Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Mit tegyek, hogy...

Anyukák! Mit tegyek, hogy kisfiam végigaludja az éjjeleket?

Figyelt kérdés

9 hónapos lesz, és összességében 2 hetet aludt végig éjszaka születése óta.

Nagyon kivagyok, sokszor már alig élek, apa segítsége kizárva, másrészt meg fittnek kellene lennem napközben, mert meglehetősen nagy a mozgásigénye a kicsinek.

2011. ápr. 13. 16:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mit eszik nap közben?Hogy néz ki egy napotok?

Éjjel hányszor, mikor kel és mit csinálsz vele olyankor?(megeteted, szopizik vagy tápszert kap?)

2011. ápr. 13. 16:33
 2/14 anonim ***** válasza:
ez egy jó kérdés,én is várnék választ.az én fiam 16 és fél hónapos és ő másfél hetet aludt végig eddig.
2011. ápr. 13. 16:33
 3/14 anonim ***** válasza:
Hú, hát nagyon sajnálom, mert nem tudok Neked működő tanácsot adni, én is így vagyok. 16 hós a kisfiam és ma éjjel 3x ébredt. Ő még cicizik, így azzal könnyen visszaalszik, igazán fel se ébred, csak nyöszörög és ha nem reagálok gyorsan, sírni kezd csukott szemmel. Mellettem alszik már jó ideje, másképp nem bírnám, nehéz visszaaludni, ha többször kimászok az ágyból.Viszont hónapról-hónapra, ahogy egyre többet mozgott, azért valamivel jobb lett a helyzet. Már volt 3-4 éjszaka, amikor egybe aludt 6-7 órát, de ez nem stabil. Na, ilyenkor úgy ébredtem reggel, mint akit jól fejbe kólintottak egy lapáttal. Néha bevált a citromfű tea, amit én is iszok, mert az tényleg nyugtat és az alvásom is pihentetőbb vele. Azt a kicsik is ihatják, kisfiamnak is adtam néha, nagyon ízlett neki, nem édesítettem egyáltalán. Én is kérdeztem már annyi mindenkit, mit lehetne tenni. Természetesen, a "hagyd sírni" javaslatokat egyből eleresztettem a fülem mögött. Mást nem nagyon tudtak mondani. Ja, meg a jól tömd meg este volt még a másik, de hogy tömjem meg, ha egyszer annyit eszik, amennyit akar és azt, amit akar. Szóval, ez sem vált be. Gondolom, kisfiam nem szórakozásból ébred fel, hanem valami gondja van, akár kisebb, akár nagyobb. Én ezt elfogadom. Azt olvastam, hogy az idegrendszer fejlődésétől is függ és meg kell érni az alvásra is. Szóval, én már csak az idő múlásában bízom. Nehéz, de kb. a 6. hónaptól kezdtem megedződni alvás témában. Totál megértelek, ez az egyik legnehezebb része az anyaságnak. Sajnálom, hogy nem tudom megkönnyíteni a dolgod. Kitartás Sorstársnő!
2011. ápr. 13. 16:41
 4/14 A kérdező kommentje:

Bébiételeket és tápszert kap, nagy ritkán szopizik még.

Este ha felkel, magamhoz veszem, odaadom neki a cicit, de általában nem várja meg, míg megindul a tej, s visszaalszik.

Ezt eljátsszuk kb 5-ször éjjelenként.

Iszonyú fáradt vagyok, napközben meg nagyon nagy odafigyelést igényel a gyerek.

2011. ápr. 13. 16:43
 5/14 anonim ***** válasza:
:D én is várom a válszokat,mert 9 hónapos lányom még soha egyetlen éjjel sem aludt át,8-éjfélig alszik,majd éjféltől reggel hatig 20-40 percenként ébred HÓNAPOK ÓTA,apa meg semm hallja,nappal pedig 2x30 percet alszik.
 6/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok, én leszoktattam az éjszakai cicizésről.Először is megfigyeltem mennyit eszik éjjel, és láttam, hogy nem is éhes, hanem csak megszokásból kel fel(mivel általában max 10 percet szopizott).Így először a 2 órai szopizást "váltottam ki" cumival.Beadtam neki, simogattam, szépen vissza aludt, de aztán 4kor még megszoptattam.Pár nap múlva már nem is kelt fel 2kor.

Aztán 4kor is elkezdtem neki cumit adni, és ez is összejött így.Mondjuk mai napig fel szokott kelni hajnalban, de ilyenkor csak cumit kap, általában átveszem magam mellé és alszunk 6-fél7ig.Az meg butaság, hogy odaszokik, és mindig ugyan akkor fel fog majd kelni, mert van hogy rosszabb az éjszakája(mondjuk mostanság a nagy szél miatt) és akkor már 4-5 körül átvettem, de pont ma negyed6kor kelt először, akkor vettem át és aludt még fél7ig.

Ja a fürdetés kb7kor van, fél 8 körül szopizik, 8-fél9re legkésőbb már az ágyában van(az esti szopizások van hogy hosszabbak)

Ami még bejött, hogy uzsira 5körül kap gyümit ami laktató(alma-banán-keksz) és rá 2,5 órára már szopizik, tehát a vacsi és az uzsi között nem telik el sok idő, így tele van a pocija, tuti nem éhes éjjel.Viszont mikor nagyobb lesz, többet lesz fent, még fürdetés előtt beiktatok valami szilárd vacsit is.

7/14 anonim ***** válasza:
Megint első, ha ilyen hamar visszaalszik, akkor adj neki imán cumit, és aludjon végig melletted...aztán előbb-utóbb nem is fog felkelni, ha csak cumit kap, hiszen azért kéreckedik át, mert ez is a szopizás része.
2011. ápr. 13. 16:46
 8/14 anonim ***** válasza:
megint első:) ezt 4 hónaposan csináltam meg, most fél éves a fiam
2011. ápr. 13. 16:47
 9/14 anonim ***** válasza:
16.43 vagyok.At enyém már hónapos óta nem is eszik éjjel,csak hobbiból kel.Szivat...Kap cumit vagy inni és alszik tovább 20-40 percet,ha magam mellé veszem akkor sem alszik,hanem vergődik:(Jah és reggel 6-kor legkésőbb már kiabál,hogy Ő felkelt....
2011. ápr. 13. 16:48
 10/14 anonim ***** válasza:
szóval :az enyém már hónapok óta nem eszik éjjel
2011. ápr. 13. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!