Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy baba mindig szereti az...

Egy baba mindig szereti az anyukáját? Akkor is, ha már nap végére elfárad, és együtt sír a babájával? És, ha az anyuka próbálja nem mutatni, de a baba akkor is érzi, hogy feszült. Akkor is szeretni fogja?

Figyelt kérdés
2010. szept. 7. 13:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg akkor is szeretik egymast, ha kamaszkorban veszekszenek. Termeszetes a feszultsegerzet es a faradtsag, hiszen az anyukanak is es a babanak is vannak sajat szuksegletei, ami nem mindig egyeztetheto ossze, de a szeretetuk egymas irant mindig feltetlen.
2010. szept. 7. 13:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Jó esetben az anyuka a fix és biztos pont a baba életében, tehát szereti.

Nekem egyik nap volt olyan lelkifurim, valami hülyeséget csinált a lányom, és rászóltam kicsit hangosabban, hogy nem szabad, és erre megijedt, és elkezdett sírni, és odajött és hozzámbújt, és mondta, hogy szeje (szeretlek-et jelent nála). Szóval még a kiabálásom után is szeret engem :) próbálok visszavenni, és nem kiabálni, hanem csendben rászólni, ha rosszat tesz :) különben hogy legyek hatásos szigorú és következetes anyuka, ha utána elolvadok, mert szerelmet vall nekem?? :)

2010. szept. 7. 13:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyerek mindig szereti az édesanyját, feltétel nélkül!

Gondolj azokra a gyerekere, akiket pl vernek a szülei, s azok a gyerekek sosem mondanak rosszat a szülőkről, még ők is szeretik a szüleiket!

A baba mindent megérez, a boldogságot, és a feszültséget is egyaránt! Ezek a gyermekek még annyira ártatlanok és olyan őszinték!

2010. szept. 7. 13:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyerek nagyon elnéző az anyjával szemben, inkább aggódik érte, mint utálja. Szeretne neki segíteni. Amire te gondolsz inkább 14 év felett alakulhat ki, ha a szülő sokat kínozta a gyerekét korábban és igazságtalanul bánt vele, nem állt ki mellette sohasem.

Egy csecsemő még nem ébredt öntudatra, benne az anya "gyengesége" csak szorongást vált ki, ha kivált egyáltalán bármit.

Nagyon sokszor és hatalmas bűnöket kell elkövetni, hogy egy gyerek ne tudja már szeretni az anyját.

2010. szept. 7. 13:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

az én anyukám alkoholista volt, 10 éves koromtól pokol volt az élet a tesómnak meg nekem. ha a nagyim nem lett volna, nem tudom, mi lett volna velünk. a kevés pénzt ami volt inkább elitta, elcigizte, volt hogy napokig nem ettünk egy falatot sem. aztán amikor nagyobb lettem, és dolgoztam , mindig pénzért pumpolt. "kölcsön" kért, de sosem adta vissza, vagy nagyon ritkán. semmi segítséget nem kaptam tőle soha. ugyanakkor nagyon okos, művelt nő volt, nagyrészt neki köszönhtemea humán műveltságem nagy részért, de azt biztsan, hogy érdekelnek ezek a dolgok, otthon rahdeli sok könyv volt, és nagyon jókat lehetett vele nevetni, jó pillanataiban. amúgy szörnyű gyerekkora volt, ez az ami menti, meg hogy apukám nagyon csúnyán kitolt vele.....agyvérzésben halt meg, amikor 32 hetes terhes voltam. előtte 1 hétig folyamatosan ivott, egy nagy szerelmi csalódás miatt. nagyon nagyon nagyon fájt a halála, pedig sajnos azt lehet mondani, hogy egy problémával kevesebb! ez csúnya, de igaz ! szerettem, akkor is, amikor épp üvöltözünk egymással, és úgy éreztem, jobb lenne, ha megdöglene, és ezt meg is mondtam neki! (kamaszkoromban). aztán jobb lett a viszonyunk, de ő ugyanúgy ivott.....de akkor már nem laktam otthon.

szóval: igen, igen! nyugodj meg, ezért nem fog kevésbé szeretni. az más kérds, hogy mennyire lesz kiegyensúlyozott, ha hosszú távon ezt látja maga körül.

2010. szept. 7. 13:27
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válszokat,tanulságos volt, és külöm köszönöm,hogy egyikőtök sem azzal kezdte, hogy "egy anyuka ne legyen türelmetlen,szegény baba nem tehet semmiről...stb", hisz' ezeket mindenki tudja. Nekem csak lelkiismeret-furdalásom van,amiér nem tudok mindig az a mosolygós, mesélős,gügyögő anyuka lenni, és hátha megutál a babám(8hetes),mikor kiborulok.

Köszönöm még1x a segítséget!

2010. szept. 7. 13:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk Apa mostanában sajna (muka miatt) Nagyon ritkán tud hazajönni!És mikor hív akkor néha rámjöna sírás,meg hát feszült is vagyok...De mikor sírok,akkor a 9 hónapos lányom mindig odamászik és néz és mosolyog....Addig amíg vissza nem mosolygok!És minidg megvárja hogy abbahagyjam a sírást csak utána megy tovább játszani!olyan édes!Mondjuk ha rossz kedvem van vayg előtte sírok,mindig elmondom neki hogy anya most ezért meg azért szomorú!

De a gyermeked akkor is szeret! :)

2010. szept. 7. 13:35
 8/9 anonim ***** válasza:
A gyermeked feltétel nélkül szeret mindig, sőt ez igazából sokkal több ennél. A baba egy jó darabig a tested része és később is sokáig úgy tudja, hogy ti egy ember vagytok. Ennél szorosabb kötelék a világon nincsen! Viszont azért mégse idegeskedj annyit, mert neked sem használ. Este ha nagyon ki vagy már merülve, vedd fel a picit, hogy hallja a szívdobogásodat, tegyél be valami andalító zenét és táncoljatok egy nagyot. Engem ez mindig megnyugtatott. :-)
2010. szept. 7. 13:39
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!egyre pocsékabbul érzem magam (na, nem a válszaitok miatt!!)csak mert a kérdést akkor írtam, mikor nagyon sokáig sírt és nem tudtam sehogy sem megnyugtatni, már szinte dühös voltam, hogy mért nem mondja meg, mi a baja?!(tiszta idióta vagyok..)Aztán elaludt, én írtam a kérdést, Ti válaszoltatok, most meg annyira szarul érzem magam, úgy hiányzik, és jó lenne, ha meg tudna bocsájtani...
2010. szept. 7. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!