Igaz, hogy az a baba aki az anyukájával alszik együtt (egy ágyban), az hamarabb átaludja az éjszakát?
A mi esetünkben igaz.
6 hetes koráig bírtam, aztán amikor már annyira hullafáradt voltam, hogy én is bealudtam az egyik éjszakai etetésnél, és reggelig aludtunk, akkor megváltoztattam a véleményem.
Nagyon hasfájós volt, sehogy nem volt jó neki, semmi nem használt. Alig aludtunk éjszakánként, 2-3 óránként kelt. Az első együtt alvós éjszaka után magam mellé vettem, és azóta ki tudom pihenni magam, így max 2x kelt. Ezután már többször is átaludta az éjszakát.
Már csak egyszer kel fel enni (ha kel), de csak odafordul, és kész is.(5,5 hónapos)
Érdekes, de nálunk nappal egyedül alszik. Most már elfordul tőlem, és inkább az ágyikójában van többet. Lassan megint ott fog aludni.
A fiam 3 hetes volt, amikor a saját szobájába, a saját ágyába tettük (légzésfigyelővel) és azóta sem bántam meg a döntést. Már akkor éjjel is jobban aludtunk, én inkább átjártam amíg evett éjszaka, de egy légtérben egyikünk sem tudott igazán pihenni.
Nyilván az is más, amikor hétvégén kicsit korábban kel, áthozzuk hozzánk, és még összebújva szunyókálunk hármasban apával, vagy délután együtt alszunk a nagyágyon.
Most 13 hónapos, már ő szabályozza, mikor van mellettünk, és mikor szeretné egyedül felfedezni a világot. Délután és este is egyedül alszik el, ha éjjel a foga, vagy nátha vagy bármi miatt felébred átmegyek, kicsit ringatom, átölelem, megnyugszik és visszarakom az ágyába.
Sírni soha nem hagytuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!