Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan oldanátok meg, ha a...

Hogyan oldanátok meg, ha a babátokat nem lehet letenni? Más is van így? Mikor múlik el és hogyan?

Figyelt kérdés
Rajtam, szopispárnával az ölemben kiválóan elvan, alszik, játszik, gagyarászik, mosolyog. Kiságyban 15 percnél tovább nem bírja sír, játszószőnyeg szintén. Most 9 hetes. Velünk is alszik, ha teszem le a kiságyába abban a pillanatban felébred vagy, ha letenném, ha wc-re megyek, tehát viszem magammal. Pedig nem így indult csak fájt valamije és állandóan ordított ezért fel lett mindig véve, gondolom jó így neki, de én nem tudok semmit csinálni. A babakocsiját sem tudjuk használni, sétálni is karban visszük mert egyébként ordít. Szóval a lényeg, hogy imád kézben lenni. Van így más is. Hogy szokott le a baba? Erőszakot nem szeretnék alkalmazni pl.órákat siratni majd hozzászokik címmel. Most is itt alszik a mellkasomon.:)
2011. máj. 13. 13:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%

nagyon nincs jól ez így. nem mondom, hogy hagyd órákig sírni, én se hagynám de egy picit átestetek a ló túloldalára. a baba akkor tud egészségesen fejlődni ha sokat van a földön (pokróc, játszószőnyeg, habtapi) a pocakján! ha mindig a mellkasodon van az nem jó a gerincének se, és nem rajtad kéne aludnia, hanem az ágyon.

persze, kell a közelséged, de azért 24 órában ne legyen ölben!

tedd le a földre, feküdj mellé, mutogasd a játékokat, csörgesd a csörgőt, énekelj neki, stb. ezt csináld pár napig, ha megszokta, hogy nem rajtad hanem melletted van és semmi kivetni valója ellne, akkor elkezdheted, hogy felállsz és otthagyod 1-2 percre, míg mondjuk iszol egy pohár vizet :) és így tovább.

ha elalszik az öledben, várj 20 percet, ekkor jutnak a babák mély álomban, 20 perc után tedd le. ha felébred altasd el magint, várj 20 percet és tedd le. ezt így addig míg meg nem tanulja, hogy alvás a kiságyban/nagyágyban van nem anyán.

ezt nekünk is végig kellett csinálni, még éjjel 4kor is kivettem-betettemet játszottunk, ez 2 hétig ment, attól kezdve szó nélkül alszik a kiságyban :) most 1,5 éves, azt a 2 hetet leszámítva soha kiságy gondunk nem volt, örülök, hogy végig csináltuk :)

2011. máj. 13. 13:59
 2/15 anonim ***** válasza:
Jajj,bocs hogy nem a kérdésedre válaszolok,de ezt már én is fel szerettem volna már tenni,pontosan ugyan így vagyunk,9 hetes a kisfiam,a hasfájása miatt folyton kézben volt,most hogy megszűnőben a fájás,egyszerűen sehol nem marad meg,bár elalvás után én le tudom rakni és nem ébred fel,de az ébren töltött időszakok azok derék és hátfájdítóak 3 óra cipelés után.Szóval én is kíváncsi leszek a válaszokra,nekem is nagy segítség lenne,ha megtudnám,hogyan is szoktassam le erről.
2011. máj. 13. 14:02
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem próbáld meg nem ölben altatni, hanem kiságyban.

A lányom kb. ennyi idős volt, amikor szokás szerint álmos volt, de nagyon, és csak vergődött, sírt, hurcolásztuk, ringattuk, semmi nem jött be. Aztán a férjem gondolt egyet, és letette hason- amúgy gyűlöl hason. Sírdogált tovább, a férjem simogatta a hátát, amikor kicsit megnyugodott, megkapta a cumit, és láss csodát, elaludt.

Azóta napközben mindig így altatom. Ha látom, hogy fáradt, akkor beteszem az ágyba hasra, cumi a szájába, szundi kenő az arca elé, mert úgy szereti. Néha kicsit simizni kell, hogy megnyugodjon, de utána elalszik.

Olyan is előfordul, hogy sírni kezd. De nem veszem ki akkor sem, mert tudom, hogy azért sír, mert fáradt, és nem azért, mert rossz ott neki.

2011. máj. 13. 14:12
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszek a papírformában, egy gyerekneveléses könyvet se akartam olvasni, de mióta tanácsolták az álometetést, és 1-2 hét múlva a kisfiam átaludta az éjszakát, többször is beleolvastam a suttogóba. Most 14hós, és hónapok óta teljesen egyedül alszik el.

Itt letudod tölteni, nagyon megéri: [link]

Biztos vagyok benne, h a te problémádra is van megoldás benne!

De egy személyes megjegyzés:

Én se hagynám órákig sírni, de ha azt szokja meg, h a sírással mindent elér, megkap, akkor később mégsokkal nehezebb dolgotok lesz vele! Egy anyának a szíve szakad meg mikor sírni hallja a gyermekét, de muszáj lenne már most rászokatni, h ki is a főnök. Szerintem nem sok más módszer létezik erre.

2011. máj. 13. 14:20
 5/15 anonim ***** válasza:

szia, nálunk is hasonló volt a szitu, leszámítva hogy ő legalább babakocsiban elvolt.

de az alvás sokáig csak az én karomban ment, a végn már le kellett feküdnöüm mikor ő elaludt, persze halál óvatosan, nehogy felébredjen, kitámasztottam magam valahogy, és akkor úgy feküdtem akár 2 órát is....hiába, a kisáygba beraktam, egyből kipattant a szeme. vagy 1 perc múlva. a kiságyban magában meg nem aludt el az istenneksem, csak üvöltött. egyszer, úgy 2,5 hónaps lehetett, leraktam az ágyamra, és valahogy úgy feküst, hogy a fejénél volt a párna, vagy takaró nem is tudom, és úgy vettem észre, ez tetszik neki. elaludt magától, és 3 órát aludt egyhuzamban. utána párszor még így leraktam, nem a kisáygba, mert ott továbbra sem aludt el, hanem a sajátomra, és a fjéhez tettem egy takarót, hogy kicsit körbeburkolja. onnatól kezdve nem igényelte a kézben hurcolást. átszoktunk arra, hogy így letéve alszik el, kipróbáltam, hogy ha kap előtte cicit, akkor belaszik-e, és bealudt. 2 éves korig így aludt el, cicivel, akor elhagytuk.

persze ennek az lett a hozadéka, hogy együtt aludtunk sokáig, később amúgy is sokat ébredt éjjel fogzás, miegyéb miatt. 21 hónapos koráig nem aludt át egy éjjelt se. de azóta igen, és nem is alszunk már együtt.

nyilván nektek nem pont ez a módszer fog beválni, de fog változni hidd el. sírni ne hagyd semmiképpen.

2011. máj. 13. 14:28
 6/15 anonim ***** válasza:
Próbáld meg azt, hogy a kiságyba teszel alá egy puhább takarót és azt két oldalról kitámasztod, mondjuk egy összehajtogatott takaróval, hogy szűkebb helyen feküdjön. Nálunk 2 hetes a kisfiam, és az elején nem akart a saját ágyában aludni, csak a miénkben, mindig felébredt, ha letettem a sajátjába, viszont így, hogy szűkösebb a helye már alszik rendesen ott is, sőt az éjszakát is szinte átalussza. Ha sír, akkor ne vedd ki mindig, hanem csak simogasd az arcát, hogy érezze ott vagy mellette, beszélj hozzá, kapcsolj be Neki zenét... Nálunk ezeket nagyon szereti
2011. máj. 13. 14:40
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, remélem megoldódik.
2011. máj. 13. 14:45
 8/15 A kérdező kommentje:
Hozzá kell tenne, hogy ezekkel már próbálkoztam, csinálom is. Beteszem a kiságyba zene, játék, ének, móka. Max.15 perc utána akármit csinálok dal, pocak simi, beszéd, mosoly, semmi nem hat amíg fel nem veszem. Most is próbáltam a játszó szőnyegén, de már itt alszik a fejével vállamon. Pedig lefeküdtem mellé ahogy szoktam stb, most nem írom le hosszan. Ezek után mi legyen majd egyszer csak nem fog sírni, ha kitartok? 5-10 perc sírás után felveszem, beszélek hozzá játszok, de hiába. 37. hétre született 2300 gr-al, most 4400 gr, lehet túl kicsi még?
2011. máj. 13. 15:27
 9/15 anonim ***** válasza:
48%

Ez nem súlytól függ:)

Egyszerűen ez a helyzet tetszik neki, de ha állandóan felkapkodjátok, nem fog leszokni róla.

Sosem értettem, miért gondolják azt a friss anyukák, hogy a sírni hagyás azt jelenti, órákig hagyod üvölteni a babát. Nem erről van szó! De szerinted ha lerakod a kiságyba, mégs mi baja lesz, ha elszaladsz pisilni?

Ez a legbiztosabb út affelé, hogy a "rabszolgája" légy a gyereknek. Minimum a babakocsiba beszoktatnám, egy 10 perces sétába nem fog belehalni, akkor sem, ha sír. De megszokja. Persze hogy kézben akar lenni, mindent lát onnan.

2011. máj. 13. 15:39
 10/15 A kérdező kommentje:

Próbálom a babakocsit is van, hogy a fél órás sétát végig üvölti rendszeresen, nagy ritkán elnyomja benne az álom akkor csönd van amíg fel nem ébred. Aki ezt még nem tapasztalta könnyebben ítél, régen én is így gondoltam, hogy meg tudom majd csinálni minden tökéletes lesz, de hiába pedig igyekszem. Minden érvet értek. Olyan tanácsot kérek aki már járt így és neki mi vált be.

Most ismét jön a babakocsi próba! Hajrá!

2011. máj. 13. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!