Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejet ismerőstől? Sajna...

Anyatejet ismerőstől? Sajna diétáznom kell és elment a tejem. A kicsim 4 hónapos. Ismerősöm ajánlotta, hogy kismama barátnője szívesen adna nekünk tejet, mert neki sok van. Elfogadnátok? Ez nincs bevizsgálva, hivatalosan ő nem ad le tejet.

Figyelt kérdés
2009. febr. 28. 20:48
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
57%

En 100% hogy elfogadnam. mindhogy badogbol etessem a babamat tehen tejevel... akkor inkabb embertejjel.

Szerintem ha nem bizol meg benne vizsgaltasd meg a tejet, de rosszat biztos nem akarna neked az a joszivu, sokteju anyuka.

2009. febr. 28. 21:47
 12/45 anonim ***** válasza:
90%

bádogból tehén tejével????

vagy teljesen rosszul olvastam???

eddig nem írtam, de erre most rá kell kérdeznem, bocsánat.

most a tápszerre gondolsz??? v ki kellene kötni az anyukának a gyerekét 1 istállóba???

vagy mi van???

2009. febr. 28. 21:52
 13/45 anonim ***** válasza:
77%

Én is azt hittem először, hogy rosszul olvastam:)

Most melyik században élünk?

2009. febr. 28. 22:09
 14/45 anonim ***** válasza:
90%
Ha nekem ajánlaná fel valaki Én biztosan elfogadnám mert a magas vérnyomásomra szedett gyógyszer miatt el kellett apasztanom a tejem és most a babám nem akarje elfogadni a tápszert de sjnos a védőnőm sem akart ebben segíteni.
2009. febr. 28. 22:11
 15/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a véleményét!

Hát igen, én is erre gondoltam, hogy rizikós elfogadni így, hogy nincs bevizsgálva.

Cukros lettem a terhesség alatt és úgy néz ki hogy az is maradok, ( inzulinozok). Hiába próbálkozom, nem jön vissza a tejem. Sajna hivatalosan már nem kapnék tejet, azt mondta a védőnő. Egyébként 8,5 kg-os a 4 hónapos babám, ezért gondoltam, hogy jobb lenne még tejcsizni,és kevesebb tápszert adni, mert így is óriási a drágám:D

De lassan kezdjük a hozzátáplálást!

Köszi mégegyszer és minden jót nektek!

2009. febr. 28. 22:40
 16/45 anonim ***** válasza:
81%

21:52es vagyok. nyugodtan adhatsz neki tápszert, cseppet sem fog jobban hízni mint az anyatejtől. tapasztalatből mondom:))

és tényleg tudod legalább, h mit eszik.

2009. febr. 28. 23:00
 17/45 anonim ***** válasza:
42%
Foggadd el. Én tejleadó vagyok és tőlem is viszik a tejet. A vizsgálat szerintem egy nagy kalap szar. Azok írtak nemleges választ aki csak hírből tudja, hogy mivel jár egy vizsgálat. Tüdőszűrő kell, de ezt már a terhesség alatt elvégzik. Meg AIDS vizsgálat de ezt is csinálnak mindenkinek a terhesség alatt. A dohányzást meg megtudod kérdezni tőle, de szerintem nem dohányzik mivel a saját babájával is rosszat tenne, és akkor szerintem nem is ajánlaná fel a tejet. Én csak azt tudom írni, hogy én nagyon odafigyelek arra, hogy minden rendben menjen (gondosan seterilizálom az eszközöket, figyelek mit eszem). Mások nagy összegeket fizetnek azért, hogy anyatejet kapjanak. Ilyesztgetnek itt téged,de azt senki sem írja, hogy a tápszeres babáknál mennyi minden előfordulhat. Hidd el nagyobb a valószínűsége annak, hogy a tápszertől lesz valami baja minta annak, hogy az anyatejtől. Tápszer rosszabb mint egy másik anyuka teje. Senki nem írt arról, hogy könnyen szorulása lesz mert nehezen tudja megemészteni nem véletlen az a sok tápszeres baba akinek a hipoalergén tápszert írják fel a azért van mert nem tudja jól megemészteni, meg gondolj csak az allergiára. Nem véletlenül mondják azt, hogy a tápszeresek 4 hónaposan kezdjenek hozzátáplálni az anyatejesek meg 6 hónaposan. Mert tudják, hogy a tápszert jobb minnél hamarabb gyümölcsel meg főzivel kiváltani. Csak a tápszeres anyukák ringatják magukat tévhitben. Az egy szükség állapot, ha valaki tápszerre szorul nem azért addja az ember mert annyira jó, hanem azért mert nincs más. Ha még a tápszergyártó cégek ezt is akarják elhitetni velünk. Horibilis összegeket fordítanak reklámra, nem véletlenül. Azt akarják elhitetni az anyukákkal, hogy az anyatejtől sokkal jobb a tápszer. De ezt mindenki tudja hogy nem így van( vagy még sem? ). A válaszokból itélve szerintem már sokan megeszi ezt a maszlagot, hogy a tápszer milyen jó. Örömmel foggadd el és adj hálát az istennek, hogy ilyen szerencséd van és valaki add neked tejet. De lehet, hogy megsem érdemled ha ilyeneken gondolkodsz.Szerintem nagyon sok anyuka a seggét verné a földhöz örömében, ha ilyet ajánlanának fel neki.
2009. márc. 1. 00:18
 18/45 anonim ***** válasza:
40%
Ja és a kínai anyukák is azt hitték tudják, hogy jó minőségű tápszerrel etetnek és láthatta mindenki mi lett a vége. Mennyi gyerek meghalt a tápszertől. És ez nem volt olyan rég kb:egy fél éve. Én meg soha nem hallottam azt,hogy annyatejtől halt volna meg valaki.
2009. márc. 1. 00:23
 19/45 anonim ***** válasza:
54%
00,18-as anyukának üzenem, hogy először is tanuljon meg helyesírni. Másodszor akkora hülyeségeket ír, hogy leszakad a mennyezet.Ugyan akkor csodálatos dolog, hogy anyatejet tud leadni és hogy ezt a lehetőséget ki is használja. Persze jó pénzért ha már itt tartunk!Ugyanakkor látszik, hogy az életben nem tápláltad a gyermekedet tápszerrel. Ez nagyon jó. Gratulálok neked. Bár csak én is elmondhatnám ezt. Sajnos az én lányom tápszeres és közlöm veled, hogy soha nem volt szorulása egyik tápszertől sem! Soha nem kapott hipoallergén tápit és makk egészséges! A tüdőszűrő csak egy vizsgálat a sok közül az Aids tesztet pedig egyáltalán nem csinálják meg mindenkinek! Az is nyilvánvaló, hogy ha egy kismama esetleg hébe hóba vagy rendszeresen dohányzik nem fogja senki orrára kötni, mert ez tabu téma a kismamák körében is! Bár van olyan ismerősöm aki nem csinál belőle titkot. De ez a ritkább. A tápszertől még egyetlen baba sem lett beteg legalábbis az én ismeretségi körömben. Persze biztosan vannak kivételek, csakúgy mint az anyatejes babáknál is akik idegen anyatejet kapnak. Egyetlen tápszer reklámban sem hallottam és nem is olvastam olyan mondatot amely azt hirdetné, hogy a tápszer jobb az anyatejnél!!! Minden normális ember tisztában van vele, hogy az anyatejnél nincs jobb a babának. De nem a más anyatejénél. Szerintem adj hálát te a sorsnak hogy van tejed és táplálhatod a babádat. Én csak akkor fogadnék el mástól anyatejet, ha ismerném az illetőt, és minden szükséges vizsgálaton (beleértve a vérvizsgálatot és még egy csomó mást is amit itt most nem sorolnék fel) elvégeznek rajta. De gondolj csak bele. Ha mondjuk az anyatejet adó anyuka megbetegszik és még nem tud róla csak lappang benne a betegség. A saját babája talán nem lesz beteg hiszen vérrokonok az anyával, így meg van a védettsége is. De egy másik baba szervezete nem biztos hogy ugyan így reagálna rá. Mielőtt ítélkezel mások felett amihez teszem hozzá semmi jogod, azelőtt egy kicsit próbálj meg a másik oldalról is gondolkodni. Bár előtte inkább ülj vissza az iskola padba egy pár nyelvtan órára mert a soraid alapján igen csak rád férne......
2009. márc. 1. 00:37
 20/45 anonim ***** válasza:
79%
sztem a kinai babáknak nem az itteni tápszerektől lett bajuk,hanem a saját "gazdaságos mindent bele" tápszerüktől...sajnos szegénykék....
2009. márc. 1. 07:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!