Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ad olyan sok Anyuka...

Miért ad olyan sok Anyuka üveges bébiételt a babájának?

Figyelt kérdés

A környezetembe szinte mindenkinél azt látom, hogy üveges kaját ad....

Jó, értem én hogy sok idő és pepecs főzni, de a gyümölcsöt lereszelni vagy turmixolni kb 5 perc.

Meg ha lefőz az ember egy nagyobb adagot fagyasztani is tudja.

Barátnőm nem tudott rá választ adni, egyszerűen megsértődött rám. :S

2011. jún. 22. 12:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
0%
Mert itt kényelmesebb.nem kell turmixolni,zöldséget pucolni,mosogatni.Mondjuk én a babónak kotyvasztok.ki tudja mik vannak abba az üveges vackokba??????????
2011. jún. 22. 12:41
 2/27 anonim ***** válasza:
88%
Mindenkinek magánügye.. Ebbe épp úgy nem szabad beleszólni, mint abba, hogy szoptat vagy sem! Lehet, hogy tényleg kényelmi szempont, de ez miért zavar? Én igaz, főztem, mert van saját kertünk és imádok főzni, de bizony még nekem is mindig volt itthon néhány üveg bébiételem, pl. utazásra vagy épp vésztartaléknak. Na, bumm... Még 1 éves kora után is néha ilyet kapott a gyerekem (mind a 4) és semmi bajuk, nem válogatnak az ételben. Szóval ez legyen épp úgy magánügy, mint sok, babákhoz kapcsolódó egyéb dolog.
2011. jún. 22. 12:42
 3/27 anonim ***** válasza:
73%
Persze hogy megsértődött, mert nem érti, hogy ez neked miért probléma. Néha nincs otthon megfelelő minőségű és eléggé változatos alapanyag, kánikulában elbumlizni a boltba, cipekedni... ahogy telik az idő egyre kevesebb babakaját kapnak a gyerekek, nyugodj meg.
2011. jún. 22. 12:42
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
mert kényelmes és sokféle változatban kapható valamint utazásnál vagy ha nincs idő elkészíteni az ételt akkor nagyon is praktikusak. nincs velük semmi baj, nem az ördögtől valóak azok:)
2011. jún. 22. 12:45
 5/27 anonim ***** válasza:
44%
én üvegeset adok többször egyenlőre, mert még nem eheti azt amit mi. szerintem kényelmesebb, nem kell pepecselni. nem is alszik délelőtt,hogy főzőcskézzek. gyümiturmixot mondjuk én csinálom, de ennyi. mondjuk nálunk utána még szopizik,meg közbe is, szóval: 1. egyszerűbb 2.nem szeretek főzni.
2011. jún. 22. 12:46
 6/27 A kérdező kommentje:

én azt értem, ha néha megszorul az ember hozzányúl egy üveghez.

de ha KIZÁRÓLAG csak ezt eszi én nem tartom egészségesnek.

azért az hogy az almát is üvegesbe kapja, kicsit fura. és eddig mindent megbeszéltünk, éppúgy beleszólt ő is kényes témákba, ezért nem értem a sértődöttségét

2011. jún. 22. 12:46
 7/27 anonim ***** válasza:
68%

Hát én több okból is szoktam adni néha.

Nagyjából mindig főzök, de van, hogy programunk van, nem érünk úgy haza délelőtt, hogy még megfőljön az étel is.

Sőt, van úgy, bár nagyon ritkán, hogy otthon sem vagyunk ebédidőben. Igen sokszor előfordul, hogy egyszerűen nem jutok el addig ,hogy főzzek, mert épp nyűgösek a gyerekek és a nyakamban lógnak egész délelőtt.

Aztán előfordul, hogy olyant főzök, amit a baba nem ehet meg, ilyenkor ő üvegest kap.

Van olyan üveges bébiétel, ami kifejezetten finom és szereti, én meg nem tudok olyant főzni.

Aztán itt van a nagyfiam, aki iszonyú finnyás, na nála örültem, hogy kitapasztaltam, melyikeket eszi meg, abból mindig volt itthon, ha a főztöm esetleg nem kellene neki.

Most a kisebbikem pl mindent megeszik, így ő alig kapott bébiételt, egyszer-kétszer a fenti okokból kifolyólag.

De az biztos, hogy (bár drága) nincs kényelmesebb, mint kibontani az üveget és megmelegíteni az ételt. (Bár én speciel szeretek főzni.

2011. jún. 22. 12:51
 8/27 anonim ***** válasza:
60%

Ez a kényelmesebb, és Pont.

Amikor elég nagy lesz, vagy amikortól hajlandó a mi ételeinket is enni, akkor szépen elhagyjuk a bébiételeket.

Jobban bízok a gyártókban, mint a kofákban a piacon, vagy a saját főzőtudásomban, és nem mellékes az az energiapocsékolás ami egy egy jégkockányi bébiételre elmegy.

Ez az üveges saját katyvasz kérdéssor teljesen felesleges. Minden családnak megvan a maga ritmusa, a maga élettere, felesleges boncolgatni. Van aki élvezettel főz a babájának, és az ad neki visszacsatolást, hogy jó anya, más kibontja az üveget, etet, és elmennek ringatóra, megint mások...

Ami nekünk jó, azt kell alkalmazni. Nem azt amit idegenek elvárnak tőlünk.

És a kérdésed azt sugalja minden olyan édesanya aki üveges kaját ad a babájának az szr anya. Nem az a kötelességünk, hogy pancsoljunk, kotyvasszunk, hanem helyes étkezésre tanítsuk már az egész pici gyermekünket, és itt kinek mi a helyes étkezés, kinek milyen a türelme, konyhai jártassága..., pihenten mellette legyünk és segítsük a világ megismerésében.

2011. jún. 22. 12:51
 9/27 anonim ***** válasza:
66%

ő nem olyan,mint te. amúgy én sem szeretem, ha beleszólnak mit adok a gyereknek. ezt adom, mert nem szeretek főzni, meg nem is tudok. sőt...még magamnak is kaját rendelek :-)

majd ha nagyobb lesz az apja főz neki (nálunk ő tud,meg szeret is)

2011. jún. 22. 12:52
 10/27 anonim ***** válasza:

Oké, igazad van, aki kizárólag bébiételt ad, az már más kategória.

Vagy nem tud főzni, vagy nincs kedve főzni.

Barátnőd nyilván azért sértődött meg, mert ő is tudja a választ:)

2011. jún. 22. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!