Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Tényleg igaza...

Mit tegyek? Tényleg igaza van? Rossz anya lennék?

Figyelt kérdés

Még csak 3 hetes a babám, de anyósom folyton azzal nyaggat, hogy miért nem teszem pólyába, és veszem úgy fel a babócát.

Azt mondja, hogy egy ekkora babának kötelező a pólya, mert szeretncsétlen gyereknek biztos össze vissza nyeklik-nyalklik a feje meg a nyaka.

Úgy érzem, hogy én is, és a férjem is biztonságosan tudjuk fogni... A babámnak pedig mintha melege lenne a pólyában.. Olyan kis izzadt a fejecskéje.

Anyósom a minap a fejemhez vágta, hogy nem értek egyáltalán a babához... Meg, hogy miért nem csinálom azt, amit ő mond..

Nem értem, mit gondol...hisz az én gyerekem, tehát nem fogom követni más utasításait. Miért nem érti meg? Hogy mondjam meg neki, hogy nagyon zavaró, amit csinál?

Tényleg adjak pólyát a kicsire? Nagyon elbizonytalanít a veszekedéseivel anyósom...

Köszi előre is!

2011. jún. 1. 11:40
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
Hát kicsit leragadt a 30évvel ezelötti trendnél...ilyen melegben valoban kinzás nekik a pólya.
2011. jún. 1. 11:41
 2/31 anonim ***** válasza:

én anyósom is ezt csinálta. sosem pólyáztam a lányom, most 1 éves. én ráhagytam. ő elsündörgött a hülyeségeivel, én meg oda sem figyeltem.

ha zavar mondd meg, hogy álljon le, mert úgy csinálod, ahogy neked tetszik. ennyi

2011. jún. 1. 11:50
 3/31 anonim ***** válasza:

Szia!

Most állítsd még le, mert később egyre rosszabb lesz! Egyszer mondd meg neki a magadét, hogy Te így és így látod jónak, aztán valószínűleg duzzog majd egy sort, de nem éri majd meg neki megsértődni, mert az unokáját csak látni akarja, s erre ő is hamar rájön majd, meglátod! A párom és én az első perctől hármasban voltunk a babával, hittünk abban, hogy mi vagyunk a szülei, tudjuk, mi a jó neki. Nálunk is előkerült ez a pólya kérdés, kerekperec megmondtam, hogy bele nem rakom, nem egy halom szivacsot akarok ölelni, hanem a gyerekemet:) Természetesen fogtuk a fejét, amíg nem tudta megtartani stb.

Légy határozott! :)

2011. jún. 1. 11:51
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérd meg Anyós pajtit, hogy tekerje magára a téli paplanját, és abban ücsörögjön a tv előtt egész nap, mozdulatlanul, belefőve...

Egyébként nem vagy rossz anya, és próbáljátok vele még most tisztázni, hogy kinek mi a szerepe!!! Ő maradjon csak szerető nagyi, és ne akarja nevelni a Ti gyereketeket!

Férjed mit szól anyós kikeléseihez? Ha melletted áll, akkor együtt beszéljetek vele!

Ha nem, akkor sajnállak, és üdv a klubban...

2011. jún. 1. 11:52
 5/31 A kérdező kommentje:
Oké, de azt mégsem mondhatom neki, hogy "álljon le" :) Hogy mondjam meg neki szépen, hogy meg is értse, de mégse legyen durva..?
 6/31 anonim ***** válasza:

A téli babákat szokták pólyálni az egyenletes melegen tartsa a babákat. Igaz, nekem januári babáim sem voltak pólyásak, mert nem fértek bele a cirka 5 kilójukkal :-D

Anyósom nekem is kiakadt rajta, erre közöltem vele, ha pólya nélkül nem fogja meg, akkor nem is kell megfogni, mert csak azért nem fogom beleszuszakolni. Egyből befogta a száját!

7/31 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg anyósodat, hogy milyen érzés lenne neki, ha ilyen melegben egész nap nyakig behúzott hálózsákban kellene lennie. Talán akkor megérti, hogy ez nem hasznos, hanem inkább káros a babának.

Amúgy, ha meg van támasztva a kis nyaka, akkor semmi baja nem lesz. A kezét lábát nem kell lekötni, had mozogjon szabadon.

Vigyázz anyósoddal, ha nem állítod le, soha nem hagy majd békén! Ne engedd, a Te gyereked. Neki már volt babája, ott bizonyíthatott, most rajtad a sor! :)

8/31 A kérdező kommentje:

A férjem teljes mértékben mellettem áll. Sokat veszekszik az anyukájával... DE! Mivel a férjem dolgozik, anyós mindig akkor jön, mikor Ő nincs otthon... Tuti, hogy direkt, mert fél, hogy a fia letolja. Viszont, ha nincs itthon a férjem, akkor anyós átjön és előszeretettel oktat kb mindenről.

De higyjétek el, szinte rohamot kap, annyira ideges lesz, ha látja rajtam, hogy nem értek vele egyet.

Nekem kell leállítanom, mert ha a férjem nincs otthon, akkor nem is tud megvédeni..

2011. jún. 1. 11:55
 9/31 anonim ***** válasza:

Vannak dolgok, amit úgysem tudsz úgy elmondani egy anyósnak, hogy meg ne sértődjön rajta, ezzel viszont nem vagy egyedül:) Ne foglalkozz vele, ha megbántódik, Te is elmondhatod neki, hogy neked is nagyon rosszul esik, hogy nem tart jó anyának, vagy képesnek arra, hogy ellásd a gyermekedet...

Meg fogja érteni.

2011. jún. 1. 11:57
 10/31 anonim ***** válasza:

Az én lányom márciusi és soha nem adtam ki a kezemből pólya nélkül mert más nem tudja olyan jól fogni mint az édesanyja szerintem pl sógornőm anyósom húgom stb. De mikor a kiságyban aludt akkor mindig levettem róla mert pólyában nem érzékelte a légzésfigyelő.

És még nagyon az elején vagy a dolgoknak és szerintem szólj a férjednek hogy tegye rendbe az anyját mert nincs joga téged kritizálni. Azt tartsd azonban szem előtt hogy anyósod is a legjobbat akarja az unokájának, de beleszólni dolgokba és kritizálni nincs joga!!!!

2011. jún. 1. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!