Miért ijednek meg azok az anyukák, akiknek az addig jól alvó babája egyszer csak fogja magát és felkel éjszaka 4x-5x?
Szia.
Kisfiam 7 hónapos múlt és nála is most van ez a "korszak".Azt nem mondanám,hogy megvagyok ijedve csak furcsáltam.furcsálom a dolgot:).Persze az első pár napban azt kerestem mi a baj pelus csere,talán a hasa fáj,a foga jön....stb.De aztán felhagytam ezzel mert rájöttem,hogy nem úgy sír mint mikor "baj" szokott lenni.Most kicsit mozgalmassabak az éjszakáink de majd elmulik.Igy viisszatekintve örülök annak 6 hónapnak amikor nagyon jól aludtunk éjjel:)
13:50-esnek! Én írtam, hogy 3 hetes korától fél évesig átaludta az éjszakát. És hát igencsak rosszul esik most ébredezni hozzá. Viszont soha egyetlen percig sem gondoltuk, hogy a mi érdemünk, hogy ilyen jól alszik!
Olyan kora csecsemőkorban ugye, két dologra vezetik vissza az ébredezést (amikről én hallottam): vagy éhes, vagy az idegrendszere nem elég fejlett ahhoz, hogy olyan hosszú időt végigaludjon. Ja, vagy fáj valamije, fázik stb., szóval fizikális okok. Na most a mi gyerekünk hat hónaposan sem volt éhes éjszaka. Nem fázott, nem fájt a hasa, nem volt szomjas, nem volt száraz a levegő, nem volt tele az orra, nem jött foga, nem a mozgása ébresztette fel - és még sorolhatnám, milyen lehetséges okokat zártunk ki szépen sorban. És aztán az örökké használható "nem fejlett még az idegrendszere hozzá" - is ki volt lőve, hiszen fél évig megmutatta nekünk, hogy tud ő aludni!
A probléma az volt, hogy pár napig éhes volt éjszaka (3 nap után jöttünk rá, hogy kevés lett a tejem), annyi viszont épp elég volt ahhoz, hogy valahogy hozzászokjon, hogy ő bizony felébred párszor éjszaka. Hát naná, hogy ki voltunk rajta akadva, hogy SEMMI oka felébredni, mégis.
Aztán pár héten belül jöttek az okok is sorban: fogak, mozgás, szeparációs szorongás stb. Most már majdnem mindig van rá oka, hogy ébredjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!