Miért ijednek meg azok az anyukák, akiknek az addig jól alvó babája egyszer csak fogja magát és felkel éjszaka 4x-5x?
Első babánál még nem tudják hogy normális-e és nem látják a fényt az alagút végén azt gondolják sokan hogy úristen ez már igy fog maradni...
mi is átestünk ezen hogy fogzás, mozgásfejlődési ugrás, betegség, pocakfájás miatti nem alvás.
egy normális férj mellett megoldható hogy szalámi van vacsorára v. hogy mirelitet enged ki az ember és főzés helyett lepihen az ember délután a babával.
szóval nem kell szuperanyunak lenni minden megoldható.
Igen nincs összehasonlitási alapjuk és más véleménye a saját gyerekéről ijesztően jobb/rosszabb mint a saját gyereke.
pl. a múltkor volt egy kismama aki hallotta hogy a rendelőben két másik anyuka mondta hogy az ö gyerekeik tápszeresek és átalusszák az éjszakát... no comment.
Sajnos vannak akiknek nincs elképzelésük hogy milyen egy igazi gyermek egy igazi baba nem feltétlenül hibásak ezért a mi generációnk- 30 évesek- közül kevés lány /asszony van akinek sok kisbaba volt a családjában és átélte ezt.
nyilván a megitélés ettől még lehet egészséges és tudják hogy a kisbabás lét erről -is - szól.
szerintem nem megijednek, hanem összezavarodnak. mert addig azt hitték, hogy az ő érdemük, hogy a gyerek ilyen faszán alszik, és magukban azt gondolták , hogy akinek ébred a gyereke, az valamit nagyon nem jól csinál......és akkor nem értik, hogy hogyhogy eddig olyan jól csinálták, most meg "hirtelen" elromlott???? :DDDDD
hát, ez legyen az ő bajuk. akinek nem alszik a gyereke, annak ez épp elég baj. az enyém 21 hónapos korában aludta át az éjszakát először, és azóta is folytatja a jó szokását. :)) nehéz volt, kibírtuk.
2 éves kislány édesanyja
13.26-nak!Nem mondtam ilyet ,hogy szeretek.Csak furcsa,hogy ezen meglepődnek egyes anyukák.
Kedves Utolsó!Tetszett a Te kommented is:)!Szerintem ahogy mi állunk,még 5 évesen is ébredni fog éjszaka a lányom :D!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!