Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ad olyan sok Anyuka...

Miért ad olyan sok Anyuka üveges bébiételt a babájának?

Figyelt kérdés

A környezetembe szinte mindenkinél azt látom, hogy üveges kaját ad....

Jó, értem én hogy sok idő és pepecs főzni, de a gyümölcsöt lereszelni vagy turmixolni kb 5 perc.

Meg ha lefőz az ember egy nagyobb adagot fagyasztani is tudja.

Barátnőm nem tudott rá választ adni, egyszerűen megsértődött rám. :S

2011. jún. 22. 12:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
63%
Mert akkor kb. soha az életben nem szakadnék el a konyhából. Főzök külön magunknak, külön a gyereknek, nekem ez sok. Fagyasztó terjedelme sem végtelen. Persze, minden csak öt perc, meg utána a halom mosogatnivaló. Akinek a gyereke békésen elnézeget magában, az elhiszem, hogy bír főzőcskézni, enyém állandóan ordított, ha nem foglalkoztam vele, a lábamba kapaszkodott és ordított. Nem a krumpli-alma-répa főzéséről van szó, hanem amikor már naponta húst javasol az orvos a vas miatt, na azt turmixolhatod zöldségekkel, hogy finom menüt adj a babának. Az enyém 2 éves koráig üvegeset evett, mert egy évesen még foga sem volt.
2011. jún. 22. 12:54
 12/27 anonim ***** válasza:
33%
Gondolom neked nincs még gyereked?! és a gyermektelen emberektől érkező tanácsoktól, megjegyzésektől falra mászunk. Máshogy működik az elméletben a dolog és máshogy a valóságban. Két gyermek se egyforma, az egyik nyugodt a másik egy percig sincs meg, nem biztos, hogy engedi, hogy anya nyugodtan főzőcskézzen a konyhában.
2011. jún. 22. 12:56
 13/27 A kérdező kommentje:
7 hónapos a kisfiam....
2011. jún. 22. 12:57
 14/27 anonim ***** válasza:
37%

Nem értem mi a fenéért kell ezen a témán annyit lovagolni?

Mindenkinek a saját dolga mit ad a babájának. Örülj neki h Te főzöl a babádnak és kész,ennyi!

2011. jún. 22. 12:58
 15/27 A kérdező kommentje:
Oké, mindenkinek a magánügye...és pont.
2011. jún. 22. 12:59
 16/27 anonim ***** válasza:

Ebből még itt nagy vita lesz! Lavinát indítasz azt tudod?

Egyébként lányom 6 hós koráig kizárólag csak üveges kaját evett. Még az almát is :) 3,5 hósan kezdtük a hozzátáplálást és nem volt kedvem 1-2 kanálnyi ételért pepecselni. 6 hósan már megevett 1 üveg ételt, akkor kezdtem el neki főzni. Azóta én főzök neki mindent. Most 8 hós. De nem ítélem el azokat akik még 10 hós babának is üvegest adnak. Ez az ő magánügye.

Volt már hasonló kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2011. jún. 22. 13:00
 17/27 A kérdező kommentje:

Jó befejeztem a témát.

Nem kell leharapni a fejem emiatt.... nem azt állítom, hogy én jobb Anya vagyok emiatt, én is adtam már üvegest neki, de zömmel főzök.

2011. jún. 22. 13:01
 18/27 anonim ***** válasza:
68%

Hát én eleinte csak olyat adtam üvegesbe, ami nem szezonális, például a sütőtök márciusban.

Most meg olyanokat kap (és szereti), hogy gesztenyepüré-alma csirkehússal.Hát már hogy is tudnám én azt elkészíteni?

Gyümölcsöt általában elkészítem, de pl a levesből kivenni a zöldségeket meg a husit még korainak tartom, ezért marad az üveges.

Ja és az sem utolsó, hogy mivel csak villanyunk van, mire a villanytűzhelyen megfő külön-külön mondjuk a sóska, a husi meg a krumpli kb 2 adagnyi kajához, addigra ottvagyok, mintha megvenném üvegben és a mikróban 20 mp alatt megvan.

Magunknak is csak 2 napra főzök.

Múltkor pl 119 ft-ért vettem a DM-ben egy rakás bébikaját, mert kivonják azt az ízt.A 350 ft-os Hippeket nem veszem meg, inkább Kecskemétit,Univert, Dinkyt és a Humana bébijoghurtot.Múltkor azt is 250ft-ért vettem 500 helyett a 4 db-ot.

Mindig ki lehet fogni.Na persze azért az én főztömet is megeszi, de az ritka, hogy jut időm/energiám/pénzem külön főzni, a fagyasztott-felengedett kaja meg már nem kell neki.

És persze, hogy kényelmesebb, pillanatoik alatt megvan, változatosan eszik olyan kajákat is amit én biztos nem tudnék megcsinálni neki.És bízom a gyártókban is.

6 hós a lánykám

2011. jún. 22. 13:04
 19/27 anonim ***** válasza:
20%
Egy sajnálatos tényről még senki nem írt : egy bébiételes üveg,amelyből a pici többször is tud enni 24 órán belül a Rossmann-ban max. 250,-.Mit tudsz ennyi pénzből főzni????
2011. jún. 22. 13:26
 20/27 anonim ***** válasza:
41%

Ja, 7 hónapos a fiad?

Na, pár hét,és nem csak öt perc lesz a "főzés" mellesleg amit te csinálsz, mármint az alma reszelgetése, az még nem az. Én is megsértődnék, mert lehet, hogy azt hiszed, ártatlanul kérdezősködsz, de ezzel igenis azt sugallod, hogy ő szarul csinálja, így logikus, hogy te viszont nagyon jó anya vagy.

Amikor a fiad már majdnem azt eszi, mint ti, de nem egészen, és már nem elég neki egy fél alma,hidd el, nem 5 perc lesz, és lehet, hogy te is ráfanyalodsz az üvegesre.

2011. jún. 22. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!