Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezelitek a hisztit?...

Hogyan kezelitek a hisztit? Mikortól hiszti a hiszti?

Figyelt kérdés
9 hónapos a kislányom, első baba, nagyszülőknek első unoka, a család szeme fénye, ezért el is van kényeztetve. Mikor még a pocakban volt azt mondtam biztos nem lesz elkényeztetve, de hát nem úgy alakult. Ránk néz és el lehet tőle olvadni. De ezzel a legtöbb szülő így van. Ezért nem is tudom, hogyan neveljem, úgy érzem csődöt mondtam. A férjem egész nap dolgozik én vagyok itthon a kis manónkkal. Nagyon akaratos kis csöppség, ha valami nem tetszik neki, vagy valamit nem adok oda azonnal egyből elkezd sírni, hullanak a könnyei, ha hagyom sírni akkor nem hagyja abba levegőt is alig kap annyira bömböl. Ha nem akar öltözni vagy elveszek tőle valamit akkor teljesen egész testét megveszíti. Kiabálni nem akarok rá, vagy megverni mert az nem megoldás, én sem kaptam ki soha a szüleimtől és soha nem kiabáltak rám. De anyukám szerint nem is voltam ilyen kis akaratos mint a kislányom. Attól félek ha nem teszek semmit ráhagyom akkor később még rosszabb lesz. Mit tegyek?
2010. máj. 8. 10:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Off! Dettó! A kor is stimmel! Várom a válaszokat!
2010. máj. 8. 10:57
 2/8 anonim ***** válasza:
58%
Szia! Figyelem elterelése. Nekem egyedül ez működik, amúgy meg nem veszek el tőle semmit, csak amit tényleg muszáj. Tulképp a dolgok nagy része nem igazán baj. Az sem feltétlen, ha nem akar öltözni, pl. felültetem, mert az most nagyon izgi, adok neki babát, bekapcsolom a babazenét. A cipőt már a kocsiban adom rá, mert ott nyugis. Trükközök, nem tudok mást... Ha nagyon nem tetszik pl. mikor elveszem a tápszeres üveget, de nem szeretném, ha azt rágná fél óráig, gyorsan elkezdek vele játszani, énekelni. Ő még csak 8 és fél hónapos lesz, de talán nincs óriási különbség.
2010. máj. 8. 11:05
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
egyelek meg! 9 hónaposan el ne kezd nevelni még! Nyugodtan add oda neki, pelenkázás közben is adj tárgyakat neki, hadd kösse le a figyelmét.Ez még nem igazi hiszti. Az enyém fiú, 11 hónapos, és úgy pelenkázom, hogy popsikrémezés után "kötelező" odaadni neki a krémet vizsgálat céljából, mert különben nem engedi magát bepelenkázni. De ettől még nem hisztis, csak nagyon nagyon érdekli és meg akarja fogni.Bömbölni semmiképpen ne hagyd, még picike a neveléshez!! Ha sírni hagyod pont ellentétes hatást váltasz ki, vagyis "hiába sírok, anyu rám se hederít" és még jobban fog bömbölni + a neked szavazott feltétlen bizalom is inogni kezd lassan.
2010. máj. 8. 11:07
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Nekem még csak 7hós a manóm, de akaratból és hangerőből nincs hiány itt sem. Ami eddig működött: éneklős figyelemelterelés. pl utálja a body-t felvenni, ekkor a bújbúj zöldágat éneklem neki, és vigyorog visítás helyett. Ha házimunkát végzek, és nem tudok vele foglalkozni, de elkezd cirkuszolni, a pumukli dalát kezdem (haló haló nagy baj van kérem riadó, haló haló nyüfi egy kismanó), és kibírja, pár percig, amíg befejezem a mosogatást. stb. Általában bejön, hogyha nem veszem fel a hisztit, hanem vidáman nyomom a "szórakoztatóipart". Persze néha nekem is van rossz napom...akkor küszködünk.
2010. máj. 8. 11:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Anno nekem is az éneklés jött be és a figyelemelterelés. és igen, sokszor odalent öltöztettem, mert voltak érdekes dolgok amik elvonták a figyelmét és nem vette észre, hogy ráadom a pulcsit. Pl. kalapot csak lent lehet rátenni... :)))
2010. máj. 8. 11:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor megpróbálkozom a figyelemeltereléssel, minden jót:)
2010. máj. 8. 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:
18 hósom is csinálja még, ha épp olyanja van:)) nem bàntom, eszemben sincs, tök felesleges, nem hiszem hogy a megfélemlítés hosszú távon ne lenne káros. Viszont van, hogy lefogom, és visítva öltözik, mert bármit adok eldobja, felül a pelusozón vagy elforog, mert most ő nem akar öltözni és punktum. De anya az én vagyok és akkor erőszakkal, de felöltöztetem:) egyenlőre még mi parancsunk...vagy mégsem???sokszor nehèz eldönteni, ki az úr a házban...
2010. máj. 8. 15:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Tényleg csak a figyelemelterelés működik, plusz én ilyenkor borzasztó nyugodt hangon, kedvesen, halkan beszélek hozzá. Tök nehéz, mert közben én is legszívesebben "földhöz verném magam":) és hisztiznék az idegtől, dehát mégiscsak én vagyok a felnőtt..:)
2010. máj. 8. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!