Mit tegyek? Tényleg igaza van? Rossz anya lennék?
Még csak 3 hetes a babám, de anyósom folyton azzal nyaggat, hogy miért nem teszem pólyába, és veszem úgy fel a babócát.
Azt mondja, hogy egy ekkora babának kötelező a pólya, mert szeretncsétlen gyereknek biztos össze vissza nyeklik-nyalklik a feje meg a nyaka.
Úgy érzem, hogy én is, és a férjem is biztonságosan tudjuk fogni... A babámnak pedig mintha melege lenne a pólyában.. Olyan kis izzadt a fejecskéje.
Anyósom a minap a fejemhez vágta, hogy nem értek egyáltalán a babához... Meg, hogy miért nem csinálom azt, amit ő mond..
Nem értem, mit gondol...hisz az én gyerekem, tehát nem fogom követni más utasításait. Miért nem érti meg? Hogy mondjam meg neki, hogy nagyon zavaró, amit csinál?
Tényleg adjak pólyát a kicsire? Nagyon elbizonytalanít a veszekedéseivel anyósom...
Köszi előre is!
én anyósom is ezt csinálta. sosem pólyáztam a lányom, most 1 éves. én ráhagytam. ő elsündörgött a hülyeségeivel, én meg oda sem figyeltem.
ha zavar mondd meg, hogy álljon le, mert úgy csinálod, ahogy neked tetszik. ennyi
Szia!
Most állítsd még le, mert később egyre rosszabb lesz! Egyszer mondd meg neki a magadét, hogy Te így és így látod jónak, aztán valószínűleg duzzog majd egy sort, de nem éri majd meg neki megsértődni, mert az unokáját csak látni akarja, s erre ő is hamar rájön majd, meglátod! A párom és én az első perctől hármasban voltunk a babával, hittünk abban, hogy mi vagyunk a szülei, tudjuk, mi a jó neki. Nálunk is előkerült ez a pólya kérdés, kerekperec megmondtam, hogy bele nem rakom, nem egy halom szivacsot akarok ölelni, hanem a gyerekemet:) Természetesen fogtuk a fejét, amíg nem tudta megtartani stb.
Légy határozott! :)
Kérd meg Anyós pajtit, hogy tekerje magára a téli paplanját, és abban ücsörögjön a tv előtt egész nap, mozdulatlanul, belefőve...
Egyébként nem vagy rossz anya, és próbáljátok vele még most tisztázni, hogy kinek mi a szerepe!!! Ő maradjon csak szerető nagyi, és ne akarja nevelni a Ti gyereketeket!
Férjed mit szól anyós kikeléseihez? Ha melletted áll, akkor együtt beszéljetek vele!
Ha nem, akkor sajnállak, és üdv a klubban...
A téli babákat szokták pólyálni az egyenletes melegen tartsa a babákat. Igaz, nekem januári babáim sem voltak pólyásak, mert nem fértek bele a cirka 5 kilójukkal :-D
Anyósom nekem is kiakadt rajta, erre közöltem vele, ha pólya nélkül nem fogja meg, akkor nem is kell megfogni, mert csak azért nem fogom beleszuszakolni. Egyből befogta a száját!
Kérdezd meg anyósodat, hogy milyen érzés lenne neki, ha ilyen melegben egész nap nyakig behúzott hálózsákban kellene lennie. Talán akkor megérti, hogy ez nem hasznos, hanem inkább káros a babának.
Amúgy, ha meg van támasztva a kis nyaka, akkor semmi baja nem lesz. A kezét lábát nem kell lekötni, had mozogjon szabadon.
Vigyázz anyósoddal, ha nem állítod le, soha nem hagy majd békén! Ne engedd, a Te gyereked. Neki már volt babája, ott bizonyíthatott, most rajtad a sor! :)
A férjem teljes mértékben mellettem áll. Sokat veszekszik az anyukájával... DE! Mivel a férjem dolgozik, anyós mindig akkor jön, mikor Ő nincs otthon... Tuti, hogy direkt, mert fél, hogy a fia letolja. Viszont, ha nincs itthon a férjem, akkor anyós átjön és előszeretettel oktat kb mindenről.
De higyjétek el, szinte rohamot kap, annyira ideges lesz, ha látja rajtam, hogy nem értek vele egyet.
Nekem kell leállítanom, mert ha a férjem nincs otthon, akkor nem is tud megvédeni..
Vannak dolgok, amit úgysem tudsz úgy elmondani egy anyósnak, hogy meg ne sértődjön rajta, ezzel viszont nem vagy egyedül:) Ne foglalkozz vele, ha megbántódik, Te is elmondhatod neki, hogy neked is nagyon rosszul esik, hogy nem tart jó anyának, vagy képesnek arra, hogy ellásd a gyermekedet...
Meg fogja érteni.
Az én lányom márciusi és soha nem adtam ki a kezemből pólya nélkül mert más nem tudja olyan jól fogni mint az édesanyja szerintem pl sógornőm anyósom húgom stb. De mikor a kiságyban aludt akkor mindig levettem róla mert pólyában nem érzékelte a légzésfigyelő.
És még nagyon az elején vagy a dolgoknak és szerintem szólj a férjednek hogy tegye rendbe az anyját mert nincs joga téged kritizálni. Azt tartsd azonban szem előtt hogy anyósod is a legjobbat akarja az unokájának, de beleszólni dolgokba és kritizálni nincs joga!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!