Miért ad sok szülő rágcsálni valót, nasit a babának?
Sokszor olvasom itt, hogy kekszet, kölesgolyót, babapiskótát adnak a babának csak úgy rágcsálni.
Én azt nem értem, miért kell rászoktatni őket? Ha nem éhes, ne nassoljon, ha meg éhes, akkor meg kell etetni. Persze ez az én véleményem.
De nagyon kíváncsi vagyok, mi az oka, hogy ennyien szoktatják rá a babát az etetések közti nassra.
Nagyon-nagyon egyetértek veled Kérdező.
Nálunk a családban minden anyuka nagy nassoltatós volt, kövér is volt minden gyerek, mint a malac.
Köztük én is.
Akkora munka volt lefogyni, és megtanulni, hogy csak akkor eszünk, ha éhesek vagyunk, hogy csak, na!
Maximálisan igazad van.
én nyers gyümit szoktam adni nekik főtékezések között(3 és 1.5 évesek). De pl amikor játszózunk, hiba uzsiznak előtte és hiába érünk haza vacsira, muszáj vagyok valami szilárdabbat is levinni, mert annyit ugrálnak meg rohangálnak, hogy pótolni kell az energiát, úgyhogy ilyenkor meg szoktam kínálni őket egy kis zabpelyhes keksszel v egyéb saját sütésű cuccal (+ gyümölccsel). Ennek ellenére alig várják a vacsit, :-) de ha pl nem adnék nekik játék közben ,akkor leesne a vércukruk, és akkor borítékolható lenne a hiszti.
De egyébként nálunk nem divat a nassoltatás(szerencsére engem az anyukám így nevelt) de bizony nagyon komoly csatákat kellett vívnom anyósékkal emiatt :S
Az én lányom babakekszet kap vagy babapiskótát, esetleg kenyérhéját.Édesség, tejszelet, túrórudi, csoki kizárva, nagyon ellenük vagyok (bár a párom családja ezt nem kimondottan tartja tiszteletben, ha nem figyelnék, mindig csokival tömnék mondván:ismerjen meg új ízeket!)
Ez a vesszőparipám.
De ha egészséges dolgot kap, amit jó neki rágni és masszírozza az ínyét, akkor a darabos ételt is szívesebben eszi.
Hozzáteszem az én lányom pont fogzik, ergo állandóan rágcsálna:)
9,5 hónapos amúgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!