Anyatejet ismerőstől? Sajna diétáznom kell és elment a tejem. A kicsim 4 hónapos. Ismerősöm ajánlotta, hogy kismama barátnője szívesen adna nekünk tejet, mert neki sok van. Elfogadnátok? Ez nincs bevizsgálva, hivatalosan ő nem ad le tejet.
en a 00:18as irot nem pontoztam le!
HAJRA 00:18AS!
itt nem a helyesirasrol kell beszelni, hanem a kerdesre valaszolni!
nos.... tőlem is kérdezett a tejleadó anyuka.
igen, rá van írva a cigisdobozra. NA ÉS??? nem a cigiről van szó. az káros dolog igen, pedig én is cigiztem a terhességem előtt sokáig és nem is keveset. mert szerettem cigizni, aki cigizett valaha, az azt hiszem tudja miről beszélek. de nem erről kell beszélnünk.
én kiköltöztem külföldre, tehát nem otthon szültem. kaptam kis ajándékos táskát szülés előtt és után is.
volt benne nukk cumi, pampers pelus, könyvek, szóróanyagok a terhességről, szülésről, köldökzsinórvérről, libresse betét, ilyesmik...
nem volt benne tápszer, és semmi hasonló sem. egyetlen üveg HIPP gyümi volt benne, ennyi. ezt meg is ette a fiam mikor elkezdtük a hozzátáplálást. aztán ahogy nőni kezdett, kaptunk szóróanyagot tápszerről is, de akkor a fiam már elmúlt fél éves, sőőőt! a nutrilontól még oktató dvd-t is kaptam arról, hogy ha apadna a tejem mit tegyek, h visszaálljon. ha hiszed, ha nem. és ha nem tudnék szoptatni, de hangsúlyozom 6 hó utánról beszélek, akkor adhatok neki nutrilon tápszert, és alapból a 2est ajánlották.
szóval nem kell ezt túllihegni. szerintem nem igaz, hogy az anyukákat tápszerre bíztatná a média. sőőőőt!!! hány, de hány helyen olvastam, h az anyuka majdnem idegösszeroppanást kapott, mert nem tudott szoptatni. mert ezt sugallják a médiumok...
ÉS!!!! SENKI NE ÉRTSEN FÉLRE!!! én csodálom azt, aki tud szoptatni, a testvéremet, az unokatesómat, akik képesek arra, hogy a testükből táplálják a gyermeküket, akár 1, 1.5 éven át. szerintem ennél nincs nagyobb dolog, nekem sajnos nem ment, csak 3 hétig. és heti 4500 ft-ot költöttem tápszerre míg nem lett 6 hónapos a babám, mert a legjobbat akartam adni neki tápszerből, és talán sikerült is. (itt aztán nincs receptre tápszer, és nem is beszélnek arról, h kaphatsz anyatejet is)
ma már ezek a készítményen tényleg nem rosszak, hidd el, nagyon odafigyelnek, hogy mit adnak a babáknak. én tényleg sokkal! nyugodtabban alszom így, h tápszert eszik, mintha nem bevizsgált anyatejet adnék neki.
de többet én sem fogok erről írni, és nem akarok(tam) veszekedni, csakhát én így látom ezt a dolgot...
de mi az a BÁDOG téma???
AKI ÍRTA, LEGYSZI MONDJA MEG, MERT 1 NAPJA NEM HAGY NYUGODNI AZ A MONDAT:))) köszi
A 20.11esnek irom hogy nem kellene igy felhuzza magat.
Kar a gozert es a folosleges titulalasokert. Nem tesz jot maganak vele. Mert csak jokat nevetnek egyesek ezen az eszement tap/noitej vitan ami itt keletkezett.
Azt nem tudhatja senki, hogy ki pontosan hanyszor irt.
Remelem a kerdezo el tudta donteni a valaszokbol mi a jo neki es a babajanak foleg.
Jo babazast mindenkinek!
Tudtommal most is csomagolnak tapszert badogba. Pl. Nan a Nestletol. Es abban feltuningolt, atdolgozott tehentej van.
Ennyi.
Puszi mindenkinek. (Fuggetlenul hogy szoptat vagy cumisuvegbol eteti a babajat.)
bádogba csomagolják. értem...:)))
akkor nincs több kérdésem:))
köszi, h válaszoltál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!