Anyatejet ismerőstől? Sajna diétáznom kell és elment a tejem. A kicsim 4 hónapos. Ismerősöm ajánlotta, hogy kismama barátnője szívesen adna nekünk tejet, mert neki sok van. Elfogadnátok? Ez nincs bevizsgálva, hivatalosan ő nem ad le tejet.
Szia!
Én nem fogadnám el, csak ha részt vesz a szűrővizsgálatokon! Bármi előfordulhat, senkinek sem látszik a homlokán a Hepatitis-c, sőt lehet hogy nem is tud róla hogy vírus hordozó. Ezen kívül még sok más kórokozó van, egyik sem hiányzik egy picinek!
Semmiképpen sem szabad elfogadnod a tejet, mert sajnos nem tudhatod, hogy milyen is lehet az a tej, esetleg véletlenül nincs-e az anyukának valamilyen betegsége.
Az én javaslatom szerint vagy csak bevizsgált anyatejet, vagy inkább maradj a tápszernél.
Nem értek egyet az előttem szólókkal.Az igaz, hogy nálatok Magyarországon másként működik ez az egész anyatejes dolog mint felénk, de én örülnék a felajánlásnak a helyedben. Gondolod, ha a saját babájával baj lenne, akarna is a hölgy segíteni másokon? Nekem is annyi tejem volt, hogy a kórházba küldtem be, sőt vidékre is ismerősnek, aki hálásan fogadta! Sőt, a barátnőmnek ikrei vannak, szoptak és egy 3. baba is jóllakott a tejcijével!
Nem tudom, nem értem miért kell a jóakaratot mindjárt betegséggel felruházni, az aggódó kismamát ijesztgetni?!
Ha nem próbálod meg,nem tudod meg, hogy a gyermekednek egyáltalán izlik-e más tejcsije.
Nem érdekel, hogy ha le is pontoztok, de a véleményemet nem rejtem véka alá!
Egy 38+5 hetis várandós anyuka
Szia! Én pont a másik oldalról mondok véleményt:
Egy ismerősöm ajánlott engem a barátnőjének, hogy nekem "sok" tejem van, biztosan szívesen adnék neki. Így is lett. De:
Mivel én hivatalosan is adok le az Anyatejgyűjtő Állomásra, így minden kötelező vizsgálaton részt vettem.
Ez miatt teljesen nyugodt a lelkiismeretem, hogy még véletlenül sem lehet beteg a babája az én tejemtől. Ráadásul védeni is tudom magamat.
Szerintem nem elég a bizalom (sajnos sokszor), főleg ha a gyermeked egészsége a tét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!