Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan oldanátok meg, ha a...

Hogyan oldanátok meg, ha a babátokat nem lehet letenni? Más is van így? Mikor múlik el és hogyan?

Figyelt kérdés
Rajtam, szopispárnával az ölemben kiválóan elvan, alszik, játszik, gagyarászik, mosolyog. Kiságyban 15 percnél tovább nem bírja sír, játszószőnyeg szintén. Most 9 hetes. Velünk is alszik, ha teszem le a kiságyába abban a pillanatban felébred vagy, ha letenném, ha wc-re megyek, tehát viszem magammal. Pedig nem így indult csak fájt valamije és állandóan ordított ezért fel lett mindig véve, gondolom jó így neki, de én nem tudok semmit csinálni. A babakocsiját sem tudjuk használni, sétálni is karban visszük mert egyébként ordít. Szóval a lényeg, hogy imád kézben lenni. Van így más is. Hogy szokott le a baba? Erőszakot nem szeretnék alkalmazni pl.órákat siratni majd hozzászokik címmel. Most is itt alszik a mellkasomon.:)
2011. máj. 13. 13:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

14:20 vagyok.

Gondolod, h olyanoktól kapsz erre a kérdésre választ, akiknek még sose volt kapcsolata síró csecsemővel?

Nekem is volt olyan pillanat, mikor azt mondtam nem bírom tovább. De hidd el, mindent csak akarni kell! Én mára már olyan szintre fejlesztettem a fiam altatását, h akár fél-1órát is simán elvan ébredés után a szobájában a kiságyba. Nem kell bemenni hozzá egyből, nem ébred ordítva, lustálkodik, és mikor bemegyek, akkor mosolyog rám. Ha tudom, h nem aludt még eleget, akkor hagyom lustálkodni, különben a nap végére irtó nyűgös lesz.

Persze, h nem akarja az ember hallgatni a gyereke "szenvedését", de ez hosszú távon neked mégnagyobb szenvedéshez vezet. Az utolsóval teljesen egyet értek!

Valaki írt olyat, h szűkebb helyen jobban elvolt a babája. A suttogó 3hós korig javasolja a bebugyolálást. A picik 9 hónapig összeszorulva élnek, eleinte kint is ez nekik a természetes. Tényleg töltsd le a könyvet, nagyon jó tanácsok vannak benne! Egy próbát megér.

2011. máj. 13. 22:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Kendő.

A gyerek simán elvan benne rajtad, alszik rajtad, nem kell letenned, felvenned, rohangálnod hozzá a gyerekszobába, vagy hallgatni a sírását, amit valami modern altatós-idomítós könyv sulykol az anyukákba. Marad két szabad kezed.

Egy hasonló helyzetben lévő anyuka tapasztalata:

[link]

Ja, hogy hogyan szokott le a baba? Mármint a miénk, akit szintén sokat hordoztam, és nem babakocsiztunk? Hát kérem szépen, elkezdődött a mozgásfejlődése. Lekívánkozott. :) 1 éves, és mászik, mint a veszedelem, lépked, kis segítséggel jár. És már csak nagyon keveset kívánkozik ölbe, mindenhová egyedül menne. Ennyit arról a téveszméről, hogy "ha felkapatod, sose fogod tudni letenni". Dehogynem! :-)))

2011. máj. 13. 22:34
 13/15 anonim ***** válasza:

Még annyit: a baba gerince görbe. Anatómiailag az. Tévhit, hogy egyenes kell neki, az a jó neki, az anyukája ölében rossz neki. Nem szabad kiegyenesíteni a gerincét, de nem is lehet. Épp ellenkezőleg, ebben az anatómiailag görbe helyzetben kell tartani, ezt kell pontról pontra alátámasztani neki. Ezért kagyló alakúak az autós hordozók, és ezért jó a kendő is.

Még egy utolsó link, ahol kép is van a baba gerincéről:

[link]

Az újszülött gerincében még nem fedezhetőek fel a fej emelésével, majd az üléssel, állással, járással kialakuló görbületek, így az egy egységes, görbe ívet ír le, azt az ívet, amit már a méhen belüli élet során is megfigyelhetünk. Egy ma már idejét múlt elképzelés szerint a babáknak az tesz jót, ha vízszintes kemény felületre fektetik őket, hogy „szép egyenes” legyen a gerincük. Ma már tudjuk, hogy a gerinc sohasem egyenes, sem újszülött-, sem felnőttkorban, és azt is tudjuk, hogy a baba gerincének az tesz a legjobbat, ha megtámasztjuk a számára megfelelő, fiziológiás helyzetben. Az ortopédiailag megfelelő hordozóeszközök a baba gerincét függőlegesen, a természetes ívét megtartva támasztják meg.

2011. máj. 13. 22:38
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Már nagyon kivagyok. Hordozókendőnk van, mikor alszik akkor jól érzi magát benne, de ahogy felébred, elkezd nyújtózni, de nem tud és nem lát ki belőle ahogy ő szeretne ezért elkezd sírni, ki kell vennem, ha lerakom egy darabig nyújtózkodik, utána felkívánkozik.

Azért próbálkozom.

Tegnap csoda volt nem sírt a babakocsiban, több mint 1 órát sétáltunk.

Ma megint rengeteget sír, de mindenhogy kézben, ágyban, szőnyegen, szinte őrjöng, most is az apukája próbálja csitítani. Amiket írtatok próbáltam már, ma is leghosszabb idő amit ébren sírás nélkül bír az 15 perc, utána kézben egy darabig bírja és ezután hiába csinálok bármit, elkezd őrjöngeni.

MIkor hazahoztuk nem ölben aludt, igaz szopi miatt mellettem, de nem volt sokat ölben, 2. héten kezdődött, refluxal és hasfájással azóta, reflux megoldva, hasfájás miatt masszírozom akkor van is produktum és minden oké, szóval nem ez miatt sír.

Orvos tanácstalan és szerinte minden rendben.

Hát köszi a tanácsokat, nem adom fel csak már nagyon fáradt vagyok és rossz, hogy ezeket én is csinálom amiket írtok és még sincs eredmény.

Mi lesz ennek a vége? Baj van a gyerekkel vagy velem?

2011. máj. 14. 17:52
 15/15 Zsofi1985 válasza:
Szia!Most olvastam a kérdésedet és érdekelne hogy sikerült-e végül leszoktatni a babát. Nekem egy hat hetes kisfiam van és ugyan ebben a helyzetben vagyok. Szörnyen hasfájós és már lehetetlen lerakni. Csak szeretném hinni hogy könnyebb lesz idővel.
2014. ápr. 29. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!