Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezelitek a 10 hónapos...

Hogyan kezelitek a 10 hónapos babátoknál a hisztit? Megütni nem tudnám, de néha rá lehet csapni a kezére, vagy a szájára? Persze nem durván, csak hogy tudja, nem szabad így viselkedni.

Figyelt kérdés

Iszonyú, amit leművel néha, földhöz veri magát, karmol, rúg, belemar az arcomba, ha meg akarom vigasztalni, mindkét kezével tol el magától, és nagyon sokat hisztizik, mintha sikítana.

Sokszor rágódunk a párommal, hogy mit tudtunk ennyire elrontani, nem hiszem, hogy ennyire lehet rossz egy ilyen korú baba természete. Pedig nem kapattuk el, viszonylag hamar megtanult egyedül aludni, hiszti nélkül. Viszont az utóbbi pár hétben, mintha kifordult volna magából. Az egész napunk küzdelem vele, estére teljesen kikészülünk.

2011. márc. 12. 18:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ilyen rossz a helyzet. Lehet-e megcsapni kezét, száját? Hááááát, mindent lehet, kérdés csak az, hogy hiszel-e a durvaság nevelő erejében. Én nem.
2011. márc. 12. 18:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is az az elvem, hogy ütve legfeljebb idomítani lehet, nevelni nem. Csak kérdés, hogy mivel fékezhetem meg ezeket a hisztijeleneteket...
2011. márc. 12. 18:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen ne vegyétek figyelembe,ha hisztizik. Ha karmol és üt,akkor ráüthetsz a kezére, de legjobb,ha ilyenkor beteszed a szobájába vagy az ágyába. Akárhogy hisztizik,ne vedd észre.

Ha látja,hogy nem ér el vele semmit,néhány nap múlva abbahagyja.

2011. márc. 12. 18:45
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Ha hisztizik, felkapod, bele a rácsos ágyba, gondolom, van olyanja, onnan ki se tud mászni, otthagyod és kész. Úgy értem, hogy benne hagyod, hisztizzen ott, te maradhatsz a szobában, behozod az újságot, könyvet, pucolnivaló zöldséget,egyebet. Vagy elkezdesz pakolászni a szobájában, lehet ez kamumunka is, előveszed a ruháit, összehajtogatod megint, átrendezed a szekrényt, bármi. Ő meg hisztizzen magának, majd lehiggad. Ezeket a kamufeladatokat azért írtam, mert 10 hónaposat azért nem hagynék az ágyában egyedül, ha hisztizik, akkor dühös, a düh meg megnöveli az ember erejét, soha nem lehet tudni:) Ha vagdosni akarja magát, vagdossa a matrachoz, mégse padló...Ha nem akarod, hogy azt lássa, hogy nem foglalkozol vele, akkor ülj le az ágya elé és beszélj neki, énekelj, ilyesmi.

Ezek akkor működnek, ha rácsos ágya van.

Lehet, hogy járókával is megoldható ez, onnan se tudja talán magát kiszabadítani.

2011. márc. 12. 18:58
 5/9 anonim ***** válasza:
54%
Egy kis kézre csapás nem durvaság egyébként. Ha nem rendszeres, akkor az bizony nevelési eszköz. Feltéve, hogy azzal a céllal történik, hogy abbahagyjon/ne csináljon valamit. Más eset, de ha erővel fel akarna mászni a szekrényre, a főzőlapra, ergó balesetveszélyes a dolog, akkor rohadtul nem gondolkodnék azon, hogy durvaság, erőszak, olyan erős hanglejtéssel kísért kézrecsapást kapna, hogy csak. Ha ezzel félelmet táplálok bele, akkor csak féljen! Féljen a veszélyes tűzhelytől!
2011. márc. 12. 19:02
 6/9 anonim ***** válasza:
32%
Rácsapni SOHA
2011. márc. 12. 19:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
szájon egy pici babát soha nem ütnék, se kicsit, se nagyon! Viszont a kezére bizony rácsapok, ha a konektort piszkálja (van benne védő, de akkor se nyúljon bele!) vagy a vitrinüveget csapkodja. Képes lenne kiütni az üveget, olyan ereje van. Inkább a kezére csapok, mint megvágja magát az üveggel. De egy sima hisztiért nem ütném meg! Otthagyom, nem leszek a közönsége. 17 hónapos, néha bepróbálkozik séta közben is a hisztivel, olyankor is odébbállok, megvárom, míg befejezi, aztán megyünk tovább.
2011. márc. 12. 20:12
 8/9 anonim ***** válasza:
55%
Nekem is 10hónapos kisfiam van és nálunk is van sikítgatás meg hiszti ha épp nem az van amit ő akar pl.: rángatja a függönyt Én ezt úgy oldottam meg hogy rászoltam nem szabad többször, persze nem érti hogy mit akarok tőle ezért felhajtottam a függönyt ne érje el. Nem tetszett neki de majd megérti ha párszor megcsinálja és én elhárítom. Ha megütöd nem tudja miért kapta,nem tudja hogy mit szabad és mit nem 10 hónapos még nem. Ő csak fel akarja fedezni a világot és mindennel megakar ismerkedni.
2011. márc. 12. 20:57
 9/9 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem egy 10 hónapos nagyon jól tudja, mi a "nem szabad" Nekem a fiam rendszeresen azzal szórakozik, hogy lepakolja a dvdket, rászólok, és kiröhög, majd úgy dobálja a tokokat, hogy csak na! Én legalább 3zor mondom neki, "nem szabad", ha nem hagyja abba, felkapom és arrébb teszem. A kezére csaptam már, amikor állandóan a konnektorban akart turkálni, de a szájára sose ütnék. 11 hónapos a fiam.
2011. márc. 13. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!