azóta én főzök neki mindent. Most 8 hós. De nem ítélem el azokat akik még 10 hós babának is üvegest adnak. Ez az ő magánügye.
Volt már hasonló kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Jó befejeztem a témát.
Nem kell leharapni a fejem emiatt.... nem azt állítom, hogy én jobb Anya vagyok emiatt, én is adtam már üvegest neki, de zömmel főzök.
Hát én eleinte csak olyat adtam üvegesbe, ami nem szezonális, például a sütőtök márciusban.
Most meg olyanokat kap (és szereti), hogy gesztenyepüré-alma csirkehússal.Hát már hogy is tudnám én azt elkészíteni?
Gyümölcsöt általában elkészítem, de pl a levesből kivenni a zöldségeket meg a husit még korainak tartom, ezért marad az üveges.
Ja és az sem utolsó, hogy mivel csak villanyunk van, mire a villanytűzhelyen megfő külön-külön mondjuk a sóska, a husi meg a krumpli kb 2 adagnyi kajához, addigra ottvagyok, mintha megvenném üvegben és a mikróban 20 mp alatt megvan.
Magunknak is csak 2 napra főzök.
Múltkor pl 119 ft-ért vettem a DM-ben egy rakás bébikaját, mert kivonják azt az ízt.A 350 ft-os Hippeket nem veszem meg, inkább Kecskemétit,Univert, Dinkyt és a Humana bébijoghurtot.Múltkor azt is 250ft-ért vettem 500 helyett a 4 db-ot.
Mindig ki lehet fogni.Na persze azért az én főztömet is megeszi, de az ritka, hogy jut időm/energiám/pénzem külön főzni, a fagyasztott-felengedett kaja meg már nem kell neki.
És persze, hogy kényelmesebb, pillanatoik alatt megvan, változatosan eszik olyan kajákat is amit én biztos nem tudnék megcsinálni neki.És bízom a gyártókban is.
6 hós a lánykám
Ja, 7 hónapos a fiad?
Na, pár hét,és nem csak öt perc lesz a "főzés" mellesleg amit te csinálsz, mármint az alma reszelgetése, az még nem az. Én is megsértődnék, mert lehet, hogy azt hiszed, ártatlanul kérdezősködsz, de ezzel igenis azt sugallod, hogy ő szarul csinálja, így logikus, hogy te viszont nagyon jó anya vagy.
Amikor a fiad már majdnem azt eszi, mint ti, de nem egészen, és már nem elég neki egy fél alma,hidd el, nem 5 perc lesz, és lehet, hogy te is ráfanyalodsz az üvegesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!