Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ad sok szülő rágcsálni...

Miért ad sok szülő rágcsálni valót, nasit a babának?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt, hogy kekszet, kölesgolyót, babapiskótát adnak a babának csak úgy rágcsálni.

Én azt nem értem, miért kell rászoktatni őket? Ha nem éhes, ne nassoljon, ha meg éhes, akkor meg kell etetni. Persze ez az én véleményem.

De nagyon kíváncsi vagyok, mi az oka, hogy ennyien szoktatják rá a babát az etetések közti nassra.

2011. okt. 17. 11:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért, hogy a technikát tanulja meg: hogy kell valamit szétrágni, hogy pépes legyen és lenyelhesd. Ehhez nem kell cukros keksz, lehet valamilyen gyümölcs is.
2011. okt. 20. 15:15
 12/17 A kérdező kommentje:
Meg a rágást a kevésbé pépes ételekkel is lehet gyakoroltatni szerintem. Pláne, hogy nekem a gyermekorvos mondta, hogy a rágás a babáknál is ösztönös dolog.
2011. okt. 20. 15:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért kemény ez a lepontozás..

11:44es vagyok. Tényleg botrányos dolog, hogy ellenzem a nassolást, de szoktam gyümölcsöt meg kenyérdarabot adni a kislányomnak! Fúj de milyen vagyok már!

Ja meg, hogy képzelem én, hogy ezeket rágja, mikor rághatja a félig pépeset is vagy a rágókáját..

Csak tudjátok nem hülye a gyerek és mikor látja, hogy az apja almát eszik, akkor ő is szeretne almát rágcsálni, mert utdja, hogy mi az. Ha meg a család eszik, ő is részt akar venni benne, hát olyan kenyeret adok neki, ami tudom, hogy miből van.

Belegondolva tényleg nagy bűn, hogy ezeket rágja (nem rendszeresen, úgyhogy nem nevezném nassolásnak)!

2011. okt. 20. 15:45
 14/17 anonim ***** válasza:
69%
Én aztán letojom... Jó, valahol idegesít, de nem minket minősít úgyse. Tégy te is így :)
2011. okt. 20. 15:48
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
15:45-ös, ne foglalkozz a lepontozókkal! Szerintem jól csinálod!:)) Így a kicsi a rendes ízekhez szokik hozzá, nem az agyon tartósított dolgokhoz.Én is bánom már, hogy nyáron viszonylag kevés gyümölcsöt adtam a lányomnak.Bár, ebben közrejátszott a gyerekdoki is, aki szerint a gyümölcs üres kalória, megemeli a vércukrát, elvan vele, de hízni nem fog tőle.De ez már más téma, nem is kezdenék bele.Az a lényeg, hogy ne irritáljon a lepontozás.Vannak, akiknek nagyon sok idejük van, és nagyon unatkoznak...
2011. okt. 20. 16:38
 16/17 A kérdező kommentje:
Így van, ne foglalkozz vele, ki hogyan értékelt. Én mindenkinek nyomtam a zöld kezet, hiszen mindenki a kérdésre válaszolt, így az hasznos. :)
2011. okt. 20. 19:11
 17/17 anonim ***** válasza:
67%

Köszi, kedvesek vagytok!:)

Nem a lepontozás a lényeg amúgy, hanem, hogy nem értem miért. Egy "nassolás-ellenes" kérdésre adtam egyetértő választ és erre lepontozódok.. lehet valamelyik bébipudingot gyártó cég beépített lepontozóinak áldozata lettem ;)

2011. okt. 20. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!