Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezelitek a hisztit?

Hogyan kezelitek a hisztit?

Figyelt kérdés

1 éves lányom, már nagyon feszegeti a határaimat.Álmos és ilyenkor dobálja magat, csapkod, rugdos, harap....

Próbáltam elaltatni, de nem ment.Betettem az ágyába, de nem alszik el.

Már nagyon kivagyok!!Nem tudok mit tenni mint sirni :(

Már ott jártam, hogy kimegyek rágyujtani, pedig már 2 éve nem dohányzom :(

kikészít idegileg

2011. febr. 13. 17:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha én már nem bírom átveszi az apukája.
2011. febr. 13. 17:37
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem túl jó ötlet, de hagyd őt, majd álomba sírja magát. Ebből azonban ne legyen rendszer!
2011. febr. 13. 17:40
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem tom kell e még iylen korú gyerek mellé babaőr, vagy bármi más, de ha végképp nem hagy téged aludni, akkor ajánlom a munkavédelmi füldugót (3M) !

- 35 decibel csökkentés, és nem is érzed, hogy lenne valami a füledben, akár atomot is robbanthatnak melletted!

Kb 60 forint darabja, elvileg egyszer használatos, de ha lemosod akár egy hétig is kitart!

2011. febr. 13. 17:40
 4/13 anonim ***** válasza:

Amúgy ha magad mellé veszed akkor sem marad nyugton?

Nem az a baja, hogy veled akar aludni?

2011. febr. 13. 17:42
 5/13 anonim ***** válasza:

Az általános hisztit általában teljes közönnyel kezelem. Fetreng a földön, visít, átlépek rajta és ott hagyom. Előbb-utóbb feladja.

Az alvás körüli mizéria... ha tetszik, ha nem, aludni kell! Berakom az ágyba és onnan addig nem jön ki, míg nem alszik egy kicsit. Én leülök szembe a kanapéra, ő dobálja magát, rá sem nézek, csak bámulok ki az ablakon, de ha megpróbál kijönni, visszarakom, lefektetem, ha felül.... előbb-utóbb elalszik. Ja... én azzal szoktam "fenyegetni", hogy ha nem alszik el úgy, hogy ott ülök a szobájában, akkor kimegyek és alhat egyedül.... ilyenkor általában inkább elalszik.

Igaz az enyém már 20 hónapos, gondolom nálatok még rácsos ágy van. Hányszor alszik még? Nem lehet, hogy már csak egyszer kéne neki? Kifáradna ebédig, aztán megtömni a pocakot és két perc alatt beájulna.

2011. febr. 13. 17:56
 6/13 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy aludni nem akar...se éjjel se nappal.

Minden érdekesebb az alvásnal....

Van amikor egész nap nem alszik 1 percet sem....és ez nem ritka :S (heti 2-4 alkalommal)este már elviselhetetlen a hisztije...álmos, de nem akar aludni.Látom mikor álmosodik el és ha kkor azonnal el kezdem altatni akkor sem tudom elaltatni ill nem alszik el egyedül.

Voltunk ma is sétálni, de inkább nézelődött alvás helyett.

2011. febr. 13. 18:11
 7/13 anonim ***** válasza:

Ne hagyd annyiba mert ha rögzül benne ez a nemalvás akkor lesz egy jó kis kialvatlan alvászavaros babád!Vmelyik nap olvastam egy magazinba,hogy a gyerekeknél a hiszti alapja a fáradság,a kialvatlanság!Tedd le aludni,közöld vele higgadtan de határozottan,hogy most pedig alvás,puszi majd kijössz a szobájából!ha sír vissza mész megint puszi,betakar,simi és kijösz,majd ha megint sír megint bemész!Ezt csináld addig amíg el nem alszik!Hidd el egy idő után rájön,hogy nincs kecmec aludni kell!Gondolom már egy párszor volt olyan,hogy hisztizett és te kivetted és akkor játszhatott tovább alvás nélkül,és ő úgy gondolja ezt mindíg megteheti!Őnekik ebben a korban annyi mindent kell felfedezni,csinálni stb,hogy nem akarnak aludni bármennyire is fáradtak!De legyél kemény és határozott!Ha érzi rajtad a bizonytalanságot akkor azért is csinálni fogja a hisztit és a nem alvást!

Kitartás!

2011. febr. 13. 20:40
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó válaszoló.Ezt csinálom már hetek, hónapok óta :(

Beszéltem a védőnővel aki a háziorvost javasolta..a hazisoki szerint ha nem változik akkor egy ideig kapni fog egy nyugtató hatású gyógyszert....

Már kérdeztem itt egyszer, hogy ihatne-e gyógyteát, de azt javasolták, hogy ne :(

Az orvos szerint az idegrendszeri fejlődésének árthat ha sokáig nem alszik nappal.Már teljesen kivagyok!!Lehet nekem kellene inkább a nyugtató nem neki :(

2011. febr. 13. 21:02
 9/13 anonim ***** válasza:

1 évesen szerintem nyugodtan ihat gyógyteát. Csak ne mértéktelenül. Éppen ma olvastam, hogy a citromfű nyugtató hatású és éppen az alvásproblémákkal küzdő gyerekeknek ajánlott. Próbáld ki! Egyébként a 20.40-es szerintem nagyon jól leírta, én is így csináltam amikor egy időben nem akart aludni a lányom. Nálunk bevált és szintén 1 éves.

Kitartás és sok sikert.

2011. febr. 13. 22:08
 10/13 anonim ***** válasza:
Mintha az én fiamat írtad volna le, mondjuk ő nem harp, meg ilyesmi...akkor elviszem dokihoz én is, mert pont attól féltem én is, hogy nem fejlődik az idegrendszere. Pont itt írtam le kb. 10 perce.
2011. febr. 13. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!