Hogyan kezelitek a hisztit? Ez hiszti?
Ez nem hiszti, hanem egy ilyen korú gyerek természetes reakciója.
És bizony nincs más megoldás, szivtelennek kell lenni.
Hagyni kell bömbölni, ameddig rá nem jön, hogy nem ér el vele semmit.
Akkor is igy van, ha a szived megszakad közben, és akkor is, ha furcsán néznek rád a körülötted lévő emberek.
Az én kisfiam most 12,5 hónapos. Kb. 10 hónaposan kezdte el ezt csinálni. Már az elejétől következetes voltam (van akik szerint inkább kegyetlen) Egy példa: a gyerekem csapkodta a tv képernyőt, rászóltam 2-3x nem ért neki a szó, odamentem felvettem és betettem a kiságyba, neki állt ordítani, elmondtam szép nyugodt hangon, hogy amíg ordít addig itt fog maradni egyes egyedül és kimentem a szobából. Volt, hogy negyed óráig ott ordított magában én meg a másik szobában sírtam. De lett eredménye. Most már tudja, hogy ha rászólok 2-3x és nem fogad szót meg befelé a kiságyba. Néha előfordul még, hogy nem veszi időben a lapot akkor beteszem és ott hagyom, általában 5 perc nem telik bele és elhallgat.
A lényeg, hogy akármi van, ha a gyerek a földhöz veri magát te akkor is a legnagyobb nyugodtságban mond el neki hogy mi lesz a következménye ha nem hagyja ezt abba. Aztán tartsd is be a szavad. Nem szabad beadni neki a derekad, ha egyszer engedsz neki mindig engedned kell mert kiköveteli majd!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!