1 év körüli babátoknál hogy kezelitek a hisztit?
Az én lányom már 9 hónaposan tudott hisztizni. Általában akkor csinálja, ha ki akar jönni a járókából. (Pedig nincs benne többet pár percnél) Kapaszkodik a járóka szélébe és még a lábacskájával is toppant egyet-egyet. Elég vicces egy méregzsák pöttömke. :-)
Nyugodt hangon beszélek hozzá, elmondom neki, hogy anyának dolga van és miért nem tudom kivenni őt. Olykor használ, van, hogy hiába teszek bármit, nem hagyja abba.
Kedves Kérdező, a te babád hogy hisztizik és miért?
Nekem 13.5 hónapos a kislányom,és nekem azt tanácsolta a doktornő az 1 éves vizsgálaton úgy,hogy én nem is kérdeztem,hogy ha elkezd hisztizni,akkor fogjuk magunkat,és hagyjuk ott ahol csinálja..
Mondta hogy ilyenkor kezdik kiengedni a kis karmaikat,ahogy ő fogalmazott,és kezdenek kis oroszlánok lenni..,vagy mi...:)
Az én kislányom igen is tud hisztizni! Hiába mondta itt valaki,hogy egy 1 éves még nem hisztizik... Akkor arra mit mond, ha pl nem csinálhatja azt amit szeretne,vagy nem úgy van,ahogy a kislányom szeretné,akkor fogja magát,és vagy elkezd nyafoni,sírni..,vagy 1 hete egy kicsit ha pl ül,akkor hasra fekszik...,és úgy csinál olyankor,mint akinek baromi nagy gondja van,és sír,hisztizik..Közben meg azt nézi,hogy én mit szólok hozzá.. Nem szoktam ránézni,de a szemem sarkából látom,hogy ezt csinálja...
Vagy pl a fürdőszobában nem nyithatott ki egy szekrényt,amiben olyan dolgok vannak,ami nem neki való,és úgy elkezdett sírni,hogy csak na... Ez pedíg hiszti....
Na megyek..,mert felkelt a csajszim...
Már hogy ne tudna egy egy éves hisztizni?? Az én lányom 2 hét múlva 1 éves, és rettentően tud hisztizni. 9 hónaposan kezdte, de akkor még nem volt vészes. De most egy 2 hete!! Kifeszíti magát, sikít, visít, csapkod, ha elveszek valamit vagy nem engedek Neki valamit amit nem lehet.
Hogy hogy kezelem? Hááát. Rászólok, otthagyom, elterelem mással a figyelmét, de legfőképp NEM ENGEDEK, amit nem lehet, azt nem lehet, még hiszti árán sem.
Nagyon fontos hogy maradj következetes. Szerintem.
Remélem hamar kinő majd belőle, mert jó erős hangja van. :)
Nos 2 eset áll fenn.
Otthon hisztizik...otthagyom és megmondom neki, hogy ha megnyugodott akkor jöjjön anya után. Ez gyakran előfordul :) Elég akaratos a kicsim
Utcán stb hisztizik...szorosan átölelem ne tudjon rúgni kapálózni hála égnek még nem harap és suttogok a fülébe. Majd felveszem, hogy ha nem hagyja abba, akkor megyünk haza. Kis nyekergés hüppögés és már kéreckedik le, hogy jó baba lesz.
15 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!