Aki cumira szoktatta a babáját, nem bánta meg?
Én nem bántam meg. Mi már a születésekor a kórházban is használtuk a cumit. Most 14 hónapos és csak elalváshoz használja, meg ha jön a foga, akkor többet cumizik napközben.
Hátrányát én eddig még nem tapasztaltam.
Szia!
Nem bántam meg én sem. Kisfiam imádta a cumiját, de nem kérte/kapta csak alváshoz és fogzáskor (akkor nagyon rágta, mást nem is kapott ha kínozta a foga, a cumi elég volt).
1 évesen már egyáltalán nem kereste napközben, csak az esti elalvásnál kérte. 16 hónaposan, amikor leszokott az esti szopiról, még kérte a cumit és úgy 2 hétre rá egyszerűen eltettük. Nem sírt utána, bár este emlegette, kb 3 napig, de ugyanúgy elaludt mint előtte.
Semmi gondunk nem volt ezzel, remélem a másodiknál se lesz (természetesen nem szeretném, ha 2 évesen még cumival játszana a homokozóban...). Az a tapasztalatom, hogy vannak dolgok amiket hagyni kell, alakulnak azok maguktól is. Nem kell mindenen aggódni, sokszor hamarabb/könnyebben megoldódnak mint azt gondolnánk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!