Mi a véleményetek arról, mikor egy szülő a gyermeke szájára adja a puszikat, nem pedig az arcára?
Az én kislányom addig mesterkedik, amíg szájra puszi nincs :) Apuka anyuka szájra kap, a rokon arcra. Ha nagyi (anyós) próbál szájra puszit adni neki elfordítja a fejét.
Tőlünk azt látta, hogy egymás szájára adunk puszit és ő is azt akarja a szüleitől. De inkább ő adja. Tetszik nem tetszik ez van.
19 hónapos a kicsim még változhat
Hát én senkit sem akarok megbántani, de én ezt kicsi koromban is furcsának találtam, mivel nálunk ez nem volt megszokott, mi soha nem "nyaltuk-faltuk" egymást se anyuval se apuval, nem "szerelmem"-eztek le, egyszerűen szerettek/nek, törődtek/nek velem. Nekem ez a normális, nincs igényem ilyen "szeretet-kifejezésre".
A kérdésedre válaszolva pedig én, minthogy már említettem, én ezt mindig furának találtam. Minek kell egy anyának megpuszilnia a száján a gyerekét. Rendben, az csak puszi, nem csók, de akkor is... lehet, hogy túl maradi vagyok, de én ilyet soha nem tennék a gyerekemmel. Én a férjemet csókolgassam, ő meg ha már eléri a megfelelő kort a szerelmét. Szerintem ez a természetes, ha puszi, ha csók.
Meg nekem az is fura, hogy sok fiatal tini csaj olyan képet rak fel magáról, hogy szájra adnak egymásnak puszit. A két lány.... Nekem ez undorító... most ez a trendi? Vagy mi? Hogy is van ez?
Bocsi, kicsit eltértem, de röviden: nem, én ezt nem találom normálisnak, én soha nem tennék ilyet a gyerekemmel, meg magammal sem :)
Anyumtól én is kaptam szájrapuszit tuti,meg báttyámtól,sőt a 4 éves hugom még azt ad nekem.És?
Nem ezért volt kiskoromban mindig herpeszem,hanem azért mert beteges voltam annó és már egy kis láztól kipattogtam,vagy mert az ovi-suli olyan baromi nagyon figyelt az evőeszközök higéniájára,hogy rendesen ha nem vittem saját kanalat-villát-kést akkor ott kész voltam mint a mateklecke.Ilyen miatt volt,hogy hónapig voltam herpeszes.
Nem szeretem, rossz nézni.
Mert oks, ha egy anya és a gyereke közt látom akkor is fura, de mindegy, náluk így szokás, DE:
a kicsi gyerek úgy is azt tanulja meg az egészből, hogy puszit szájra szokás adni és onnantól kezdve anyukától a herpeszes óvónéniig meg az influenzás unokatestvérig, mindenkinek szájra fog puszit adni....
Ostoba vagy, kedves ismeretlen. Nálunk szokás a szájrapuszi, igy volt kiskorukban, és igy is lesz egészen addig, amig őket, mármint a gyerekeket nem kezdi zavarni. Amig az én kicsim, addig szeretgetem, puszilgatom, ahol, és amig érem. Nem lesz ettől semmi baja, és én is tisztálkodom. Mellesleg rajtam, és az apján kivül senkinek nem ad szárjapuszit. Soha, nem is próbálkozott meg vele. A baciktól meg annyit, hogy egy arcpuszinál is kaphat el bármit, Sőt, egy kilncs megfogása után is, szóval bármitől lehet bármi baja. És ha 1 pohárból iszunk? Akkor mi van? Ugyanaz. Vagy ha megkóstolom az ételét, hogy elég meleg-e, vagy nem túl forró, akkor sem cserélem ki a kanalát. Szóval megkapja ugyanazt a bacilusokat, szóval erről ennyit. Mellesleg eszem ágában szincs ledugni a nyelvemet a gyermekem torkán.
Nálunk sosem volt divat a családban, és mióta van gyerekem azóta sem jött divatba. Nem ezt szoktuk meg, nem is nézzük jó szemmel. Én is azt mondom, hogy szájra puszit csak a páromnak adok.
Van egy ismerős pár akikkel összejártunk, ők viszont nem csak hogy puszit adnak a kislányuknak a szájára, de átdugják a nyelvüket konkrétan a gyerek szájába vagy fordítva, és nem ritkán a gyerek kinyalja a szájukból az összerágott ételt, vagy kinyalja a piát a szájukból!!! Ezen mélyen felháborodtam, és az összes közös ismerősünk, akik előtt ezt a mutatványt lejátszották! Erre már nem tudok mit mondani, vagyis amit tudnék, azt inkább nem írom le...
"átdugják a nyelvüket konkrétan a gyerek szájába vagy fordítva"
Sajnos rengeteg a beteges ember!!
Nagyon sok női pedofil is van, csak még ők támadnak,
hogy ez milyen természetes, ha már úgy is csücsörít a gyerek.
Ezeket mind le kellene csukni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!