Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejet ismerőstől? Sajna...

Anyatejet ismerőstől? Sajna diétáznom kell és elment a tejem. A kicsim 4 hónapos. Ismerősöm ajánlotta, hogy kismama barátnője szívesen adna nekünk tejet, mert neki sok van. Elfogadnátok? Ez nincs bevizsgálva, hivatalosan ő nem ad le tejet.

Figyelt kérdés
2009. febr. 28. 20:48
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
65%
Sziasztok.Szerintem szegény anyuka nem is gondolta volna,hogy ekkora vitát vált ki a kérdése!Én elolvastam az összes választ és lássuk be,hogy mindegyikben van valami igazság(már ami a kérdésére irányul és nem egymás szapulása!)Minden embernek megvan a saját meggyőződése mindenről és nem kell itt megtéríteni senkit.Az energiákat inkább a babára fordítsátok!Ennyit muszáj volt hozzáfűznöm a válaszokhoz(és nem akartam senkit megbántani,de ez már kicsit elfajult)A továbbiakat a kedves dilemmázó anyukának írom:Én is odaadtam a felesleges tejet az egyik munkatársamnak,akivel együtt szültünk.Nekem is nehezen indult be és voltak időszakok amikor nekem se volt,olyankor mindig a fagyasztóhoz nyúltam,amit persze előtte feltöltöttem a kisfiamnak,csak utána ajánlottam fel a pluszt.Szóval mivel nem mindig volt az elején így én sem mentem el a vizsgálatokra. a testvérem csecsemős nővérként dolgozik és a kórházba te hiába írsz alá egy nyilatkozatot,hogy mivel kéred a kiegészítést,amíg van anyatej mind azt kap,ha elfogy tápszert,hiába van ott a nyilatkozat.ez Így van!!!!A kórházban viszont megfigyelhetted,hogy ki tölti az idejét fejéssel és ki küldi fel azt.Aki olyan volt az helyette inkább lement cigizni,stb.Ja és ha odaadná ingyen akkor egyértelmű,hogy nem a pénzért csinálja ,hanem mert muszáj(nem kelne éjszaka többször,meg nappal is tudna mást csinálni)Én is ingyen adtam,mert muszáj volt fejnem ,mert szoptatni nem tudtam így cumisüvegből kapta meg a babám.A felesleget,miután már a fagyasztó is tele volt sajnáltam volna kiönteni.Végül a kérdésedre válaszolva:találkozz vele,lehetőleg nála és a látod,hogy milyen körülmények között él(nem a pénzbeli dolgokra gondoltam!)és ő maga is milyen benyomást kelt számodra,utána még mindig ráérsz gondolkodni!A betegségekkel kapcsolatban meg akkor sem lehetsz biztos,ha elmegy a vizsgálatokra,mert ugye ezt az elején csinálják,utána is lehet aids-es tbc-s ,stb.Minden tejet nem vizsgálnak bent se meg külön.Esetleg megbeszélheted vele,hogy kifizeted a költségeit,ha megcsináltatja.Ha ingyen adja biztos csak a jó szándék vezérli!Hallgass az ösztöneidre és dönts úgy,hogy továbbra is NYUGODT,BOLDOG anyuka legyél!!
2009. márc. 2. 13:22
 42/45 A kérdező kommentje:

Szisztok! Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen "lavinát" indítok el a kérdésemmel! Nagyon köszönöm mindenki véleményét!

Bár szerettem volna, ha továbbra is tudok tejet biztosítani a kicsimnek, de a félelem nagyobb bennem, hogy nehogy valami betegséget kapjon, vagy esetleg hasfájós legyen az idegen tejtől. Hát igen, hiába vizsgáltatnánk be, de mivan ha mégis valami lappangó betegsége van a kismamának?! Sajna nem ismerem személyesen a felajánlót, így nem látok bele az életébe! Úgyhogy kihagyom ezt "nemes" felajánlást! A legdrágább tápszert veszem, remélem nem véletlenül kerül ennyibe. Illetve a hozzátáplálást is elkezdtem, és hál istennek nincs gond, nagyon örül az új ízeknek.Egyébként a tápszertől csak azért tartottam, hogy talán jobban hízlal, mint a tejci. Mert mint már írtam 8,5 kg és 67 cm a cseppem 4 hónaposan. Bár nem kövér baba, szép arányos, édi kis hurkákal:D

Mindenkinek köszi mégegyszer és minden jót kívánok nektek!

2009. márc. 3. 09:49
 43/45 anonim ***** válasza:
78%
vannak olyan fertőző betegségek (AIDS, hepatitis) melyek anyatejjel is terjednek
2009. márc. 5. 07:25
 44/45 anonim válasza:
66%
szerintem nyugodtan fogadd el a tejet,az anyatejnel jobbat nem kaphat a babad.de ha mar ennyit aggodsz e miatt lahat h a sajat lelkiismereted magnyugtatasa miatt lenne jobb,ha atapszer mellett döntenel.
2009. márc. 5. 20:26
 45/45 anonim válasza:
100%

Sziasttok!

Én pont a másik oldalon állok mint a kérdező.3.babámat szoptatom.Az első kettővel is rengeteg tejem volt,és nem állomáson keresztül vitték el,hanem volt osztálytársamhoz került.Semmi gond nem volt belőle.

Mostani babámmal már fagyasztom a tejet mert csak hetente jön érte egy falubeli anyuka akinek a védőnő adta meg a címem.Az Ő babája koraszülött volt és sok tápszert kipróbáltak de mindegyikkel volt valami gondjuk.A tejemet az első pillanattól elfogadta a fia,szépen gyarapszik,fejlődik és habár már 4 hónapos és elkezdte a hozzátáplálást az anyatejet még mindig viszi és tápszer helyett adja a babájának.

Rendszeres véradó voltam(itt sokmindenre szűrnek)a terhesség alatt is rengeteg vizsgálat volt(gondolom mindenkinél)és egy percig sem gondolkoztunk,hogy menjek-e plussz vizsgálatokra.

Nekem boldogság ha segíthetek,nekik jól jött a segítség és ennyi.Mindenki eldöntheti neki mi a fontosabb,biztonságosabb.

2009. márc. 7. 11:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!