Van, aki együtt alszik/aludt babájával?
Kezdettől fogva külön ágyban, külön szobában alszik kisfiam. És hogy miért? Több oka is van:
- 140-es ágyunk van, párom horkol, én beszélek és verekszem, sokszor még egymást is zavarjuk, nemhogy magunk közé vettük volna őt
- annyira pici a hálószobánk, hogy az ágy mellé már nem fér be semmi más a szobába, tehát ez is ki volt lőve, hogy velünk egy szobában aludjon
- nem akartam olyanra rászoktatni, amiről később talán nehéz lett volna leszoktatni
- volt légzésfigyelőnk
- kezdettől fogva csak 1x ébredt éjszaka enni, azt is nem egész 6 hetes koráig, onnantól végigalussza az éjszakákat.
Egyszóval jobb neki így, sokkal nyugodtabban alszik, na meg mi is.
Én már a legelején kijelentettem,hogy bizony a kiságyban fog aludni a kicsidrágám. Na ez szépen meg is dőlt:):):)
Most négy hónapos, délelőtt a kiságyban alszik, délutáni alvás séta közben vna, így babakocsi. Este a kiságyba rakom le, de msotanában 3szor kel szopizni, és a harmadik szopi után, ami kb hajnal 5 körül van, akkor már ott hagyom magunk között. Szeretem amikor ott alszik, ott szuszog, és imádok arra kelni, hogy a kicsi kacsójával, cibálja a pólómat, vagy esetleg simizi az arcomat. De hozzáteszem nem szeretném, ha egész éjszaka ott aludna. Jobb neki is a kiságyban:)
21 hós koráig. nem én akartam így, természetesen vettünk neki kiságyat, mileőtt megszületett. nos, nagyon gyakran ébredt és csak cicivel aludt vissza. ezt én nembírtam volna fizikailag, hogy ide oda rohangálni az ő szobája meg a sajátom közt, mindig felébredni teljesen, majd megvárni míg visszaalszik, berakni, közben 1 perc múlva újra felébred.....ugye nappal is helyt kell állnia valakinek, és az a valaki én voltam, nulla segtséggel. szóval ezért aludtam együtt vele, 21 hónapos koráig. akkorra kijöttek a fogai, és magától abbahagyta az éjszakai keléseket. onnantól meg nem alszom vele.
szerintem ez az előnye, hogy éjjel valamenynire tudsz pihenni így, ha sokat kel a babád, nem kell felkelni, csak adsz neki cicit és slussz, szinte félálomban, és ha nemis alszol vissza, legalább fekszel. hátránya, hogy elég kéneylmetlen, az elején azért kell botként feküdni, nehogy agyonnyomd, aztán ahogy egyre nagyobb lesz, egyre jobban összeszorul a te alvási felületed. :) vaamint, ha a szülő a saját ágyában aészik együtt, akkor nehéz onnan kiszoktatni. én az ő szobájában aludtam vele egy oldalt támlás kanapén, így amikor eljött végre az idő, hogy átauldta az éjjelt, akkor nem kellett sehova szoktatni, az volt az ő ágya és slussz, még a mai napig is az.
de ha nem igényli a baba, vagyis, jól elalszik egyedül, és nem ébred éjjel, vagy csak 1-2x és riktán, akkor nem látom okát az együttalvásnak. van ilyen és olyan baba. ahhoz kell igazodnia a szülőnek.
egy szobában alszunk külön ágyban.
férjem húga 2 hónapos korában meghalt. vettünk légzésfigyelőt és úgye csak a kiságyban tudjuk használni. első perctől ez volt, mikor elaludt, beraktam. volt egy idő, kb.2 hét mikor lázadt ellene, amint betettem sírt, nem aludt, stb. nehéz volt de kitartottam, 2 hét nem alvás után kis angyal lett, most 16 hónapos, fél éve egyedül alszik el a kiságyban, kifejezetten szereti, ha elfárad mutatja, hogy tegyem be :)
csak ott érzem biztonságban, így nyugodtan alszom éjjel is :)
13:30
a férjed huga amiatt halt meg,hogy külön szobába aludt, vagy mert a szüleivel egy ágyban??ezt nem igazán értettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!