Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezelitek a hisztit?...

Hogyan kezelitek a hisztit? Ez hiszti?

Figyelt kérdés
11 hónapos a fiam ,ha megkaparint valamit amit nem szabad és elveszem tőle ,iszonyatos sírásba kezd ! Ha leteszem akkor is bömböl néha ! Hogyan kezeljem ???
2010. aug. 14. 18:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Vedd el tőle,amit nem szabad és hagyd bömbölni! Vidd be az ágyába-szobájába,de ne engedj a hisztijének!
2010. aug. 14. 18:36
 2/4 anonim válasza:
100%

Ez nem hiszti, hanem egy ilyen korú gyerek természetes reakciója.

És bizony nincs más megoldás, szivtelennek kell lenni.

Hagyni kell bömbölni, ameddig rá nem jön, hogy nem ér el vele semmit.

Akkor is igy van, ha a szived megszakad közben, és akkor is, ha furcsán néznek rád a körülötted lévő emberek.

2010. aug. 14. 18:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam most 12,5 hónapos. Kb. 10 hónaposan kezdte el ezt csinálni. Már az elejétől következetes voltam (van akik szerint inkább kegyetlen) Egy példa: a gyerekem csapkodta a tv képernyőt, rászóltam 2-3x nem ért neki a szó, odamentem felvettem és betettem a kiságyba, neki állt ordítani, elmondtam szép nyugodt hangon, hogy amíg ordít addig itt fog maradni egyes egyedül és kimentem a szobából. Volt, hogy negyed óráig ott ordított magában én meg a másik szobában sírtam. De lett eredménye. Most már tudja, hogy ha rászólok 2-3x és nem fogad szót meg befelé a kiságyba. Néha előfordul még, hogy nem veszi időben a lapot akkor beteszem és ott hagyom, általában 5 perc nem telik bele és elhallgat.

A lényeg, hogy akármi van, ha a gyerek a földhöz veri magát te akkor is a legnagyobb nyugodtságban mond el neki hogy mi lesz a következménye ha nem hagyja ezt abba. Aztán tartsd is be a szavad. Nem szabad beadni neki a derekad, ha egyszer engedsz neki mindig engedned kell mert kiköveteli majd!!

2010. aug. 14. 19:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Az előző válaszolóknak(főleg közvetlenül előttem)igaza van,itt csak a szigor segít,hiába sírt nálunk is a gyerkőc,mi nem engedtünk.Elmagyaráztam neki,hogy ne hisztizzen,mert csúnya dolog,meg azt is,hogy ami miatt hisztizik,azt miért nem szabad csinálni.Sokan hüylének néztek,hogy egy 10hónapos gyereknek ilyeneket magyarázok,de tutira megértette,mert lejjebb vett,és most már 2 éves lesz és minimálisak a kirohanásai.Hatásos.
2010. aug. 14. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!